Poveži se

Društvo

EKSKLUZIVNO Povratak Tomislava Karamarka u politiku!

Objavljeno

- datum

Rušenje Tomislava Karamarka  kroz aferu “Konzultantica” bio je medijski linč, koji je naručen iz Astrina tornja. Linč je trajao sukladno media planu koji je izrađen po naputku uvozničkog lobija.

“Optuži ga pa neka dokazuje nevinost”

“Optuži ga pa neka dokazuje nevinost”, poznati je modus operandi elite iz tornja. Njihovo pitanje morala je  pitanje moći. Moral osoba iz tornja je njihova moć, a njihova moć za Karamarka je nemoral. Drugovi iz tornja često su ucijenjivali Vlade donošenjem novih zakona, kako bi kršili stare zakone. Tornjaši kao dobrotvori utemeljitelji, žrtve moderne Hrvatske, za Karamarka su krivoloci, kriminalci, koji su sisali proračunska sredstva metodom ucjene, velikog broja zaposlenih koji bi sutra mogli izaći na ulicu.

Astrin toranj dominirao je Zagrebom, Hrvatskom. INA kao državno poduzeće isisano je do zadnje kapi, zahvajujući strukturama Astrina tornja. Povijest čovječanstva pokazuje da su sve velike ideje i utopije koje su provođene nasilnim, ucjenjivačkim metodama, sredstvima dovele do potopa, pada, nepravdi, odnosno da su provoditelji uvijek obezvrijedili ideale. Ideali Tomislava Karamarka bili su nacionalni interesi.

Umjesto lustracije, dogodila se kontralustracija!

Obogaćivanje temeljnih vrijednosti  na kojima je uspostavljena neovisna i suverena Hrvatska. Razvitak Hrvatske s gospodarski uspješnim i socijalno pravednim društvom. Zaštita dostojanstva, kvalitete života, perspektive pojedinaca i obitelji. Znao je Tomislav Karamarko da se treba obračunati s uvozničkim lobijem, koji je urušio hrvatsko gospodarstvo. Znao je Tomislav Karamarko da treba provesti lustraciju institucija kojima su ovladale komunističke strukture. Desilo se nešto što Karamarko nije mogao znati ni predvidjeti. Desila se kontralustracija, od Karamarkovih suradnika koji su, iz njemu nepoznatih razloga, stali na raspolaganje osobama iz Astrina tornja. Za posljedicu danas imamo donošenje posebnih zakona, koji su neustavni i koji idu na štetu hrvatskoga proračuna, građana kao poreznih obveznika.

Dopredsjednica Vlade do jučer nije znala objasniti BDP u Munchenskom Info Institutu, ali …

Žalosno da te zakone inicira dopredsjednica Vlade koja do jučer nije znala objasniti BDP u Munchenskom Info Institutu, koji je izradio Program Smjernica za gospodarski razvoj Hrvatske. Restrkturiranja poduzeća, provodila je Martina Dalić kao ministrica financija, ali bezuspješno u Vladi Jadranke Kosor. Tomislav Karamarko motiviran od bližih  suradnika podnio je ostavku zbog 30.000 eura, koje su okarakterizirane kao sukob interesa.

Povjerenstvo koje je odlučivalo o sukobu interesa nikada nije obrazložilo taj sukob interesa, poduzeća u kojem je vlasnik udjela gospođa Karamarko. Kontinuirano ukazivanje Tomislava Karamarka na problem arbitraže INA-MOL, koji će za Hrvatsku donijeti štetu, nije shvaćeno ozbiljno. Provedba smjernica Munchenskog Instituta za razvoj Hrvatskog gospodarstva, također nije shvaćena ozbiljno. Problem grupacije Agrokor, paralelnog financiranja, prezaduženost, poslovna suradnja sa Srbijom na koje je ukazivao Karamarko od njegovih bližih suradnika na Vladi nije shvaćen ozbiljno.

Afirmacija pravaša, bila je zadnja kap koja je prelila čašu egzorcistima nove Hrvatske

Afirmacija pravaša, imenovanjem Hasanbegovića ministrom, Tepeša dopredsjednikom Hrvatskoga Sabora bila je zadnja kap koja je prelila čašu egzorcistima nove Hrvatske ili bolje reći Regiona. Karizmatik nove političke scene Božo Petrov uz pomoć svoga mentora monsinjora, koji danas za medije tvrdi “Kao nekoć Izraelci, i mi smo pred izborom života i smrti”, motivira Karamarka na privremeno povlačenje iz politike. Božo Petrov sa svojim suradnicima znao je ići lijevo (s Milanovićem , pa bi završio desno (s Karamarkom), danas je politički dezorijentiran, kao i njegov monsinjor mentor.

Hoće li Petrov, Plenković, Marić, Dalić i drugi suodgovorni donošenjem zakona lex Agrokor dati ostavke…!?

Inzistirati na nacionalnom identitetu znači u kolektivnom hrvatskom iskustvu učvrstiti produktivne orjentacije, vrijednosti, životne stilove i navike. Inzistirati da Karamarko odstupi , čovjek koji je nakon Tuđmana preporodio HDZ, dobio pet uzastopnih izbora, svakako je životna greška Bože Petrova i njegovog mentora monsinjora. Cilj Bože Petrova očito je bila korist koju je u funkciji predsjednika Hrvatskog sabora dobio. Način kako je došao do svog cilja, moralna je dvojba velikoga broja Hrvata. Posljedice su svakodnevno vidljive. Pitanje je samo da li će Božo Petrov, Andrej Plenković, Zdravko Marić, Martina Dalić i drugi suodgovorni donošenjem zakona lex Agrokor, gubitka arbitražnog spora od 215 milijuna kuna, zbog hrvatskog ekonomskog kraha podnjeti neopozive ostavke iz moralnih razloga.

Afere kao njihovi učinci mogle bih se zvati: Lex Astrin toranj,  Lex INA-MOL, Lex BDP… Tko će koga motivirati na podnošenje ostavki ostaje da vidimo. Povratak Tomislava Karamarka kao lidera HDZ-a, nakon ovakvog političkog raspleta je vise nego izvjestan.

izvor: mega-media.hr

Komentari

Komentari

Društvo

Objašnjenje na koji način upravlja vlada…

Objavljeno

- datum

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Društvo

Donosimo zabranjeni video: Pogledajte kako Amerikanci slave Hitlera!

Objavljeno

- datum

Povijest nikad nije crno-bijela i ove snimke zorni su dokaz toga

Godine 1939. German American Bund, organizacija Nijemaca u SAD-u, organizirao je skup na 20.000 nacističkih pristaša u Madison Square Gardenu u New Yorku. Kad je Marshall Curry, autor dokumentaraca nominiran za Oscara, naišao na snimku događaja u povijesnim arhivama, bio je zapanjen. Zajedno s Field of Vision, odlučio je prikazati snimke kao opomenu Amerikancima. Kratki film, Noć u vrtu, možete pogledati na kraju članka

“Prva stvar koja mi je pogodila je da se takav događaj može organizirati u srcu New Yorka”, rekao je Curry za The Atlantic. “Osjećao sam se kao da gledam epizodu Zone sumraka u kojoj je povijest imala drukčiji put. Ali to nije bila znanstvena fantastika – bile su to prave, povijesne snimke.”

Umjesto da ga izmijeni u standardni povijesni dokumentarac s pripovijedanjem, Curry je odlučio “čuvati ga čistim i neposrednim, kao kao da ste tamo, promatrate i borite se s onime što vidite.”

“Snimke su toliko snažne, čini se iznenađujuće da nije dio programa povijesti svake srednje škole. Ali mislim da je skup skliznuo iz naše kolektivne svijesti dijelom jer je zastrašujuć i neugodan. Govori o našoj zemlji koju bismo zaboravili. Željeli bismo pomisliti kako su se, kad su se pojavili naciti, svi Amerikanci odmah usprotivili. Ali dok je velika većina Amerikanaca bila zapanjena nacistima, postojala je i značajna skupina koji su gajili nekakve simpatije prema rasističkoj i antisemitskoj poruci. Kada vidite da se 20.000 Amerikanaca okupilo u Madison Square Gardenu, možete biti sigurni da su bili mnogi koji su ih pasivno podržavali”, nastavlja Curry.

“U dijelu govora Fritza Kuhna koji nije u filmu, Kuhn pozdravlja oca Coughlina, čije radio emisije hvale Hitlera i Mussolinija, a imale su doseg od 30 milijuna slušatelja. Henry Ford i Charles Lindberg izrazili su antisemitska uvjerenja. I magnat William Randolph Hearst izjavio je: “Kad god čujete istaknutog Amerikanca kojeg nazivaju fašistom, obično se možete uvjeriti da je čovjek jednostavno odani državljanin koji podržava američki način života.” To su bile ideje koje su, ako ne i univerzalno prihvaćene, smatrane legitimnim stavovima. No, dvije godine nakon ovog skupljanja, Japan je napao Pearl Harbor i Njemačka je proglasila rat protiv SAD-a, a tada je takva vrsta filozofije postala neprihvatljiva. Kad su nacisti počeli ubijati američke vojnike, počeli smo uklanjati činjenicu da su Amerikanci ikada dijelili njihovu filozofiju. Na kraju, Amerika se udaljila od nacista, ali ovaj je skup podsjetnik da stvari nisu morale tako završiti. Da Roosevelt nije bio predsjednik, da Japan nije napao, moguće je da bismo prošli bez ulaska u rat. A da nacisti nisu ubijali američke vojnike, je li moguće da njihova filozofija ne bi postala takav tabu?”, dovršava Curry.

Izvor: Express.hr

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Društvo

EKSKLUZIVNO: Tajni govor Ante Josipovića 30. studenog 1971. pred Titom u Karađorđevu

Objavljeno

- datum

IVO JOSIPOVIĆ više puta je izjavio da mu se otac Ante Josipović 1971. godine povukao iz politike. Ivan Zvonimir Čičak često je podsjećao da je Ante Josipović 1971./1972. naglo počeo napredovati u karijeri što govori o njegovu političkom opredjeljenju i povjerenju tadašnje komunističke vlasti u njega samoga.

Čičak je dvaput osjetio moć Ante Josipovića. Kao studenski vođa Hrvatskog proljeća završio je na robiji, a jedna od važnih figura u njegovom progonu bio je Ante Josipović. Drugi put dogodilo se to 2010. godine. U Jutarnjem listu dobio jeotkaz nakon što je napisao da je otac aktualnog predsjednika 1972. progonio pripadnike Hrvatskog proljeća.ante-josipović-150x150[1]

Otkaz je dobio jer je napisao da se Ante Josipović “kao predstavnik Partije nalazio na čelu Komisije koja je provodila u djelo liste za odstrel koje je radio Bakarić”.
U kolumni objavljenoj  6. veljače 2010. govoreći o olovnim vremenima 1972. Čičak je ustvrdio: ‘U prvih šest mjeseci 1972. iz Saveza komunista je isključeno oko 1150 članova. Glavni naredbodavac je bio Vladimir Bakarić, a glavni egzekutor za izbacivanja, hapšenja i pripreme optužnica bio je Ante Josipović, otac novog predsjednika Ive Josipovića.

Ante Josipović je bio kadrovik za izbacivanje, hapšenje i optužnice protiv proljećara. Inače, to je bilo vrijeme općeg progona prohrvatskih kadrova, a tim je progonom 3200 ljudi završilo u komunističkim zatvorima, a preko 200 tisuća protjerano je s posla.“

Prof. dr. Zdravko Tomac više puta je naglasio da je Ante Josipović  bio vrlo važna osoba u Karađorđevu na sastanku Tita s tadašnjim hrvatskim političkim vodstvom. Tomac kaže da je „Ante Josipović otišao u Karađorđevo kao Hrvat, a vratio se kao Jugoslaven“.

Na sjednici u Karađorđevu omjer pristalica za Savku bio 12 prema 8. U vlaku od Karađorđeva do Zagreba, Ante Josipović je promijenio svoje mišljenje i stao protiv Savke. Tada je Ante Josipović ispred Izvršnog biroa CK SKH imenovan na čelo „Kordinacione radne grupe” kojoj je zadatak bio ispravno informirati javnost o tijeku i činjenicama karaktera istraga i pripremanju suđenja “proljećarima”.

Redakcija Maxportala u posjedu je govora koji je Ante Josipović, otac Ive Josipovića, održao u Karađorđevu na sastanku tadašnjeg hrvatskog političkog vodstva (Sabor, Vlada, CK SKH) s Josipom Brzom Titom i njegovim suradnicima iz političkog, vojnog i obavještajnog vrha.ANTE 1 - odrezano

U Zagrebu je Ante Josipović na čelu Ideološke komisije CK SKH. Među proljećarima se počelo se govoriti o „Josipovićevom popisu“. Ako se netko se netko našao u njegovoj bilježnici značilo je to praćenje, istragu, optužnicu, suđenje i progon. Gubitak posla, zatvor, i, kao krajnja mjera, egzekucija.

Deset mjeseci nakon govora Ante Josipovića pred Titom u Karađorđevu Stjepan Ševo, supruga mu Tatjana i devetogodišnja kći Rosemarie okrutno su ubijeni kraj Venecije 24. kolovoza 1972. godine. To ubojstvo predmet je istraga pravosuđa dvije europske države, a kao mogući naredbodavac ubojstva spominje se Ante Josipović, tadašnji čelnik Ideološke komisije CK SKH.

Pogledajte što je Ante Josipović rekao Titu:

 

Izvor: MaxPortal/D. Lukić

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.