Poveži se

Kultura i vjera

Bujica zabluda i stranputica!

Objavljeno

- datum

 Lustracija od “katoličkih” zastupnika u Saboru RH do  ubojica u Macelju   “Da, itekako postoje zakašnjele, pozne Mudrosti s “Istoka”, one krvave osvete vremena, onoga raskrižja sudbinskog, kad smrtnik providi svoju šupljinu, usidri svoje bivše neznanje u rupama prošlosti a precijeni svoj trenutak uhljebljenja.

Eto zato, morat ćete čekati, desetljeća i više vremena dočekati da uzmognete kazati: “Bili smo u zabludi! Bili smo prevareni! Nas su sve prevarili!” Ta će daleka, zakašnjela, pozna Mudrost s “Istoka” stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti, za čitav jedan životni vijek zabluda i propusta, za vremena kad ste se svi pitali: “Mi bismo, kao, nešto trebali?”… Čas istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno! (Vlč. Zlatko Sudac hu-benedikt.hr, 3. siječnja 2017.)

Da, bit će golo i jasno, jednoga dana, kako smo bili(većina) prevareni da netko ima zakonsko pravo ubiti svoje nerođeno dijete, a u đavolsko-drakonskoj zabludi da se nekoga, ginekologa , može zakonski natjerati da ubije beskrajno nemoćno nevinašce u majčinoj utrobi. Zamislite da netko ili neka manjina krene izvikivati svoje pravo na eutanaziju ili pak na likvidaciju u najbližoj policijskoj postaji, jer zapravo ima “pravo na samoubojstvo” a koje nije vješt obaviti vješanjem ili iskakanjem kroz prozor sa 20. kata svoga stana! Ludo ili priglupo, za početak!. Da li se netko sijeća kako je krenulo s “pravom na pobačaj odnosno pravo na ubojstvo nerođenog dijeteta” i to na nekoj klinici da ga (po zakonu) ubije onaj koji je prisegao liječiti a ne ubijati? A krenulo je s nekakvom filozofijom “prava na izbor žena” hoće li začeto, u svojoj utrobi, roditi ili pobaciti(ubiti). Već sam pisao kako svaki čovjek ima pravo na izbor dobra ili zla, a to je ostavština Adama i Eve, ali ne zaboraviti kako to ima i svoje posljedice. Ubiti nekoga je zlo i za posljedicu slijedi kazna. Adam i Eva su kažnjeni nakon izbora, tj. iskorištenog prava na izbor, jer su jeli sa stabla spoznaje(jabuku) iako im je zapovjeđeno da ne jedu upravo zbog kazne smrću ako to urade. Ali, za teologe i druge iz područja filozofije, uvijek ostaje visiti nepoznanica koliko su oni imali pravo na to? Ali ne bi imali nikada potpun odgovor što je sa slobodom čovjeka ako nema pravo na izbor. No, utvrđeno je, baš u samom početku u Edenu(rajskom vrtu) kako je to pravo vezano za posljedice na koje su isti upozoreni i iste su se neminovno i dogodile; a one su: istjerivanje iz raja(Edena) i zemaljska smrt Adama i Eve. I kad feministkinje izvikuju svoja “prava na izbor” onda su u pravu, ali neka ne zaborave da su ona vezana i na prava s posljedicama, tj. ako ubiju da budu kažnjene, jer je ubistvo zlo koje se kažnjava, a upravo je to bilo izabrano od one koja je abortirala i onoga tko je učestvoao u abortusu-ubojstvu.

“Na Macelju je ubijeno između 12 i 13 tisuća Hrvata. Godine 1991. kardinal Franjo Kuharić tamo je održao prvu misu zadušnicu. Misa je služena na poziciji Lepe Bukve, mjestu gdje se nalazi jama 4D. U njoj je nađen 21 svećenik i još 60 časnika hrvatske vojske. Godine 1992. donijeta je odluka o osnivanju Komisije za istraživanje komunističkih zločina. U Macelju je započelo iskapanje. Obrađene su 23 jame iz kojih je izvađeno 1163 zemna ostatka. Na Maceljskoj gori ima još više od 100 jama koje su neistražene. ’92. godine iskapanja su zaustavljena…”(Bujica na Z1, maxportal.hr, 2.sije-čnja 2017.)

