Connect with us

Kultura i vjera

EGZORCIST POSLAO VAŽNO UPOZORENJE!

Objavljeno

- datum

Postoji demon koji je specijalist za napadanje obitelji, kaže egzorcist Cesar Truqui, svećenik koji je 2015. sudjelovao na seminaru o egzorcizmu koji je održan u Rimu.

Fr.Truqui upozorio je da sve što šteti obitelji, uključujući razvod, veseli đavla.

Govoreći za the Italian Weekly, 2015., rekao  je da se o  demonu koji napada obitelj također govori u  Starom Zavjetu, u Knjizi o Tobiji. Taj đavao se zove „Asmodej“ (Tob 3, 17). Ovaj demon je poznat po tome što je ubio sedam Sarinih muževa,  a okovao ga je  i otjerao u pustinju arkanđeo Rafael. Isto tako – prisutan je u mnogim egzorcizmima, kaže fr.Trugui.

Svećenik je podsjetio na  svoj  susret s demonom tijekom jednog  egzorcizma…

„Bilo je tijekom egzorcizma koje su vodili  fr.Gabriele Amorth i Father Francisco Bamonte, kojima  sam asistirao“. Pokojni fr.Amorth bio je čuveni  egzorcist u Rimu, i izveo je oko 70.000 egzorcizama tijekom 29 godina. Izvođenje egzorcizma kadkada zahtijeva višekratne obrede i svaki put kad se izvodi računa se kao poseban slučaj.

„Sjećam se mladog para, veoma skladnog,  koji se želio vjenčati, a ipak, žena se morala podvrći egzorcizmu da bi se posve oslobodila!“, rekao je Fr.Truqui.

Tijekom egzorcizma „demon je bio bijesan i uplašio  je FR.Amorth-a. Da bi spriječio ženidbu – zaprijetio je  da će ubiti mladu djevojku. Očito, bila  je to prijetnja Oca Laži, koja se u stvari nije dogodila“.

Zauzvrat, dodao je svećenik, đavao traži načine kako nauditi obitelji, i napada je  kroz životne stilove i ideologije, ali,  također i preko individualnog razmišljanja o razvodu.

Bračni parovi, ili jedno od supružnika misli: “Ako više ne volim svoga muža (svoju ženu), bolje je da se razvedemo!“, ali pri tom zaboravljaju kakve posljedice ima razvod na djecu i društvo u cjelini rekao je, i dodao:

„Ovaj mentalitet koji radi  protiv obitelji veoma se sviđa đavlu. On zna da se s čovjekom, koji je sam, nesiguran i  isključen iz obiteljsih  veza lakše može manipulirati.“

„Čak i danas, a ja sam preko 50 godina star,  mislim da se moja majka i otac vole zauvijek , i tu nalazim utjehu i hrabrost. Naprotiv, djeca razvedenih roditelja su krhkija, nestalnija i kolebljivija,“, rekao je fr.Truqui.

Papa Franjo je 2014.godine, kad se obraćao članovima karizmatske obnove, istaknuo da đavao traži načine kako da razori obitelji, jer  tamo gdje Isus raste, raste i međusobna  ljubav  između supružnika, te između supružnika i njihove djece i između djece.“

„Isus raste u međusobnoj  ljubavi supružnika. On raste u životima djece. I zato neprijatelj tako žestoko napada obitelj. Đavao ne voli obitelj. On traži način na koji će ju razoriti, on želi eliminirati ljubav iz svake obitelji.“ upozorio je Papa sudionike koji su se okupili na Olimpijskom stadionu u Rimu u impozantnom broju – bilo je 52.000 sudionika različitih karizmatskih pokreta.

Tom prigodom papa Franjo je podsjetio da su „obitelji kućne crkve. Supružnici su grješnici, poput svakoga od nas, ali oni žele napredovati u vjeri, u svojoj plodnosti, u  svojoj djeci i vjeri svoje djece“.

I zato je molio Božji blagoslov za svaku obitelj „da ju učini snažnom u ovoj krizi u kojoj je đavao svakako želi razoriti.“

Izvor: medjugorje-info

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

(FOTO) LIJEČNIK SVJEDOČI: Na dan Gospe Lurdske u našu bolnicu došla je Gospa, podijelio fotografije!

Objavljeno

- datum

Gospa Lurdska je uvijek blizu bolesnih tako da je ovaj događaj uistinu znakovit, onima koji poznaju snagu molitve!

Čuda koja se neprestano događaju nisu ovdje da bi u njih slijepo vjerovali i njima se klanjali, čuda su samo znak utjehe onima u tuzi, nada onima bez nade, slatkoća onima u patnji. Tako i ovaj čudesan događaj koji se dogodio 11. veljače na blagdan Gospe Lurdske u vojnoj bolnici u Cordobi u Španjolskoj nije ništa drugo nego malena utjeha onima koji tamo pate. O samom događaju posvjedočio je liječnik dr. Filippe Urca koji je podijelio fotografije.

O događaju je rekao: U ponedjeljak ujutro bio sam u vojnoj bolnici u Cordobi gdje sam kao liječnik radio gotovo četrdeset godina sve do mirovine u koju sam otišao prošlog listopada. U hodniku sobe broj 7 u zoru 11. veljače jedna je gospođa čiji je član obitelji teško bolestan satima molila u tom hodniku. Odjednom se iznad nje na zidu počeo formirati lik Gospe.

Treba naglasiti da je radijator ispod mjesecima isključen jer su ovdje temperature kao i ljeti vrlo visoke. Slika se pojavila i ne nestaje. Djelatnici bolnice pokušali su je očistiti svim sredstvima i alkoholom, ali slika ne odlazi. Gledajući je s jedne stane može se primijetiti lagani sjaj. Ne može se ne primijetiti da je ova slika slična Gospi Lurdskoj koja se ukazala baš ovako s rukama sklopljenim u molitvi – napisao je dr. Urce te podijelio fotografije:

Katolički portal nelcuoredigesu.it napisao je da ne treba mnogo razbijati glavu i raspravljati s onima koji ne razumiju jer Gospa je samo htjela pokazati da je blizu bolesnima, blizu onima koji su u patnji, blizu onima koji Njega zovu, kao majka koja pripada nama. Događaj je ovo koji je zagrijao srca mnogih u toj bolnici i to je ono što je važno. Jer Djevica Marija pokazala je onima koji je traže da je tamo, da sluša njihove molitve, da skuplja njihove suze.  U hodniku ove bolnice žena se molila za svoju obitelj i uz  veliku vjeru pozvala je Djevicu Mariju, koja je na njen poziv jasno došla.  Na fotografiji je dr. Felipe (desno)  s kapelanom bolnice Robertom Beldijem (lijevo).

Izvor: dnevno.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO/FILM) Sunce Montecassina- film o sv. Benediktu

Objavljeno

- datum

Italija, veljača 1944. Civili bježe od bombaških napada na Monte Cassino (prikazane su orginalne snimke iz Drugog svjetskog rata). Dok bespomoćno gledaju kako se samostan urušava, kroz plač govore kako je Bog napustio čovječanstvo. Redovnik iz samostana, također izbjeglica, tvrdi kako to nije istina i nastavlja pripovijedati kako je, čak i u doba pada Zapadnog Rimskog Carstva, u pustoši sličnoj Drugom svjetskom ratu, Bog poslao čovjeka poput Benedikta iz Nursije čija je svetost pomogla obnoviti europsku civilizaciju.

U tom trenutku film nas vraća na 500. g. Benedikt, rimski plemić, ostavlja svoje povlašteno patricijsko naslijeđe i povlači se u pećinu, spreman živjeti po Evanđelju. Malo po malo okuplja zajednicu redovnika, a cijeli svoj život posvećuje podučavanju kršćanskih pravila, postajući svetac i čineći čudesa na Božju slavu.

Izvor – wikipedia (Fear No Evil 1945 film)

“Netko bi mogao očekivati prilično statički, dosta spor film s obzirom na temu, ali ovaj film se kreće bržim tempom uz puno akcijskih scena koje zadržavaju napetost kod gledatelje. Fosco Giachetti igra glavnu ulogu s revnošću, dostojanstvom i autoritetom, prikazujući poniznost i posvećenost svetca“.

Ovaj film o Svetom Benediktu snimljen je 1945. u talijanskoj produkciji, a prijevod nam donosi prof. Danko Grgić. Iznimno cijenimo rad ljudi koji u svoje slobodno vrijeme daju svoj doprinos u evangelizaciji, a prevođenje katoličkih filmova i video-materijala tu svakako spadaju, te ih rado promoviramo na ovom blogu. Zato dodajemo i poveznicu na ovaj YouTube kanal gdje možete pogledati i ostale filmove, npr. o papi sv. Piu X., sv. Maloj Margareti od Castella ili sv. Mariji Goretti: ovdje

izvor: QuoVadisCroatia

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Popularni vjeroučitelj Miletić ima zanimljiv post, evo što kaže o Valentinovu i početku korizme

Objavljeno

- datum

Vjeroučitelj Marin Miletić iz Rijeke koji je javnost osvojio svojim nastupom kod Aleksandra Stankovića, na društvenim mrežama progovorio je o početku korizme i danu zaljubljenih. Miletić smatra kako Čista srijeda Valentinovu vraća drevni sjaj. “Čovječe, ljubav za koju si spreman umrijeti, baš za nju se isplati živjeti”, poručuje.
  
Miletićevu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Poučak Čiste srijede

Počinje. Korizma. Danas pak strogi post i nemrs. Isus u čitanjima jasno poziva da nabacimo osmijeh na lice i blistamo u ljubavi koju primismo. Čista srijeda nam govori kako propada ljubav usmjerena na sebe sama, a živi ljubav koja izgara za onog drugog. Čista srijeda Valentinovu, danu zaljubljenih, vraća drevni sjaj. Čovječe, ljubav za koju si spreman umrijeti, baš za nju se isplati živjeti. Ljubavlju kojom ljubiš sebe trebaš ljubiti svakoga tko te okružuje. Odgovoran si za tog drugoga. Po uzoru na onoga koji je iz čiste ljubavi bio spreman podnijeti tešku muku, odbacivanje, patnju, križ i smrt – da bi nama zadobio spasenje.

Čista srijeda Valentinovo čini smislenijim. Ne u potrebi nužne patnje u vezi, braku, nipošto, nego u otvorenosti da križ životni stisnemo uz sebe i ponosno ga nosimo. Jer u onaj dan kada nas pozove Stvoritelj, baš ćemo preko tog križa prijeći naše provalije promašaja i ući kroz vrata nebeskog Jeruzalema. Hrabro zato! I s radošću! Blagoslovljen dan neka vam bude. Svima!”, poručio je Marin Miletić.

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno