Connect with us

Istaknuto

Hitlerov ‘Mein Kampf’“ nakon 70 godina ponovno bestseler u Njemačkoj

Objavljeno

- datum

Prvi njemački reprint Hitlerove knjige „Moja borba“ nakon kraja drugog svjetskog rata, pokazao se kao iznenađujući bestseler u Njemačkoj, te mu slijedi već šesti po redu reprint od kako je tiskanje započelo prije godinu dana.

Institut za suvremenu povijest iz Munchena objavio je da je već 85.000 primjeraka knjige prodano. U početku je planirano 4.000 primjeraka, no iznimna potražnja ubrzo je pokazala potrebu za tiskanjem novih serija.

Knjiga se tijekom većeg dijela prošle godine nalazila među najčitanijim djelima na listi Der Spiegela, a u travnju je čak dva tjedna bila na prvom mjestu.

Prema tvrdnjama Instituta, „pokazalo se da je strah da će tiskanje knjige promovirati Hitlerovu ideologiju, te da će dati neonacistima novu propagandnu platformu, bio skroz neutemeljen“, izjavio je direktor Andreas Wirsching.

Ova verzija knjige doduše nije čisti reprint originalne knjige, već dolazi sa mnoštvom osvrta kritičara, psihologa, povjesničara.

Institut je tiskao knjigu sa osvrtima prošlog siječnja, nekoliko dana nakon što je isteklo autorsko pravo na knjigu.

Savezna pokrajina Bavarska dobila je autorsko pravo 1945. godine nakon poraza nacističkog režima. Punih 70 godina, tiskanje te knjige bilo je zabranjeno.

No čim je prošle godine autorsko pravo isteklo, Institut je krenuo u tiskanje svoje verzije knjige bojavši se da bi na tržište mogla izaći verzija knjige bez kritičkih osvrta.

BRITAIN-MEIN KAMPF-AUCTION 4

Potpisani primjerak “Mein Kampf”-a. Knjiga je kasnije objavljena u raznim izdanjima, uključujući i tzv popularna izdanja i poklon izdanje u kožnom uvezu…

Nakon velikog uspjeha, prema pisanju Der Spiegla, osmo izdanje će biti objavljeno u siječnju. Prije puštanja bit će informirani u Zemaljskom parlamentu. Određeni datum, tj. točan datum, za sada ne postoji.

Izvor: AFP | Der Spiegel | Tribun | Croative.net

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

ISUSOVO PROROČANSTVO: ‘Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!’

Objavljeno

- datum

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Kraljica svete krunice i Bitka kod Lepanta 1571. godine, a jedan od trojice ključnih turskih admirala i Hrvat Piali-paša

Objavljeno

- datum

Danas slavimo BDM – Kraljicu svete Krunice kao podsjećanje kada je cijela kršćanska Europa molila krunicu i zagovor Blažene djevice Marije za spas od uništenja, od strane Otomanskog carstva koje je tada bilo na vrhuncu moći. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ZA KOJU IMPERIJU JE RADIO – Tko je prisilio Adolfa Hitlera da napadne Rusiju?

Objavljeno

- datum

EKSPLOZIVNA ANALIZA RUSKOG AUTORA    Hitlera su na vlast doveli Englezi radi rata s Rusijom – SSSR. Kada je odlučio da započne svoju igru, sklopivši Sporazum o nenapadanju sa SSSR, Engleska i Francuska su počele da ga na sve moguće načine podstrekavaju na rat sa Staljinom, kako bi ga vratile prvobitnom scenariju. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno