Connect with us

Društvo

General Nađ pomaže Pupovcu da konačno prestane ponavljati dugu srpsku laž o srpskim žrtavama u logoru Jasenovac

Objavljeno

- datum

Kako smo danas mogli primijetiti, iz današnjih izvještaja po medijima, Milorad Pup-ovac čelnik SNV na božićnom domjenku za SPC u RH nije naveo broj žrtava u logoru Jasenovac, ‘svoje nacionalnosti’, tj. nije ponovio onu staru laž o, navodno, 700 000 tisuća umorenih  Srba u tom logoru pa i ovu najnoviju laž od oko 80 i više tisuća ukupnih žrtava. Ali ne može, rado(Mile), ne izustiti sasvim orginalnu laž da je u tom logoru ubijeno najviše Hrvata u 20. stoljeću.

Vjerojatno je on to istražio, poput našeg istražitelja Romana Leljaka žrtve u Hudoj jami (Slovenija), ali ne žuri s brojkom iz nekih svojih razloga. I, dakako, svidjelo mu se(u čije sve ime…?) izreći na rečenom domjenku pred uzvanicima, među kojima je i predsjednik Vlade RH Plenković, ovo:

“Da nije bilo ploče u Jasenovcu iščekivanje ne bi bilo stavljeno u sjenu. Ovako smo u Novu godinu ušli s nadom i vjerom u bolje sutra, ali i sjenom na toj nadi i zabrinutošću, koja iz te geste, toga čina na tom mjestu ne može da ne bude proizvedena”, kazao je Pupovac. A svi znamo o kojoj je ploči riječ. Ali ne kasni Mile, rado, i ovo dodati: “Sigurno je da svi međusobno dijelimo ovo: Smrt jednog od nas ne može biti razlog za negiranje smrti drugog”. Gdje možemo svrstati ovu “veleumnu izreku“ ili što je ovime zapravo rečeno?

Možda onih 11 ubijenih branitelja HOS-a, na ploči zabilježeni, u Jasenovcu ne mogu negirati smrt njihovih ubojica, koji nisu jednako kao oni stradali ili su neki i još živi te isti plaču kako nisu uspjeli cijelu Hrvatsku umoriti za pobjedu. Da, Mile pogledaj imena i prezimena branitelja  na ploči i koliko su stari i zašto su i kako stradali i tko ih je ubio i onda ćeš lako shvatiti da su pali za ono ili one što i koje su spremno branili i spremno život dali i to na teritoriju svoje domovine a ne kao njihovi ubojice, otimači, razbojnici, barbari, agresori, banditi ili oni kojih se možeš sjetiti kad su ulazili u Vukovar mašući mrtvačkim zastavama bradatih četnika i pjevali pjesme o Miloševićevoj salati i hrvatskom mesu!?

Ne, nikada Hrvati nisu bili spremni za svoj dom otimati tuđe, okupirati teritorije susjedne države ili razarati njihova sela i gradove.

Ako Hrvat viče da je za dom spreman onda je to u njegovu domu, na njegovoj zemlji, njegovoj državi odnosno domovini. I tko se toga boji neka ne pokušava otimati to Hrvatu.

Partizanski general Kosta Nađ: “U Jasenovcu je likvidirano oko sedam tisuća, a ne ´deseci tisuća´ nevinih ljudi”

Da, da razumjeti je da se možda i većina Srba boji tog pokliča, jer ih podsjeća na

General Nađ u interview-u Vjesniku, 1981.

Istina koju sam vidio ovih dana u dvijema knjigama o ustašama:  „Oba autora, doktori i akademici, a vjerojatno i članovi Saveza komunista, pišu – citiram: ´Kroz jasenovački logor prolaze deseci tisuća ljudi, većinom pogubljeni u bezbrojnim pokoljima´, Kao da već odavno nije poznato i znanstveno utvrđeno kako je u tome zloglasnom logoru likvidirano oko sedam tisuća, a ne ´deseci tisuća´ nevinih ljudi, djece, staraca i žena“,

izgubljeni rat i onda se, valjda, i srame za svoje uzaludne žrtve i samog ratnog poraza, tj. načina kako je taj rat izgubljen i pored silne tehnike i oružja kao i ljudstva ispred naroda koji je golo-ruk ušao u rat. A što jednom reče ili napisa/še general armije Kosta Nađ u izdanju Vjesnika od 6. Svibnja 1981., u tekstu pod naslovom „Borci jedinstveni u obrani tekovina revolucije“ odnosno osvrnuo se na opasna iskrivljivanja povijesti, istaknuvši kako je „sve što se može u nas objaviti kao historijska  istina vidio ovih dana u dvijema knjigama o ustašama“. „Oba autora, doktori i akademici, a vjerojatno i članovi Saveza komunista, pišu – citiram: ´Kroz jasenovački logor prolaze deseci tisuća ljudi, većinom pogubljeni u bezbrojnim pokoljima´, Kao da već odavno nije poznato i znanstveno utvrđeno kako je u tome zloglasnom logoru likvidirano oko sedam tisuća, a ne ´deseci tisuća´ nevinih ljudi, djece, stara- ca i žena“, zaključuje Nađ.(Hrvatski tjednik, 5. Siječnja 2017.)

A tko je bio general Kosta Nađ vjerojatno je poznat i Miloradu Pupovcu kao tolikim njegovim suisto-mišljeicima kad je riječ o završnim operacijama i kraju II. svjetskog rata, Titovu generalu armije odno-sno komadantu ondašnje treće armije NOJ-a ili poslije JNA, koji se proslavio u vođenju operacija oko čuvenog Bleiburga pa dalje. Ako je pozdrav „Za dom spremni“ nastao u NDH, nije nastao da bi okupi-rali bilo čiji teritorij. Laži, laži i samo laži su nagomilale broj ubijenih , navodno, pod tim pozdravom ili pokličem, što demantira i sam general Kosta Nađ. Samo neka, o da bi, naši povjesničari istraže koji su to akademici pisali ili izgovarali laži o desecima tisuća poklanih u Jasenovcu!

Nikola Bašić, Vis

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

Prvi napad na bivšega premjera: Gospodine Milanoviću gdje je nestalo 15 milijardi dolara?

Objavljeno

- datum

Poštovani gospodine Milanoviću i gospodine Liniću,

U ime poreznih obveznika država članica Europske Unije i hrvatskih građana i poreznih obveznika zatražili smo od hrvatske vlade da se očituje o problemu više od $15.2 milijardi dolara (€11.4 milijardi) nezakonitih financijskih odljeva. Razočarali smo se izostankom pravovremenog odgovora i nastavljamo tražiti odgovornost.

Kao što znate, Global Financial Integrity, organizacija sa sjedištem u Washington DC-u  koja se bavi istraživanjem i aktivizmom je u svojem izvješću objavljenom u prosincu 2012, našla da je više od $15.2 milijardi dolara napustilo Hrvatsku (video) kroz kriminal, korupciju i poreznu evaziju tokom perioda 2001 do 2010 godine. Tokom istog perioda, porezni obveznici Europske unije slali su financijsku pomoć Hrvatskoj.

Planira se da će Hrvatska dobiti €11.1 milijardi eura ($14.8 milijardi dolara) sredstava europske unije u periodu 2014 do 2020. godine. Od ogromne je važnosti da ova sredstva ne završe podržavati korumpirane mreže (prijevod teksta) i budu poslana na privatne račune hrvatskih korumpiranih političara, državnih dužnosnika ili njihovih privatnih partnera u kriminalu u Hrvatskoj i jurisdikcijama drugih zemalja.

Gospodine Milanoviću i gospodine Liniću, očekujemo Vaš pismeni odgovor na slijedeća ključna pitanja:

1. Da li su hrvatske vlasti zatražile informacije od vlasti u Lihtenštajnu, Austriji, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i drugim zemljama uključujući imena pojedinaca i pojedinačne iznose transferiranih sredstava obuhvaćene nezakonitih financijskim odljevima?

2. Koliko slučajeva nezakonitog bogaćenja je hrvatska država tužila od 1991. godine? Koliko je sredstava naplaćeno za hrvatsku riznicu do sada? Molim vas, dostavite nam detalje svih ovih slučajeva.

Praksa slanja sredstava poreznih obveznika Europske unije Hrvatskoj se ne može nastaviti dok hrvatska vlada ne uspostavi punu odgovornost i polaganje računa. Vlada se mora prihvatiti rješavanja problema nezakonitih financijskih odljeva i korupcijom političara i državnih dužnosnika. Vlada mora naplatiti (izvršiti povrat) sredstava koja su se nagomilavala kroz korupciju i primjeniti mjere kako bi se stalo na kraj korupciji.

Očekujemo Vaše odgovore.

S poštovanjem,

Monica Macovei

Članica Europskog parlamenta

Rumunjska

Roger Helmer

Član Europskog parlamenta

Velika Britanija

Nataša Srdoč

Suosnivačica i Predsjednica Adriatic institut za javnu politiku

Joel Anand Samy

Suosnivač i Dopredsjednik Adriatic institut za javnu politiku

Izvor: portaloko.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

MILORAD DODIK MORA OTIĆI, A SRBIJA ODMAH PRIZNATI KOSOVO: Zahtjevi s kojima dolazi Condoleezza Rice, posebni izaslanik SAD za Balkan

Objavljeno

- datum

Fotografija: Atef Safadi / EPA
Zadatak koji su SAD postavile pred Condoleezzu Rice svog novog posebnog izaslanika za Balkan između ostalog jeste prisiliti Beograd da prizna Kosovo i brzo eliminiranje ruskog utjecaja u RS, kao i smjena Milorada Dodika, tvrde analitičari.

Nakon što je Sputnik, pozivajući se na odlično obaviještene izvore, nedavno objavio da će bivša američka državna tajnica uskoro biti imenovana za specijalnog izaslanika te zemlje za Balkan, u javnosti su se pojavile razne špekulacije o tome koji su pravi ciljevi buduće misije Rice.

Dok mediji u Srbiji prognoziraju da će Condoleezza Rice, prije svega, biti aktivno uključena u pregovore Beograda i Prištine, pojedini stručnjaci za međunarodne odnose i ugledni analitičari za “Euro Blic” tvrde da će bivša šefica američke vanjske politike imati mnogo širi spektar zadataka koji u njihovim riječima, treba ispuniti do kraja iduće godine.

Jedan od tih zadataka je, kako tvrdi politički analitičar iz Beograda Željko Cvijanović, uklanjanje Milorada Dodika s vlasti u RS i snažniji američki angažman na unitarizaciji BiH.

– Gotovo da nije tajna da će Condoleezza Rice uskoro biti imenovana za posebnog izaslanika Sjedinjenih Država za Balkan. Zapravo, gotovo desetljeće, Amerikanci su ostavili gotovo sve “Balkanske poslove” europskim državama, prije svega Njemačkoj. Međutim, pošto se stvari u proteklih desetak godina nisu odvijale onako kako su zamislili u Washingtonu i pošto je u tom razdoblju došlo do snažnog povratka Rusije i jačanja njenog utjecaja na Balkanu, najavljeni angažman bivšeg državnog tajnika SAD na sređivanju stanja u ovom dijelu svijeta pokazuje da Amerikanci imaju ozbiljne planove – kaže Cvijanović.

On tvrdi, između ostalog, da postoje prilično pouzdane informacije da je Rice dobila jasne upute o tome što njezini ciljevi i zadaci jesu.

Prvi zadatak je pritisak vlasti u Srbiji da zaustave suprotstavljanje neovisnosti Kosova i njegovom priznanju punopravnom članstvu u UN-u. Drugi zadatak je eliminacija ruskog utjecaja u RS, što brže uklanjanje Milorada Dodika s vlasti i unitarizacija BiH. Treći cilj koji će Rhys pokušati postići odnosit će se na Makedoniju ili njegovo konačno uklanjanje od Rusije.

– Sljedeće godine za mnoge stvari bit će dramatično na ovom području – predviđa Cvijanović.

Stručnjak za međunarodne odnose i bivši veleposlanik Srbije u Bjelorusiji Srećko Đukić također tvrdi da je, prema informacijama kojima raspolaže, dolazak Condoleezze Rice na Balkan već gotova stvar.

On isto tako vjeruje da će navedeni angažman jednog od najpoznatijih lica američke vanjske politike u posljednjih nekoliko desetljeća dovesti do, kako kaže, ozbiljnih komplikacija u regiji.

– Od kraja jugoslavenskih ratova, Amerikanci nisu poslali jače ime od Rice na Balkan. Riječ je o ženi koja u američkoj administraciji prije svega važi za odličnog poznavaoca prilika u Rusiji i koja je, to vam govorim iz sto posto provjerenih izvora, godinu dana prije američkog priznanja neovisnosti Kosova o tome osobno obavijestila ruskog predsjednika Vladimira Putina. Ponovno aktiviranje Rice-ove jedino može značiti to da će prvo uslijediti ozbiljni pritisci na Srbiju da prizna neovisnost Kosova, a zatim će se vjerojatno angažirati na sređivanju stanja u BiH po američkom ukusu – tvrdi Đukić.

Miljenica Bushovih – Vrhunac svoje političke karijere Condoleezza Rice doživjela je za vrijeme administracije američkog predsjednika Georgea Busha Mlađeg, kada je bila imenovana za državnog tajnika SAD. Prije toga, Rice je dugo godina bila angažirana u administraciji Bushovog oca, ranijeg američkog predsjednika, za vrijeme čijeg mandata je bila postavljena za specijalnog savjetnika predsjednika za nacionalnu sigurnost i višeg ravnatelja za sovjetska pitanja u Vijeću za nacionalnu sigurnost SAD.

(Izvor: informer.rs)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ANDRIJA ARTUKOVIĆ: U JASENOVCU POČIVA MOJA VOJSKA I MOJ HRVATSKI NAROD. AKO NE VJERUJETE ISKOPAJTE JER DUGMAD S VOJNIČKIH BLUZA JOŠ NIJE SAGNJILA!

Objavljeno

- datum

Napustio sam dva Lazara i došao na brisani prostor. Bez uzmaka! Spreman sam bit izrugan, ismijan i popljuvan za one, o kojima se desetljećima zlobno pričaju stare priče. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno