Connect with us

Magazin

HITLER JE IMAO LIJEK ZA RAK, ali ga je farmaceutska industrija sakrila!

Objavljeno

- datum

Jedan od najutjecajnijh biologa dvadesetog stoljeća, više od 40 puta nominiran za Nobela, nacistima je tražio lijek za rak…

Otto Heinrich Warburg, bio je njemački fiziolog, liječnik i dobitnik Nobelove nagrade. Smatra se jednim od najutjecajnijih biokemičara 20. stoljeća. Zanimljivo je spomenuti da je nominiran čak 47 puta za Nobelovu nagradu.

Tijekom Prvog svjetskog rata bio je časnik u njemačkoj konjici, a nakon rata se posvetio istraživanju stanica i njihovom korištenju kisika. 1931. godine dobio je Nobelovu nagradu zbog doprinosa istraživanju tumora i njihovog rasta. On je otkrio da stanice raka dobivaju energiju za rast i razvoj na potpuno drukčiji način od zdravih ljudskih stanica. Dok zdrave stanice dobivaju energije oksidacijom piruvata, stanice tumora energiju dobivaju anaerobnom razgradnjom glukoze.

Jednom kad su nacisti preuzeli vlast, svim ljudima sa židovskim korijenima zabranili su obavljanje učiteljske djelatnosti. Bilo da je riječ o sveučilišnim profesorima ili učiteljima u područnim školama, Židovi nisu mogli podučavati Nijemce bilo čemu. Iznimka od tog pravila bio je upravo Warburg.

Za čitavog Drugog svjetskog rata, on je radio na lijeku za rak, a sve je podredio svojoj teoriji. Bio je uvjeren da je stanice raka moguće izgladnjeti i odbijao je napustiti svoj laboratorij. Koliko su ga nacisti cijenili govori i činjenica da je Herman Göring osobno urgirao kako bi Warburga označili samo četvrtinom Židovom, iako je njegov otac bio Židov. Osim toga, jednom prilikom je progovorio protiv Hitlera i režima.

Poslodavac, Institut Kaiser Wilhelm, ga je protjerao, ali na osobni Hitlerov zahtjev, Warburg je vraćen na posao.

 

Toliko se posvetio poslu da je čak i živio na institutu. Raznim sveučilištima je govorio da mu ne dodjeljuju počasne doktorate zato što mu se ne da dolaziti na svečanost. Ako bi mu netko dodijelio medalju časti, on je tražio da mu pošalju u pošti.

Bio je toliko uvjeren da je njegova teorija točna da je često citirao Max Plancka koji je jednom prilikom rekao: “Znanost napreduje ne zato što znanstvenici promijene mišljenje već zato što znanstvenici s pogrešnim mišljenjem umru i dođu drugi”.

Od njegove smrti u kolovozu 1970. godine, teorije su pomalo zaboravljene, ali doprinos znanosti je ovjekovječen medaljom za posebne zasluge koju dodjeljuje njemačko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju. Ipak, posljednjih godina su njegove teorije ponovno dobile na važnosti, ali većinom u krugovima alternativne medicine. Razni teoretičari zavjera govore da su vlasti, povezane s velikim farmaceutskim tvrtkama, odlučile zakopati “lijek za rak”.

Znanost, barem priznata znanost, i dalje je jako skeptična prema Warburgovim učenjima. Preliminarna istraživanja pokazala su da postoji mogućnost da određeni mehanizmi svojevrsnog gušenja stanica raka zaustave rast nekih vrsta tumora, ali sve to preliminarno istraživanje ne nudi ni približno tako dobre rezultate …  (izvor: express.hr)

Komentari

Oglasi
Komentari

Magazin

Farmer je otkrio rupu u tlu. Kad je pogledao unutra, doživio je šok života!

Objavljeno

- datum

Ovo može zvučati kao da je iz znanstveno-fantastičnog filma, ali se zaista dogodilo 1835. godine.

Jedan farmer iz Engleske je radio na polju, kada se na zemlji pojavila neobična rupa.

Odlučio je pogledati što se to nalazi dolje.

Najednostavniji način je bio da unutra spusti svoj sina. Dao mu je svijeću, a ono što je dječak pronašao zauvijek je promijenilo taj mali grad.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

Izvor: geek.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

Svjetski poznata pjevačica razbjesnila Srbe, oni joj uzvratili: “Karijera ti je gotova!”

Objavljeno

- datum

POPULARNA pjevačica Rita Ora, čija su dva hita bila na vrhu glazbene ljestvice u Britaniji, najavila je dolazak na proslavu 10. obljetnice nezavisnosti Kosova 17. veljače, što je razbjesnilo mnoge u Srbiji koji su to doživjeli kao uvredu. 

Rita Ora stiže na Kosovo! Mlada je pjevačica kosovskih je korijena te se raduje danima koji su pred njezinim narodom. Na društvenim mrežama napisala je kako je jako uzbuđena što će nazočiti desetoj godišnjici proglašenja Republike Kosovo.

“Vrlo sam uzbuđena što ću vam se pridružiti na Kosovu na proslavi 10. godišnjice nezavisnosti, 17. veljače. Za tu prigodu dizajnirala sam i duksicu koju ćete moći kupiti kao uspomenu na noć koju ćemo provesti zajedno. Vidimo se uskoro”, napisala je Rita na svom Twitteru. 

 

Britanska je pjevačica, spisateljica tekstova i glumica Rita Ora  rođena je 1990. u Prištini kao Rita Sahatçiu Ora, a s roditeljima se preselila u London kada joj je bila godina dana.
Glazbenu karijeru započela je 2007. godine kada je gostovala na pjesmi “Awkward”, pjevača Craiga Davida. Godine 2009. prijavila se na emisiju Eurovision: Your Country Needs You koja traži pjevača koji će nastupati za Ujedinjeno Kraljevstvo na Euroviziji. 

Poslije toga, reper Jay Z joj je ponudio ugovor za njegovu diskografsku kuću Roc Nation kojeg je potpisala. Debitantski studijski album Ora objavila je 2012. godine. Album je proizveo dva hit singla, “How We Do (Party)” i “R.I.P.”, koji su dosegli vrh UK ljestvice.

 


U Londonu je odrasla i ondje živi , no očito nije zaboravila svoje korijene.

Mnogi su joj ljudi iz Srbije poručili da je dobrodošla u Srbiju, a bilo je i uvreda na njezin račun, budući da je Kosovo za Srbiju itekako osjetljiva tema.

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

KAKAV SRETNIK: Kopao u svom dvorištu i naišao na najneverovatnije otkriće! (FOTO)

Objavljeno

- datum

Obično se kaže da trebate probati nešto prije nego što kupite, ali kada je riječ o novim kućama, to baš i nije opcija – a mnoštvo novih vlasnika dočekano je sa neprijatnim iznenađenjem kao rezultat tome.

Ponekad, ta mala iznenađenja mogu biti sjajna. Barem se to desilo ovom momku!

Kada je gledao arhitektonske planove svoje nove kuće, otkrio je da se nešto krije ispod njegovog imanja, nešto veliko. Zgrabio je lopatu i počeo je kopati.

Kada je udario u metal, znao je da je nešto pronašao. Bilo je to pravo tajno skrovište u njegovom dvorištu i to ne malo. Kuća je sazidana tokom 60-ih godina, a planovi za skrovište predani su zajedno sa planovima za kuću. PRAVO JE ČUDO, DA JE PREŽIVJELA:  Bilo je vrijeme da se skine poklopac. Zapitao se što će pronaći unutra? Bilo je dosta fekalija na dnu.

Ovo je vjerovatno mjesto odakle zrak ulazi. Kada bi se ovaj prolaz urušio, tko god da je bio unutra umro bi od gušenja. Ipak, sklonište je bilo u dobrom stanju i izgledalo je kao šteta da propadne.

Raščišćavanje je zahtjevalo dosta truda. Ipak, već je izgledalo mnogo bolje. Uz pomoć prijatelja, bilo je vrijeme da se sredi i ulaz.

Željeli su da budu sigurni da će im trajati vječno. I stare zarđale stepenice morale su se ukloniti. Nakon što je očistio prostor shvatio je da je dobio još jednu veliku prostoriju u okviru domaćinstva koja sada zaista djeluje prekrasno!

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno