Poveži se

Kultura i vjera

Implementacija Stierova demokršćanstva početak je kraja Plenkovićeva liberalizma

Objavljeno

- datum

U jednom hladnokrvnom jučerašnjem nastupu Andrej Plenković izrekao je kako očekuje lojalnost od Davora Ivo Stiera, a pritom zaboravlja kako niti on sam nije bio lojalan bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku koji ga je poslao u EU parlament na plaću od 7.000 eura, već je u sklopu Šeksovog projekta postavljanja Mesije na tron dočekao vlastitih pet minuta.

Andrej Plenković i Davor Ivo Stier nekoć bliski suradnici koje je spojila misija svrgavanja Tomislava Karamarka sa mjesta predsjednika HDZ-a razišli su se uoči novih konstelacija snaga unutar preslagivanja saborske većine. Iako se njihov odnos već dulje vrijeme ne zasniva na međusobnom povjerenju mogli smo zamijetiti kako Davora Ivo Stiera u javnosti i pregovorima oko formiranja nove saborske većine nije bilo u pregovorima uz Andreja Plenkovića još od trenutka izbacivanja MOST-a iz vlasti. Dapače uz Zlatka Hasanbegovića bio je jedan od rijetkih koji se zalagao za nove izbore kako bi se izbjegla moralna kaljuža koja je izašla na vidjelo.

Za razliku od mnogih stranačkih dužnosnika i članova Vlade RH Davor Ivo Stier odlučio se za na neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade RH i ministra vanjskih i europskih poslova. U današnjoj moralnoj kaljuži u sklopu antologijske prevare birača riječ je o vjerodostojnom potezu Davora Ivo Stiera s obzirom da i dalje vlada kolektivna šutnja, a vrti se već izlizana mantra kako je koalicija sklopljena radi očuvanja nacionalnih interesa. Očigledno još jedino Andreju Plenkoviću nije riječ o prevari birača, a vidimo kako je i bivši HNS-ov rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin napustio HNS nakon koalicije sa HDZ-om kao i čitav niz dužnosnika.

Da je riječ o koaliciji zaštite nacionalnih interesa tada Davor Ivo Stier ne bi podnio neopozivu ostavku u Vladi RH i posvetio se jačaju demokršćanskih vrijednosti unutar stranke, već bi analogno tome nastavio pozicionirati Hrvatsku u svijetu, a stranačka infrastruktura zamijetila bi te vrijednosti i sudjelovala u procesu implementacije demokršćanstva bez da im ga netko nameće u svojstvu političkog tajnika.

Zamislite da Oleg Butković podnese ostavku radi demokršćanskih načela u Vladi RH na mjesto resornog ministra i kaže kako će se posvetiti radu unutar stranke kao potpredsjednik HDZ-a i raditi na jačanju iste. Tada bi to značilo da mora otkazati suradnju i sa crnim vragom budući da je to njegov način premišljanja politike kako bi došao do konačnog cilja ne birajući sredstva. Osim što se to neće dogoditi vratimo se nazad na temu, jer dok ga Kolinda Grabar Kitarović bude mogla pokrivati slušati ćemo o infrastrukturnim projektima, a kapital u infrastrukturne projekte ulagati će Vanja Špiljak i njemu slični tajkuni.

Stier svojom ostavkom ističe kako će se posvetiti stranačkom radu i implementirati demokršćanstvo kao politički tajnik na terenu, a gdje će primarni cilj biti uvođenje načelo jedan član – jedan glas na svim razinama jer stranka treba pripadati svima. Ako pratimo način rada na koji predsjednik Vlade RH vodi vlastitu Vladu RH i HDZ gdje sam bez konzultacija razrješava hladnokrvno ministre i odlučuje o pregovorima sa HNS-om u društvu najbližih savjetnika poput Vladimira Šeksa tada iz konteksta možemo zaključiti kako se Stierov način daljnje demokratizacije ne podudara sa šeksologijom odnosno autokratskim vođenjem Andreja Plenkovića. Način na koji Davor Ivo Stier misli stranku prebližiti članovima nije vođenje stranke po načelu “predsjednik to sam ja”.

U jednom hladnokrvnom jučerašnjem nastupu Andrej Plenković izrekao je kako očekuje lojalnost od Davora Ivo Stiera, a pritom zaboravlja kako niti on sam nije bio lojalan bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku koji ga je poslao u EU parlament na plaću od 7.000 eura, već je u sklopu Šeksovog projekta postavljanja Mesije na tron dočekao vlastitih pet minuta.

Stoga od Davora Ivo Stiera ne trebamo očekivati lojalnost, već da će s vremenom postati Plenkovićev “Vaso” jer u suprotnom ne bi napustio Vladu RH. Razlika između Plenkovićevog i Karamarkovog “Vase” je u tome što je Plenkovićev “Vaso” ostao dosljedan svjetonazoru kojeg zastupa dok je Karamarkovom “Vasi” malo nedostajalo da završi u povorci “Gay parade” sa HNS-ovim Štromarom iz ljubavi prema zaštiti nacionalnih interesa, a niti dan danas nije se ispričao bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku koji je štitio nacionalne interese u slučaju INA-MOL što potvrđuje arbitraža. Kao i Brkić koji je davao plebiscitarnu podršku Karamarku, danas Stier daje javnu potporu Plenkoviću.

Zamjenom teze Andrej Plenković pokušava nametnuti javnosti kako se Davor Ivo Stier odmaknuo od njegovog načina rada, a pritom zaboravlja da je upravo on taj koji se odmaknuo od demokršćanstva i svjetonazora HDZ-a približivši se lijevo liberalnom HNS-u radi čega su ga nupustili Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih i Željko Glasnović. U branjenju teze kako su Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih dobili mandate na listi HDZ-a, a glasali su poput SDP-a i MOST-a prešućuje javnosti kako su njih dvoje upravo donijeli mandate HDZ-u za razliku od Davora Božinovića koji je na konto prikupio 475 glasova. Njihovu snagu potvrđuju i lokalni izbori, a nisu bili na listi HDZ-a.

Kako to da Andreju Plenkoviću ne smeta kada mu Tomislav Saucha spašava parlamentarnu većinu, a do jučer je bio član SDP-a i najbliži suradnik Zorana Milanovića?

Zlatko Hasanbegović osvojio je 11.898 preferencijalnih glasova dok je Bruna Esih osvojila 10.471 glas u 1. izbornoj jedinici u srazu sa Gordanom Jandrokovićem koji je sa 808 glasova nagrađen predsjednikom Hrvatskog sabora i Davorom Božinovićem koji je osvojio 475 glasova i imenovan ministrom MUP-a u novoj konstelaciji snaga u kojoj se moralan Davor Ivo Stier u duhu demokršćanstva nije pronašao. Dakle, riječ je o notornoj gluposti.

Pritom zaboravlja da je vlastite birače prevario dva puta od čega prvi puta kada nam je nametnuo ministre poput Martine Dalić koja je u kampanji financirala stranku PAMETNO i Ninu Obuljen kao i koaliciju sa SDSS-om, a drugi puta ponovno nakon izbora kaoliravši sa HNS-om gdje je zadovoljstvo izrazio i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je fasciniran Davorom Božinovićem.

S obzirom da je sve više nezadovoljnika Plenkovićevom politikom na desnom spektru jučerašnju ostavku u Vladi RH od strane Davora Ivo Stiera doživio sam kao početak kraja Plenkovićevog vođenja HDZ-a prema lijevom liberalizmu, a ekspanzija nezadovoljstva trebala bi se dogoditi na jesen za kada su predviđeni unutarstranački izbori upravo u duhu implementacije demokršćanstva.

Drago mi je ako je Davor Ivo Stier progledao nakon avanture u rušenju bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka budući da i on sam pripada svjetonazoru bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i stavovima crkve, a ne lijevo liberalnom HNS-u kakvog nam se nameće pod presedanom. Također, odlukom arbitraže mogao se uvjeriti kako je Tomislav Karamarko štitio nacionalne interesu u slučaju INA-MOL u odnosu na vrijeme i argumente koje su primjenjivali svi akteri na političkoj sceni u sklopu njegova rušenja, a pojedinci poput Bože Petorva imali su spoznaje kako će Hrvatska dobiti arbitražu.

Sanjin Baković dipl.ing./dragovoljac.com

Komentari

Komentari

Kultura i vjera

Žestoka molitva protiv Zloduha koja nam je itekako i danas potrebna!

Objavljeno

- datum

Napisao je papa Leon XIII. nakon viđenja tijekom Svete Mise

Jednoga dana u mjesecu prosincu 1884., ili u siječnju 1885., u Vatikanu, u privatnoj kapelici Pape Leona XIII dogodilo se nešto izvanredno. Nakon što je papa Leon XIII završio svoju Misu, ostao je u kapelici, da prisustvuje još jednoj Misi, što je uvijek običavao. Na kraju, opazili su kako je najednom podigao glavu i nepomično gledao prema Oltaru, iznad Tabernakula.

Lice Leona XIII poblijedilo je od nekakvog straha. Papa je ustao i još pod šokom od intenzivne uzbuđenosti, požurio je prema svojoj radnoj sobi. Jedan od njegovih suradnika se uznemirio i upitao ga: “Sveti Oče, izgledate mi vrlo umorno? Da li vam treba nešto?” Leon XIII mu je odgovorio: “Ne trebam ništa…”

I Papa je ušao u svoju radnu sobu, zatvorio se, te nakon pola sata pozvao tajnika Kongregacije za Obrede, pružio mu list papira te mu rekao da odmah napisani tekst otisne i pošalje svim biskupima širom svijeta. Što bijaše napisano na tom listu papiru, koji je Papa dao da se smjesta tiska i pošalje svim biskupima svijeta? To bijaše molitva Svetom Mihaelu Arhanđelu, koju je Papa osobno sastavio i zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima mole nakon svake Mise na podnožju Oltara nakon molitve “Zdravo Kraljice”, koju je propisao već Papa Pijo IX.

Leon XIII povjerio je kasnije jednom od svojih tajnika, Mons. Rinaldo Angeliu, kako je za vrijeme Mise vidio oblak – mnoštvo demona, vrlo razdraženih, nad Vječnim gradom. Odatle odluka Papina, da se zove u pomoć Sveti Mihael Arhanđeo i sva vojska nebeskih duhova za obranu Crkve protiv Sotone i njegove paklene vojske.

Ta molitva Sv. Mihaelu Arkanđelu prestala se moliti nakon nedavne liturgijske obnove. Neki misle da bi ta molitva trebala biti ponovno uvedena, jer govori o dobrim i zlim anđelima, pa bilo to u liturgiji, Bogoštovlju časova, bilo u molitvi vjernika u sv. Misi.

Ivan Pavao II: u Svetištu Sv. Mihaela Arhanđela na Brdu Gargano, 24. svibnja 1987. rekao je: “Demon je još uvijek živ i djeluje u svijetu”. Sotonska mržnja nije prestala, oružje sotonsko nije demobilizirano. Dakle, molitva protiv Zloduha uvijek je potrebna.

Evo molitve:


Latinski:

Sancte Michael Archangele,
defende nos in proelio;
contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium.

Imperet illi Deus, supplices deprecamur:
tuque, Princeps militiae Caelestis,
Satanam aliosque spiritus malignos,
qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo,
divina virtute, in infernum detrude.
Amen.

Hrvatski:
Sveti Mihaele arkanđele,
brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjedama đavolskih budi nam zaklon.

Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:
Ti, vojvodo vojske nebeske,
Sotonu i druge duhove zlobne,
koji svijetom obilaze na propast duša,
Božanskom krepošću i jakošću u pakao strovali.
Amen.

Rastimo u vjeri

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Kultura i vjera

AKADEMIK ČIĆ: ‘Svi elementi Antikristovog državnog uređenja počeli su se ostvarivati – vlast je pala u ruke Sotone!’

Objavljeno

- datum

‘USPON I PAD ZAPADA’: PRESUDNA VREMENA ZA HRVATSKU    Ovako prezentiranu istinu o svijetu, teško ćete čuti igdje drugdje!  (više…)

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO) Karolina Vidović Krišto o velikom molitvenom događaju u Poljskoj, “Krunici na granicama”

Objavljeno

- datum

Karolina Vidović Krišto o velikom molitvenom događaju u Poljskoj, “Krunici na granicama“, koji je okupio na stotine tisuća poljskih katolika, a mnogi tvrde da ih je bilo više od milijun. Molili su krunicu duž cijele poljske granice duge čak 3500 km, u 4000 molitvenih zona i u 320 crkava u blizini poljske granice.

Akcija je održana 7. listopada, na blagdan Blažene Djevice Marije od krunice (u nekim ga krajevima nazivaju i blagdanom Gospe od Ružarija), te na dan sjećanje na bitku kod Lepanta, koja se odigrala 1571. g.

U toj najkrvavijoj pomorskoj bitki u povijesti, kršćanski su se ratnici iz cijele Europe (ujedinjeni u Svetu ligu u kojoj je bio i velik broj Hrvata), borili protiv Osmanskog carstva i pobijedili! Kako je Osmansko carstvo tijekom 16. stoljeća ozbiljno ugrožavalo cijelo sredozemlju, 1569. g., papa Pio 5. pozvao je cijeli kršćanski svijet na molitvu svete krunice kako bi vjernici i na taj način pomogli svojim braniteljima.

Blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice nastao je upravo kao spomen na veliku pobjedu kršćanske flote nad daleko nadmoćnijom turskom koja je uslijedila 1571., spasivši tako Europu od Islama, istaknula je Vidović Krišto. Glavni organizatori su laici okupljeni u Zakladu “Solo Dios basta” (Samo je Bog dostatan), a sponzorirale su ih i mnoge državne tvrtke. Mnogi su main-stream-mediji pokušali ovaj događaj umanjiti, govoreći o desecima tisućama vjernika umjesto o stotinama tisuća, te su Poljsku zbog ove velike molitve optuživali za islamofobiju. Ipak, glavna poruka odjeknula je jasno i glasno – u Poljskoj se molilo ne samo za domovinu i za poljski narod, već i za sve druge europske narode, da se vrate kršćanskim korijenima – kako bi Europa ostala Europa, naglasila je Vidović Krišto. Tako se evangelizira! Pogledajte video – palac gore za HRT.

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.