Connect with us

BogVjeraVideo

SENZACIONALNO! I ZNANOST DOKAZALA: Čudesna Božja moć kada se prekrižimo, zaista postoji!

Objavljeno

- datum

Onaj trenutak kada se prekrsti voda ili hrana, ona se oslobađa svih nečistoća i bakterija, tvrde ruski znanstvenici, a prenosi blakanuzivo.net.

Istraživanja, koja su provedena u laboratoriju medicinsko-bioloških tehnologija “NII” za industrijsku i morsku medicinu (Moskva), postala su prava senzacija. Znanstvenici su eksperimentalno dokazali da krsni znak ubija mikrobe i mijenja optičke osobine vode.

“Potvrdili smo da drevni običaj da se hrana i piće krsti prije jela ima duboki mistični smisao”, kaže fizičarka Angelina Mahalovska.

“Iza toga se krije praktična korist: hrana se čisti bukvalno u trenu. To je veliko čudo koje se događa doslovno svaki dan. “

Svoja istraživanja snage krsnog znaka Angelina Malahovska je provodila skoro 10 godina. Provedena je velika serija eksperimenata, koji su više puta provjereni, prije nego što su objavljeni njihovi rezultati.

Oni su fenomenalni: otkrivena su jedinstvena bakteriološka svojstva, koja voda posjeduje poslije posvećenja molitvom i krsnim znakom. Otkrivena je nova, ranije nepoznata osobina Božje Riječi da preobražava strukturu vode, značajno povećavajući njenu optičku gustoću u kratkoj ili ultravioletnom spektralnom području.

Sve učinili besplatno!

Sama mogućnost tih istraživanja je za Angelinu Malahovsku i njene kolege Peterburžane postala čudo – ona nisu bila financirana, niti su predstavljala predmet istraživanja “NII”.

Ali znanstvenici su najveći dio posla uradili besplatno – samo radi toga da bi ljudima pružili mogućnost da osjete i uvide iscjeliteljsku Božju silu.

Znanstvenici su provjerili učinak molitve “Oče naš” i krsnog znaka na patogene bakterije. Radi istraživanja su uzeti uzorci vode iz raznih bazena – bunara, rijeka, jezera. Svi uzorci su sadržavali zlatnu stafilokok i još jednu uvijek prisutnu vrstu bakterija.

Ali pokazalo se da se poslije pročitane molitve “Oče naš” i posvećenja uzorka krsnim znakom, ta količina štetnih bakterija smanjivala za 7, 10, 100 i čak i više od 1000 puta!

Prema uvjetu eksperimenta – radi isključenja utjecaja mogućeg zbunjivanja – molitvu su čitali i vjerujući i neverujući ljudi, i pored svega se broj patogenih bakterija u raznim sredinama (sa raznim vrstama bakterija) smanjivao u usporedbi s kontrolnim vrijednostima.

Uočljiv je, također, i blagotvoran utjecaj molitve i znaka križa na čovjeka – kod svih ispitanika se stabilizirao tlak, i poboljšani su rezultati analize krvi. Zadivljujuća je činjenica da su se pokazatelji mijenjali u točno potrebnom pravcu za iscjeljenje: tlak hipotonika se povećavao, a hipertonika smanjivao.

Primijećeno je također da ukoliko je čovjek stavio znakom križa nepažljivo, nemarno spojivši tri prsta, ili ne dotičući neophodne točke na tijelu (sredinu čela, centralni dio iznad želuca (solar plexus), kao i udubljenja na desnom i lijevom ramenu), onda je pozitivan rezultat djelovanja bio mnogo niži ili ga uopće nije bilo.

Znanstvenici su izmjerili optičku gustoću vode i poslije njenog ‘blagoslova’ krsnim znakom i posvećenja.

“Pokazalo se da se optička gustoća vode u usporedbi s njenom normalnom vrijednošću poslije posvećenja povećava”, objašnjava Angelina Malahovska.

“To znači da voda kao da “razlikuje “smisao izgovorenih molitvi nad njom,” pamti “taj utjecaj i čuva ga određeno vrijeme što se vidi po povećanoj optičkoj gustoći. Ona kao da se “napaja” svjetlošću. Ljudsko oko naravno ne može ulovit te iscjeliteljske promjene strukture vode, ali spektrograf daje objektivnu ocjenu te pojave. “

Krsni znak mijenja optičku gustoću vode praktički trenutno. Optička gustoća vode, koja je posvećena znakom okrižad strane običnog vjernika se povećava skoro 1.5 put! A kada to isto uradi svećenik – skoro 2.5 puta! To jest zaključuje se da voda “razlikuje” stupanj posvećenja od strane laika ili svećenika, čiji su prsti desne ruke sklopljeni radi blagoslova tako da čine prva slova Kristovog Imena.

Zanimljiv je i rezultat posvećenja vode od strane krštenog, ali neverujućeg čovjeka, koji ne nosi križić na grudima. Pokazalo se da voda “razlikuje” čak i stupanj vjere – njena optička gustoća se izmijenila samo za 10%!

Zaista – “po vjeri vašoj – neka vam bude!”

Pošto se ljudski organizam sastoji od nešto više od dvije trećine vode, to znači da je Bog pri stvaranju u nas ugradio takav sustav fizičkih kanala, koji regulira sve biokemijske procese u organizmu, i koji jasno “prepoznaje” Ime Isusa Krista!

Može se reći da je znak križa – generator svjetlosti. Optička gustoća vode se nije promijenila (povećala) ni pri kakvim drugim položajima prstiju ruke (dlana, ili pri nepažljivom spajanju prstiju, ili brzim mahanjem ruke bez strahopoštovanja).

Već više od jednog desetljeća petrogradski inženjer-elektrofizičar Angelina Dominikovna Malahovska, član Saveza “Pravoslavni znanstvenici Rusije”, izučava svojstva, reklo bi se, neznanstvenih pojava: silu krsnog znaka i Božje Riječi, iscjeliteljska svojstva svete vode i dr.

‘O tajni svete vode’

U prepisci s našom redakcijom znanstvenica je primijetila da se mnogi pravoslavni odnose oprezno prema njenom radu, ali postoje i oni koji ga podržavaju. Rezultat njenih istraživanja je knjiga “O tajni svete vode”, koja je u malom tiražu izašla nedavno iz tiska, a recenziju je uradio predavač Sankt-Peterburške Duhovne akademije, kandidat bogoslovskih nauka o. Kiril (Zinkovski). Po njegovom mišljenju, “davno poznate činjenice iz crkvene prakse nalaze u datom radu znanstveno-eksperimentalnu potvrdu”, i ta istraživanja “mogu postati novo svjedočanstvo istinitosti Evanđelja i Pravoslavlja u našem stoljeću malovjerja i sumnji”.

Knjigu koja je stigla u našu redakciju smo u Moskvi pokazali predsjedniku ekspertne skupine za opis čudesnih pojava, P.V. Florenskom. “To nije ništa novo” – odgovorio je profesor – “što Malahovska piše, da poslije čina posvećenja voda mijenja svoju fizičku gustoću. O tome je pisao još moj djed (o. Pavle Florenski – ured.) “

Međutim, rad A.D.Malahovske je jedinstven i u njemu ima mnogo novih činjenica. Znanstveno istraživanje je po ideji, trebao “skine pokrov tajnovitosti” sa čuda, i da ga pretvori u u običnu činjenicu znanstvenog eksperimenta. Ali sve se dogodilo potpuno suprotno. Rezultati su toliko porazni, da sama fizičarka priznaje: nama ostaje samo da osjećamo strahopoštovanje pred Božjim djelovanjem u našoj grešnoj prirodi. Navodimo njezina svjedočanstva.

‘Na moje oči se od 13 bolesnih poklonika u Počajvesku Lavru – 12 (!) vratilo zdravo’

Iz Evanđelja znamo, da je Gospodin Svojom silom iscjeljivao bolesne u trenutku, pri čemu je iscjeljivao i takve bolesti, koje su neizlječive i do dan-danas: gubu, posjednutost, sljepoću od rođenja, potpunu paralizu itd. A da ne govorimo već o tome, da je uskrsavao iz mrtvih. I evo već više od 2000 godina se nastavljaju slična čuda iscjeljenja bolesnih, koji se s vjerom u Boga obraćaju  Tajnama (Pravoslavne) Crkve, k iscjeliteljskoj, blagodatnoj sili njenih čudotvornih ikona, svetih moći, svete vode. Na moje oči se od 13 bolesnih poklonika u Počajvesku Lavru 12 (!) Vratilo zdravo. Znam to i iz osobnog iskustva: nakon neuspješnih pokušaja “liječenja” kod sektaša i “iscjelitelja”, vrativši se u krilo Pravoslavne Crkve, izbavila sam se od mnogih bolesti i pronašla zdravlje i duševni mir.

 
Kao znanstvenik, zainteresirala sam se time kako se to događa, a posebno kako na crkvene tajne reagira voda, koja sačinjava 70% i više posto našeg organizma. U analizama uzoraka Nevske vode, koje su urađene u laboratorijima Sankt-Peterburškog “Vodokanala” se pokazalo da u njoj nema ni milioniti dio tragova srebra. Međutim poslije posvećenja ta ista voda se ne kvari i postaje iscjeliteljska, ubijajući bakterije. Ja sam pokušala provjeriti učinak molitve “Oče naš” i pravoslavnog krsnog znaka na patogene bakterije. Za istraživanje su uzeti uzorci voda iz različitih vodenih izvora: bunara, rijeka, jezera, koje su sadržavale crijevni bacil, zlatnu stafilokok i druge bakterije. Pokazalo se da ukoliko se pročita molitva “Oče naš” i uzorak osjeni krsnim znakom (kada su prsti skupljeni po pravoslavnom), količina štetnih bakterija se smanjivala za 7, 10, 100 i čak i više od 1000 puta!

Gotovo je više desetina provjera uz učešće pravoslavnih ljudi, i u svim eksperimentima je utvrđena ista osobina.

Razumijevanje i osmišljavanje te činjenice je postalo moguće poslije istraživanja optičkih svojstava vode, a prije svega njene optičke gustoće. Istraživanja su vršena u laboratoriju medicinsko-bioloških tehnologija “NII industrijske i morske medicine”.

U nizu eksperimenata, koji su vršeni tijekom dvije godine, istraživane su optičke gustoće sljedećih voda:

Sveta voda Malog posvećenja; Voda iz vodovoda uzeta na dan Bogojavljenja; Kristovdanska voda iz crkve, osvećeni na Praznik Bogojavljenja; Sveta voda iz rijeke Jordan (Jeruzalem); Sveta voda iz različitih svetih izvora Rusije i Ukrajine.

Nakon posvećenja – voda zadobija nova optička svojstva – mijenja se optička gustoća!

Pored toga, istraživano je djelovanje molitve i krsnog znaka na običnu vodu iz vodovoda (vodu su osjenjivali laici i svećenici). Također je istraživana dinamika promjene optičke gustoće vode od trenutka uzimanja uzorka. U osnovi metode spektroskopije, kao što je poznato, je osobina atoma kemijskih elemenata da apsorbiraju svjetlost određene valne duljine. Analiza rezultata mjerenja je pokazala zadivljujuću stvar: poslije posvećenja od strane jereja obična voda iz vodovoda zadobija nova optička svojstva – značajno (radi jednostavnosti objašnjenja ne navodimo cifre i formule – ured.) SE POVEĆAVA njena optička gustoća!

To znači sljedeće: kao prvo, riječi molitve su adekvatne djelovanju ne zvučnih valnih duljina, kao pri običnom govoru, već svjetlosnih! A svjetlost se prostire milijun puta brže nego zvuk. Drugo, do danas se smatralo (zakon Lamberta – Bugera – Bera) da su promjene optičke gustoće otopine povezane samo sa konkretnom promjenom ionsko-molekulskog sastava otopine, to jest s promjenom koncentracije otopine.

Međutim, djelovanje riječi molitve ima potpuno drugi mehanizam djelovanja, jer nitko kemijskim putem nije mijenjao početni sastav uzetog uzorka vodovodska vode. Znači, upravo Božja blagodat, prizvana u riječima molitve, je izmijenila optičku gustoću vode.

“Primite Krista koji vam se javlja”

Pri činu posvećenja se mogu čuti posebne riječi: “… Priđite, primite svi Duha Premudrosti, Duha Razuma, Duha straha Božijeg, Krista koji nam se javlja”.

Te riječi sadrže u sebi vrlo duboki smisao: one označavaju odziv živog gospoda kao odgovor na molitvenu prozbu svećenika – to jest Gospodin nam kaže: “Primite Krista koji vam se javlja”.

Ove dvije skupine ljudi se razbolijevaju: Ruski iscjelitelj otkriva učinkovito izlječenje od teških bolesti!

U tom tajanstvenom, mističnom trenutku Gospod, se nevidljivo za naše oči javlja silaskom Svetog Duha na vodu, dajući toj vodi izmoljeno iscjeliteljsku silu za dušu i tijelo. I voda se odmah “odaziva” – povećava se njena optička gustoća u ultravioletnom sprekrtalnom području. Ona kao da se “ispunjava” svjetlošću. Ljudsko oko naravno ne može uhvatiti te iscjeliteljske promjene strukture vode. Ali instrument (spektrograf) daje objektivnu ocjenu te pojave i neopovrgnut dokaz silaska blagodati Duha Svetoga na vodu koja se posvećuje.

Analize voda Jordana i ruske Neve na Vodokršće u različitim vremenima

Na temelju rezultata pokusa je formiran graf, s kojeg se vidi, da su vrijednosti optičke gustoće vode iz rijeke Jordan, gdje se krstio Gospodin naš Isus Krist prije više od 2000 godina, praktično istovjetne s vrijednostima optičke gustoće svete vode iz Dana Vodokršća iz crkve, posvećene na Bogojavljenje. Jordan i Neva imaju različite geografske položaje, različit sastav zemljišta, različitu klimu, pa samim tim i različitu gustoću vode, ali jednom godišnje – na blagdan Bogojavljenja – njihovi optički parametri se skoro u potpunosti poklapaju!

Promjena optičke gustoće Svete vode (Krstovdanske/Vodokršće i vode uzete iz rijeke Jordan) ovisno od vremena čuvanja uzorka:

1 – Voda Dana Vodokršća iz Crkve, uzeta 19.01.2001. godine, datum eksperimenta – 05.10.2001. godine

2 – Sv. Krstovdanska voda iz Crkve, uzeta 19.01.2001. godine, datum eksperimenta – 27.05.2003., 11.12.2003. godine

3, 4 – Sveta voda iz rijeke Jordan, datum eksperimenta 27.05.2003., 11.12.2003.

5 – obična vodovodska voda, prije posvećenja

Optika ima veze sa svjetlošću, ali posebno Prvobitnom svjetlošću!

Optika ima veze sa svjetlošću. Sam Krist kaže u Novom zavjetu: “Ja sam Svjetlost svijetu” (Iv. 8, 12). Još su drevni bogoslovi – isihisti pokazivali zanimanje za prirodu Božanske nematerijalne Taborske svjetlosti, koju je Gospodin pokazao učenicima na gori Tabor. Oni su Ga vidjeli u “vidu zlata, koje je ispunilo prostor”. Svake godine na pravoslavni Uskrs silazi Blagodatni Oganj u Hramu pored Groba Gospodnjeg – i to je također svjetlost! I Uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista se također desilo u ozarenju posebne svjetlosti, koje je ostavilo Njegov fotografski otisak na Turinskom platnu – pogrebnoj opravi.

I više od toga – samo stvaranje materije je povezano sa posebnom “svjetlošću”, o kojoj se govori u Bibliji. Bog je stvorio “svjetlost” prvi dan, što ukazuje na njeno “fundamentalno” mjesto u hijerarhiji života. I to nije bila obična sunčeva svjetlost – jer su sunce i ostale zvijezde stvorene tek četvrtog dana. Nije slučajno svjetlost na slavenskom “svijet”, to nije samo svjetlost, već i “zemlja”, cijela “svemir”. Nije li to zbog toga što je sve oko nas prožeto iskonskom, Taborskom svjetlošću preobraženja?

Svjetlost je životvorna i iscjeliteljska, a posebno njezina ultraljubičastog zračenja. Znanstvenici (njemački fizičar Riter) su to otkrili tek 1841 godine, i to kemijskom metodom. Uskoro su otkrili baktericidno djelovanje tog zračenja, koje se primjenjuje i do dan-danas na poliklinikama pri “zagrijavanju”, u domaćim lampama itd. To je obično ultravioletno zračenje. Ali ako se govori o Taborskoj svjetlosti, onda njeno djelovanje može biti čudotvorno.

Nisu uzalud askete-isihisti, iznuravajući se u pustinjama i skoro ničim se ne hraneći živjeli 80, 90 i čak i više od 100 godina. Njihova tijela su se već za života toliko preobražavala, da su potom postajala netruležne moći. A po njihovim molitvama, struktura voda u tim područjima, gdje su oni živjeli, se toliko mijenjala, da prirodna izvorska voda čak i nakon nekoliko stoljeća daje iscjeliteljsku snagu onima, koji sa vjerom prilaze da se poklone svetom ugodniku.

Iz navedenih istraživanja se vidi da voda, svjetlost i riječ molitve mogu međusobno djelovati. I u osnovi svega je Riječ. Njom je stvoren svijet ( “U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše u Boga”), i njom se uz Božju pomoć nastavljaju čuda na zemlji.

Preuzeto s Balkanuživo.net

Komentari

Komentari

BogVjeraVideo

(VIDEO) Dokaz postojanja Boga: Čudo disanja

Objavljeno

- datum

Prirodoznanstveni dokumentarni film koji obrađuje naš čudesan dišni sustav i mehanizme koji nam omogućuju da u svakom trenutku možemo svojim stanicama osigurati potreban kisik.

Znanost jasno pokazuje da naš vrlo složeni dišni sustav nije mogao nastajati postupno evolucijom, već je morao biti od početka stvoren u dovršenom stanju što jasno upućuje na inteligentnog Dizajnera – Boga Stvoritelja.

IVAN RUSARIN/Nacija

Komentari

Pročitajte cijeli članak

BogVjeraVideo

Živi pijesak

Objavljeno

- datum

Možete li zamisliti čovjeka bez vjere?    Teško. Svaki čovjek u nešto vjeruje. No, možda ipak negdje takav i postoji, ali život te osobe užasno je težak. U biti besmislen je.

(više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

BogVjeraVideo

(VIDEO) Izvrstan film ‘OTOK’

Objavljeno

- datum

Film tematizira iskupljenje kao smisao života, koje poništava grižnju savjesti kao prepreku za umiranje, a Pavel Lungin je napravio film koji nas može dodirnuti i o kojem možemo razmišljati još danima nakon što smo ga gledali.
(više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno