Connect with us

Promo

Dubrovnik ugošćuje najveću hrvatsku portretisticu Ingrid Runtić

Objavljeno

- datum

U dubrovačkoj galeriji Sebastian (Ulica Sv. Dominika 5) se u utorak navečer 19. rujna u 19 sati otvara samostalna izložba slika hrvatske likovne umjetnice i akademske slikarice Ingrid Runtić.

Ingrid Runtić je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1990. godine te potom magistrirala slikarstvo i grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. Članica je HDLU-a i HZSU-a, te djeluje kao samostalna umjetnica u Zagrebu. Iza sebe ima brojne samostalne izložbe u Hrvatskoj, Austriji i Litvi, između kojih se posebice ističe Retrospektiva portreta u Zagrebu i izložba ciklusa slika pod nazivomVremeplov u Litvi.

Njezina djela se nalaze u privatnim zbirkama i javnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Na ovoj izložbi posebno mjesto zauzimaju slike mora, Biokova, kupača na plaži, ali i vedute Zagreba, po kojima je umjetnica poznata u nas i u svijetu. Intenzivan kolorit i karakterističan slikarski potez su već desetljećima prepoznatljiv slikarski rukopis Ingrid Runtić kojeg nalazimo na njezinim platnima i crtežima.

Slikarica je vjerna tehnici ulja na platnu i crtačkoj tehnici uljanih pastela, te je u svijetu cijenjena kao vrsna portretistica u tim zahtjevnim slikarskim tehnikama. Posebnu ljepotu nalazimo u njezinim slikama mora, neba, planina i ostalih atmosferskih ugođaja koje majstorski interpretira i prenosi na svoja platna.

 

Komentari

Komentari

Promo

Danas u Splitu sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu

Objavljeno

- datum

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju danas (nedjelja) 19. studenog 2017.s početkom u 17.30 sati u kapeli samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu u Splitu služit će se sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu, koju će predvoditi dr. sc. don Mladen Parlov.

Po završetku svete mise u dvorani samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu održat će predstavljanje zbornika pjesama “Vukovaru – Škabrnji – Memento – poetika”, koji se sastoji od domoljubnih pjesama 30 pjesnika iz svih krajeva Hrvatske.

Izvor: hu-benedikt.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Promo

Predstavljanje knjige “Ja sam 6387″ u Makarskoj

Objavljeno

- datum

Hrvatsko društvo političkih zatvorenika Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska udruga Benedikt i Gradska knjižnica Makarska pozivaju Vas na predstavljanje knjige 

“Ja sam 6387″

 autora Jakoslava Davida Rojnice,

koje će se održati u srijedu, 25. listopada 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Gradske knjižnice Makarska, Don Mihovila Pavlinovića 1.

Uz autora knjigu će predstaviti prof. Matko Španje i doc. dr. sc. don Josip Dukić. U ime Hrvatske udruge Benedikt prigodnim riječima obratit će se Marijo Popović, član Upravnog vijeća HUB-a. Događajem će moderirati Denis Šabić.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska udruga Benedikt

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Promo

Predstavljanje knjige “Od poraza do pobjede – Povijest hrvatske političke emigracije od 1945. do 1990.” u Splitu

Objavljeno

- datum

Hrvatska udruga Benedikt poziva Vas na predstavljanje prva dva sveska knjige

“Od poraza do pobjede – Povijest hrvatske političke emigracije od 1945. do 1990.”

autora prof. Kazimira Katalinića,

 

koje će se održati u četvrtak, 26. listopada 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2.

Knjigu će predstaviti Josip Jović, novinar i publicist, mr. sc. Šime Letina i mr. sc. Ante Šošić. Događajem će moderirati Ivan Baćak, novinar.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska udruga Benedikt

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno