Connect with us

Kultura i vjera

Implementacija Stierova demokršćanstva početak je kraja Plenkovićeva liberalizma

Objavljeno

- datum

U jednom hladnokrvnom jučerašnjem nastupu Andrej Plenković izrekao je kako očekuje lojalnost od Davora Ivo Stiera, a pritom zaboravlja kako niti on sam nije bio lojalan bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku koji ga je poslao u EU parlament na plaću od 7.000 eura, već je u sklopu Šeksovog projekta postavljanja Mesije na tron dočekao vlastitih pet minuta.

Andrej Plenković i Davor Ivo Stier nekoć bliski suradnici koje je spojila misija svrgavanja Tomislava Karamarka sa mjesta predsjednika HDZ-a razišli su se uoči novih konstelacija snaga unutar preslagivanja saborske većine. Iako se njihov odnos već dulje vrijeme ne zasniva na međusobnom povjerenju mogli smo zamijetiti kako Davora Ivo Stiera u javnosti i pregovorima oko formiranja nove saborske većine nije bilo u pregovorima uz Andreja Plenkovića još od trenutka izbacivanja MOST-a iz vlasti. Dapače uz Zlatka Hasanbegovića bio je jedan od rijetkih koji se zalagao za nove izbore kako bi se izbjegla moralna kaljuža koja je izašla na vidjelo.

Za razliku od mnogih stranačkih dužnosnika i članova Vlade RH Davor Ivo Stier odlučio se za na neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade RH i ministra vanjskih i europskih poslova. U današnjoj moralnoj kaljuži u sklopu antologijske prevare birača riječ je o vjerodostojnom potezu Davora Ivo Stiera s obzirom da i dalje vlada kolektivna šutnja, a vrti se već izlizana mantra kako je koalicija sklopljena radi očuvanja nacionalnih interesa. Očigledno još jedino Andreju Plenkoviću nije riječ o prevari birača, a vidimo kako je i bivši HNS-ov rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin napustio HNS nakon koalicije sa HDZ-om kao i čitav niz dužnosnika.

Da je riječ o koaliciji zaštite nacionalnih interesa tada Davor Ivo Stier ne bi podnio neopozivu ostavku u Vladi RH i posvetio se jačaju demokršćanskih vrijednosti unutar stranke, već bi analogno tome nastavio pozicionirati Hrvatsku u svijetu, a stranačka infrastruktura zamijetila bi te vrijednosti i sudjelovala u procesu implementacije demokršćanstva bez da im ga netko nameće u svojstvu političkog tajnika.

Zamislite da Oleg Butković podnese ostavku radi demokršćanskih načela u Vladi RH na mjesto resornog ministra i kaže kako će se posvetiti radu unutar stranke kao potpredsjednik HDZ-a i raditi na jačanju iste. Tada bi to značilo da mora otkazati suradnju i sa crnim vragom budući da je to njegov način premišljanja politike kako bi došao do konačnog cilja ne birajući sredstva. Osim što se to neće dogoditi vratimo se nazad na temu, jer dok ga Kolinda Grabar Kitarović bude mogla pokrivati slušati ćemo o infrastrukturnim projektima, a kapital u infrastrukturne projekte ulagati će Vanja Špiljak i njemu slični tajkuni.

Stier svojom ostavkom ističe kako će se posvetiti stranačkom radu i implementirati demokršćanstvo kao politički tajnik na terenu, a gdje će primarni cilj biti uvođenje načelo jedan član – jedan glas na svim razinama jer stranka treba pripadati svima. Ako pratimo način rada na koji predsjednik Vlade RH vodi vlastitu Vladu RH i HDZ gdje sam bez konzultacija razrješava hladnokrvno ministre i odlučuje o pregovorima sa HNS-om u društvu najbližih savjetnika poput Vladimira Šeksa tada iz konteksta možemo zaključiti kako se Stierov način daljnje demokratizacije ne podudara sa šeksologijom odnosno autokratskim vođenjem Andreja Plenkovića. Način na koji Davor Ivo Stier misli stranku prebližiti članovima nije vođenje stranke po načelu “predsjednik to sam ja”.