Kakav je ovo sada skok s jedne teme na drugu, tj. od ubojstva pobačajem pa do masovno ubije-nih na Macelju? Pa zbog spominjanja, blagopokojnog, kardinala Kuharića koji je 1991. godine održao misu zadušnicu za ubijene na Macelju, kao paralela sada živućem kardinalu u SAD-ma  Timothy Dolanu koji je predmolio masovno okupljenim na “Hodu za život” u Washingtonu na koj-jem je prisustvovao potpredsjednik SAD-a Mike Pence i Kellyanne Conway, viša savjetnica Donalda Trumpa. A sam Trump iskazuje apsolutnu podršku “Hodu za život”. Isto je učinio i papa Franjo. Kod nas, u Zagrebu, prošle godine bio je “Hod za život” ali mu nije predmolio kardinal ili koji nad/biskup, a od vrhovnih vlasti ne vidjesmo visoko izaslanstvo osim ako se prisjetimo na-ših vrhovnika dok su iznijeli svoje stavove o pobačaju, kao prmijer Plenković, pred Božić, kako kod nas postoji pozitivni zakonski okvir(onaj iz 1978., ex Jugosl.) i da se zabranom ne postiže ne-što bolje, a slično je predsjednica gospođa Kolinda Grabar Kitarović izgovarala u vrijeme svoje predizborne kampanje, kao i na jednom mediu predsjednik Sabora Petrov. A jučer, na festi sv. Vlaha u Dubrovniku, rečena predsjednica i predsjednik, inače ekskomunicirani iz Katoličke crkve, jer su podržavatelji pobačaja, i to na najvišem(zakonskom) nivou su primili Pričest na misnoj Eu-haristiji. Mnoge će ovo”zaprepastiti” što napisah. Ali, dragi i poštovani, i ja sam bio ekskomuni-ciran do ispred zadnjih izbora, jer sam sve do tada glasovao za “svoj” HDZ, ali kad sam ispred Božića čuo što Plenković govori o pobačaju kod nas u Hrvatskoj, doista, otvorile su mi se oči du-še i uma i glasovao sam za Obiteljsku stranku. Da, da i biskupi i svećenici koji su glasovali za Plenkovićev HDZ su ekkomunicirani kao i neki članovi moje obitelji odnosno svi deklarirani kato-lici. Ovdje mogu dodati onu latinsku: Fiat iustitia pereat mundus! (neka se vrši pravda ma i svijet da propane). Kažu da tako piše pri kripti(grobu) jednom od austrijskih careva(Ferdinand ili..?   – Laudato.hr

Opet, i ponovo, se moram osvrnuti na onaj pojam ili paradigmu: zabraniti pobačaj. Kakva podva-la ona riječ zabraniti! Ta može li se zabraniti pljačka banke nekoj(nepoznatoj) bandi, ili prostitu-cija, razbojstva i silovanja svake vrste? Po čemu “zabranitelj”, država, kroz svoj parlament može znati da će netko u ponoć i 7 minuta upasti u kuću i silovati majku i kćer? Ali, postoji kazneni za-kon koji kažnjava počinitelje kaznenih djela. Dakle, sve nabrajano se ne može zabraniti ali može kazniti. Dakle namjerni pobačaj(ubojstvo nerođenog djeteta) ne može se zabraniti ali može kaz-niti. I, molim lijepo, sadašnji zastupnici, a deklarirani katolici su ekskomunicirani iz katoličke Crkve jer još uvijek zastupaju onaj jugoslavenski zakon iz 1978. po kome se ubijaju nerođena djeca po našim bolničkim klinikama. I, prema tome, neka odatle krene lustracija pa prema Macelju i drugim stratištima iz prošlosti. Tu je riječ o jamama i raznim iskopima, rudnicima, rovovima a sada je riječ o majčinskim utrobama po kojima zakonito i plaćenički ubijaju bijeli dželati po re-čenim klinikama ili u privatnim ordinacijama. Nazire se ovdje i ona Iustitia Dei, tj. kako Bog ili kako od Boga možemo očekivati da nam krene lustracija za zločince iz prošlosti i to nekim zako-nom ili uredbom iz Sabora odnosno Vlade, ako u vrhu istih leži odnosno zadržava se status- za- kon po kojem više se ubija nerođenih, nekoliko desetaka puta više, od ubijenih od zločinaca u prošlim ratovima? Poštovani, zastupnici, zamislite da ste smrtnici i da koliko tolike možete pro-viditi svoje šupljine iz prošlosti i neka vas ne ponese uhljebljenje da doista ne bude kasno a postane golo i jasno! Sva je mudrost oko namjernog pobačaja: derogirati postojeći zakon a re-čeni pobačaj tretirati postojećim Kaznenim zakonom. To je sadašnja i najjednostavnija mudrost. A naši, kardinal i nad/biskupi, neka krenu jednim “Hodočašćem za život” od Zagreba do Marije Bistrice na čelu svoga puka, u što većem broju i neka makar proglase godinu kampanje za nero-đenu djecu kojoj prijeti ubojstvo pobačajem! Ako i to nije moguće, zar je za očekivati da bi mog-lo biti drukčije od onog KASNO! Kasno za one koji ne provide ili mahnu rukom na sve ovo! Nad-am se da će se naći ne/ki/tko tko će stati na čelo svoga puka i krenuti u “Hod za život” kako bi smo izišli iz bujice zabluda i stranputica na koje nas navode razni pokreti i udruge sa “svojim gr-ađanskim pravima i slobodama” plaćeni iz fondova masona i drugih financijskih izvora. Bujica kao tv emisija koju uređuje Velimir Bujanec, doista buji i bukti serijalima istinitih događaja, svjedočenja, analiza, dokumenta, argumenta, dokaza iz bliže i dalje prošlosti pa je za očekivati da će isti posvetiti koju emisiju i na temu pobačaja. Ako ne, eto i tu podbačaja od Velimira…..!? Ne vjerujem tako što! Ekskomuniciranima iz katoličke Crkve preporučam lijepu ispovijed!

Nikola Bašić

Komentari

Komentari

Kultura i vjera

Žestoka molitva protiv Zloduha koja nam je itekako i danas potrebna!

Objavljeno

- datum

Napisao je papa Leon XIII. nakon viđenja tijekom Svete Mise

Jednoga dana u mjesecu prosincu 1884., ili u siječnju 1885., u Vatikanu, u privatnoj kapelici Pape Leona XIII dogodilo se nešto izvanredno. Nakon što je papa Leon XIII završio svoju Misu, ostao je u kapelici, da prisustvuje još jednoj Misi, što je uvijek običavao. Na kraju, opazili su kako je najednom podigao glavu i nepomično gledao prema Oltaru, iznad Tabernakula.

Lice Leona XIII poblijedilo je od nekakvog straha. Papa je ustao i još pod šokom od intenzivne uzbuđenosti, požurio je prema svojoj radnoj sobi. Jedan od njegovih suradnika se uznemirio i upitao ga: “Sveti Oče, izgledate mi vrlo umorno? Da li vam treba nešto?” Leon XIII mu je odgovorio: “Ne trebam ništa…”

I Papa je ušao u svoju radnu sobu, zatvorio se, te nakon pola sata pozvao tajnika Kongregacije za Obrede, pružio mu list papira te mu rekao da odmah napisani tekst otisne i pošalje svim biskupima širom svijeta. Što bijaše napisano na tom listu papiru, koji je Papa dao da se smjesta tiska i pošalje svim biskupima svijeta? To bijaše molitva Svetom Mihaelu Arhanđelu, koju je Papa osobno sastavio i zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima mole nakon svake Mise na podnožju Oltara nakon molitve “Zdravo Kraljice”, koju je propisao već Papa Pijo IX.

Leon XIII povjerio je kasnije jednom od svojih tajnika, Mons. Rinaldo Angeliu, kako je za vrijeme Mise vidio oblak – mnoštvo demona, vrlo razdraženih, nad Vječnim gradom. Odatle odluka Papina, da se zove u pomoć Sveti Mihael Arhanđeo i sva vojska nebeskih duhova za obranu Crkve protiv Sotone i njegove paklene vojske.

Ta molitva Sv. Mihaelu Arkanđelu prestala se moliti nakon nedavne liturgijske obnove. Neki misle da bi ta molitva trebala biti ponovno uvedena, jer govori o dobrim i zlim anđelima, pa bilo to u liturgiji, Bogoštovlju časova, bilo u molitvi vjernika u sv. Misi.

Ivan Pavao II: u Svetištu Sv. Mihaela Arhanđela na Brdu Gargano, 24. svibnja 1987. rekao je: “Demon je još uvijek živ i djeluje u svijetu”. Sotonska mržnja nije prestala, oružje sotonsko nije demobilizirano. Dakle, molitva protiv Zloduha uvijek je potrebna.

Evo molitve:


Latinski:

Sancte Michael Archangele,
defende nos in proelio;
contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium.

Imperet illi Deus, supplices deprecamur:
tuque, Princeps militiae Caelestis,
Satanam aliosque spiritus malignos,
qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo,
divina virtute, in infernum detrude.
Amen.

Hrvatski:
Sveti Mihaele arkanđele,
brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjedama đavolskih budi nam zaklon.

Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:
Ti, vojvodo vojske nebeske,
Sotonu i druge duhove zlobne,
koji svijetom obilaze na propast duša,
Božanskom krepošću i jakošću u pakao strovali.
Amen.

Rastimo u vjeri

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Kultura i vjera

AKADEMIK ČIĆ: ‘Svi elementi Antikristovog državnog uređenja počeli su se ostvarivati – vlast je pala u ruke Sotone!’

Objavljeno

- datum

‘USPON I PAD ZAPADA’: PRESUDNA VREMENA ZA HRVATSKU    Ovako prezentiranu istinu o svijetu, teško ćete čuti igdje drugdje!  (više…)

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO) Karolina Vidović Krišto o velikom molitvenom događaju u Poljskoj, “Krunici na granicama”

Objavljeno

- datum

Karolina Vidović Krišto o velikom molitvenom događaju u Poljskoj, “Krunici na granicama“, koji je okupio na stotine tisuća poljskih katolika, a mnogi tvrde da ih je bilo više od milijun. Molili su krunicu duž cijele poljske granice duge čak 3500 km, u 4000 molitvenih zona i u 320 crkava u blizini poljske granice.

Akcija je održana 7. listopada, na blagdan Blažene Djevice Marije od krunice (u nekim ga krajevima nazivaju i blagdanom Gospe od Ružarija), te na dan sjećanje na bitku kod Lepanta, koja se odigrala 1571. g.

U toj najkrvavijoj pomorskoj bitki u povijesti, kršćanski su se ratnici iz cijele Europe (ujedinjeni u Svetu ligu u kojoj je bio i velik broj Hrvata), borili protiv Osmanskog carstva i pobijedili! Kako je Osmansko carstvo tijekom 16. stoljeća ozbiljno ugrožavalo cijelo sredozemlju, 1569. g., papa Pio 5. pozvao je cijeli kršćanski svijet na molitvu svete krunice kako bi vjernici i na taj način pomogli svojim braniteljima.

Blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice nastao je upravo kao spomen na veliku pobjedu kršćanske flote nad daleko nadmoćnijom turskom koja je uslijedila 1571., spasivši tako Europu od Islama, istaknula je Vidović Krišto. Glavni organizatori su laici okupljeni u Zakladu “Solo Dios basta” (Samo je Bog dostatan), a sponzorirale su ih i mnoge državne tvrtke. Mnogi su main-stream-mediji pokušali ovaj događaj umanjiti, govoreći o desecima tisućama vjernika umjesto o stotinama tisuća, te su Poljsku zbog ove velike molitve optuživali za islamofobiju. Ipak, glavna poruka odjeknula je jasno i glasno – u Poljskoj se molilo ne samo za domovinu i za poljski narod, već i za sve druge europske narode, da se vrate kršćanskim korijenima – kako bi Europa ostala Europa, naglasila je Vidović Krišto. Tako se evangelizira! Pogledajte video – palac gore za HRT.

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.