U jednom hladnokrvnom jučerašnjem nastupu Andrej Plenković izrekao je kako očekuje lojalnost od Davora Ivo Stiera, a pritom zaboravlja kako niti on sam nije bio lojalan bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku koji ga je poslao u EU parlament na plaću od 7.000 eura, već je u sklopu Šeksovog projekta postavljanja Mesije na tron dočekao vlastitih pet minuta.

Stoga od Davora Ivo Stiera ne trebamo očekivati lojalnost, već da će s vremenom postati Plenkovićev “Vaso” jer u suprotnom ne bi napustio Vladu RH. Razlika između Plenkovićevog i Karamarkovog “Vase” je u tome što je Plenkovićev “Vaso” ostao dosljedan svjetonazoru kojeg zastupa dok je Karamarkovom “Vasi” malo nedostajalo da završi u povorci “Gay parade” sa HNS-ovim Štromarom iz ljubavi prema zaštiti nacionalnih interesa, a niti dan danas nije se ispričao bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku koji je štitio nacionalne interese u slučaju INA-MOL što potvrđuje arbitraža. Kao i Brkić koji je davao plebiscitarnu podršku Karamarku, danas Stier daje javnu potporu Plenkoviću.

Zamjenom teze Andrej Plenković pokušava nametnuti javnosti kako se Davor Ivo Stier odmaknuo od njegovog načina rada, a pritom zaboravlja da je upravo on taj koji se odmaknuo od demokršćanstva i svjetonazora HDZ-a približivši se lijevo liberalnom HNS-u radi čega su ga nupustili Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih i Željko Glasnović. U branjenju teze kako su Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih dobili mandate na listi HDZ-a, a glasali su poput SDP-a i MOST-a prešućuje javnosti kako su njih dvoje upravo donijeli mandate HDZ-u za razliku od Davora Božinovića koji je na konto prikupio 475 glasova. Njihovu snagu potvrđuju i lokalni izbori, a nisu bili na listi HDZ-a.

Kako to da Andreju Plenkoviću ne smeta kada mu Tomislav Saucha spašava parlamentarnu većinu, a do jučer je bio član SDP-a i najbliži suradnik Zorana Milanovića?

Zlatko Hasanbegović osvojio je 11.898 preferencijalnih glasova dok je Bruna Esih osvojila 10.471 glas u 1. izbornoj jedinici u srazu sa Gordanom Jandrokovićem koji je sa 808 glasova nagrađen predsjednikom Hrvatskog sabora i Davorom Božinovićem koji je osvojio 475 glasova i imenovan ministrom MUP-a u novoj konstelaciji snaga u kojoj se moralan Davor Ivo Stier u duhu demokršćanstva nije pronašao. Dakle, riječ je o notornoj gluposti.

Pritom zaboravlja da je vlastite birače prevario dva puta od čega prvi puta kada nam je nametnuo ministre poput Martine Dalić koja je u kampanji financirala stranku PAMETNO i Ninu Obuljen kao i koaliciju sa SDSS-om, a drugi puta ponovno nakon izbora kaoliravši sa HNS-om gdje je zadovoljstvo izrazio i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je fasciniran Davorom Božinovićem.

S obzirom da je sve više nezadovoljnika Plenkovićevom politikom na desnom spektru jučerašnju ostavku u Vladi RH od strane Davora Ivo Stiera doživio sam kao početak kraja Plenkovićevog vođenja HDZ-a prema lijevom liberalizmu, a ekspanzija nezadovoljstva trebala bi se dogoditi na jesen za kada su predviđeni unutarstranački izbori upravo u duhu implementacije demokršćanstva.

Drago mi je ako je Davor Ivo Stier progledao nakon avanture u rušenju bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka budući da i on sam pripada svjetonazoru bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i stavovima crkve, a ne lijevo liberalnom HNS-u kakvog nam se nameće pod presedanom. Također, odlukom arbitraže mogao se uvjeriti kako je Tomislav Karamarko štitio nacionalne interesu u slučaju INA-MOL u odnosu na vrijeme i argumente koje su primjenjivali svi akteri na političkoj sceni u sklopu njegova rušenja, a pojedinci poput Bože Petorva imali su spoznaje kako će Hrvatska dobiti arbitražu.

Sanjin Baković dipl.ing./dragovoljac.com

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

Kardinal Bozanić izdao je jasne upute za borbu protiv Đavla: Ovo svi moraju znati!

Objavljeno

- datum

 10 PRAVILA ZA BITKU    Nemoj zaboraviti da Đavao postoji..

Svaki katolik koji svoju vjeru živi s neprestanom čežnjom za posvećivanjem svjestan je stvarnosti duhovnog svijeta i bitke u kojoj sudjelujemo od trenutka kad smo krenuli za Kristom.

Mons. Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, na jedan blagdan Cvjetnice, istaknuo je da valja svjesno, slobodno i odgovorno nastaviti životnu borbu, pa je iznio deset pravila za borbu protiv napasnika, Đavla:

1. Nemoj zaboraviti da Đavao postoji On ‘je lažac i otac laži’ (Iv 8,44). Prva laž kojom nas želi obmanuti jest da nas uvjeri da ne postoji.

2. Nemoj zaboraviti da je Đavao napasnik. On je napastovao Adama, Izraela i samog Isusa. On napastuje, stavlja na kušnju i potiče na zlo svakog čovjeka. Nemoj si umišljati da ćeš biti pošteđen ili da si neranjiv.

3. Nemoj zaboraviti da je Đavao veoma lukav i domišljat. On stalno vreba i postavlja zamamljive zamke, kao što je to učinio i prvom čovjeku, Adamu, kojemu je pokazao zavodljive strane zabranjenog voća koje je ‘dobro za jelo, za oči zamamljivo, a za mudrost poželjno’ (Post 3,6).

4. Bdij: u očima i u srcu. I budi čvrst: u duhu i životu. Prvi papa, sveti Petar, potiče nas: ‘Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, Đavao, kao ričuči lav obilazi tražeći koga da proždre’ (1 Pt 5,8). A apostol Pavao kaže: ‘Jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima Đavolovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništva, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate’ (Ef 6,10- 13).

5. Čvrsto vjeruj u Kristovu pobjedu nad napasnikom. Ta te vjera čini sigurnim i nepokoljebljivim nasuprot svim napastima. Krist je najjači. On je rekao: ‘Ako Ja po Duhu Božjem izgonim đavle, zbilja je došlo k vama Kraljevstvo Božje’ (Mt 12,28)

6. Imaj uvijek na pameti da te Krist čini dionikom svoje pobjede. Kao što je učio sv. Ćiril Jeruzalemski: ‘Krv žrtvovanog jaganjca, Krist Isus je snaga koja tjera demone’ .
To je milost sakramenta, posebno Euharistije. To je milost koju nam pruža Crkva i u blagoslovinama, kao stoje to blagoslovljena ili sveta voda.

7. Slušaj Riječ Božju. Sveti Petar nasuprot Đavlu kao ‘ričučem lavu’ potiče nas: ‘Oprite mu se stameni u vjeri’ (1 Pt 5,9). Vjera se rađa i hrani u slušanju Riječi Božje, koja je ‘nozi mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi’ (Ps 119,105).

8. Budi ponizan i svjestan svoje krhkosti S pouzdanjem se trebamo predavati Gospodinu koji je za nas molio ovako: ‘Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga’ (Iv 17,15)

9. Uvijek moli, bez prestanka moli. Borba i pobjeda u napasti moguća je samo pomoću molitve. Isus u molitvi pobjeđuje napasnika. On nam govori: ‘Bdijete i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo’ (Mt 26,41).

10. Klanjaj se Gospodinu, Bogu svome, njega jedinoga časti i njemu jedinome služi tamo gdje raste dobro, slabi zlo; to je načelo i naravnog zakona. Sredina u kojoj je dobro u cijeni, u kojoj se o dobrim stvarima govori, u kojoj se dobra djela opaža i dobre vijesti prenose, slabi privlačnost zla. na taj stil života potiče nas Isus kada kaže: ‘Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce’ (Mt 6,21).”

“Svi zajedno više gajimo pobožnost Duhu Svetomu. Razvrat je kao prije općeg potopa. Neprijatelji pripravljaju novi Veliki petak. Bog mora biti ubijen. Ne napadaju samo neke članke vjere ili pojedine moralne zasade, već se sve napada. Izvanredna vremena traže izvanredna sredstva, a to je Duh Sveti sa sedam svojih darova.” (Blaženi kardinal Alojzije Stepinac, 16. prosinca 1958.g.)

Objavljeno u enciklopedijskom priručniku pobožnosti Katoličke Crkve  foto: Pinterest

izvor: Vjera

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO) O OVOME BRUJI CIJELI SVIJET: Iz Isusovog groba…

Objavljeno

- datum

 Ljudi bruje, nitko ne zna što se zapravo događa…   Na snimci koja ovih dana obilazi svijet, i koju su prenijeli vodeći svjetski mediji prikazan je kamen pomazanja u Jeruzalemu s crvenim mrljama na sebi. Riječ je o kamenu za koji se vjeruje da je na njemu Isus pomazan i pripremljen za ukop.

Video se proširio nevjerojatnom brzinom, a objavio ga je Galilejac Nicola Kanaan koji je rekao da je on bio prisutan kad je krv, odnosno crvena tekućina bila procurila s ploče. Dodao je i da je izraelska policija nakon događaja osigurala to područje. Događaj se navodno, kako on tvrdi, dogodio prije pravoslavnog Uskrsa, dakle prošli tjedan u crkvi svetog Groba, najsvetijem mjestu kršćanstva.

Na tisuće i tisuće ljudi pregledalo je ovu snimku i mišljenja su razna.

Problem je u tome što je slična snimka objavljena još 2015. godine na izraelskom.

Međutim, ni tada nije otkriveno jesu li crvene mrlje na ploči krv ili nešto drugo. Iako o snimci priča cijeli svijet, već tjedan dana, tek u ovaj petak snimke su objavili i Daily Mail i The Sun  što bi značilo da rasprava, kao i pitanja diljem svijeta ne prestaju, unatoč tome što takav video već postoji.

Jedni tvrde da je sve istina, a drugi da je laž, postoje i oni koji tvrde da se sve namjerno skriva i da ploča uistinu krvari.

Pogledajte snimku koja je izazvala pravu pomutnju ovih dana u kršćanskom svijetu:

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Nadnaravni susret muslimana s Isusom Kristom u bolnici: Evo što se dogodilo!

Objavljeno

- datum

Dr. Nasir Saddiki je bio musliman do mističnog susreta s Gospodinom Isusom Kristom. Nakon što je hitno prevezen u bolnicu jer mu se iznenada pojavila neka smrtonosna bolest nalik gubi, dobio je visoku temperaturu a neki od organa počeli su otkazivati. Liječnici su predvidjeli da će biti mrtav do jutra. No, te noći u njegovu sobu došao je Isus i rekao: “Ja sam Bog kršćana. Ja sam Bog Abrahamov, Bog Jakovljev, Bog Izakov.”
Bolest se počela povlačiti već istoga trena, a on je postao kršćanin.

Izvor: novizivot.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno