Connect with us

Kultura i vjera

Bujica zabluda i stranputica!

Objavljeno

- datum

 Lustracija od “katoličkih” zastupnika u Saboru RH do  ubojica u Macelju   “Da, itekako postoje zakašnjele, pozne Mudrosti s “Istoka”, one krvave osvete vremena, onoga raskrižja sudbinskog, kad smrtnik providi svoju šupljinu, usidri svoje bivše neznanje u rupama prošlosti a precijeni svoj trenutak uhljebljenja.

Eto zato, morat ćete čekati, desetljeća i više vremena dočekati da uzmognete kazati: “Bili smo u zabludi! Bili smo prevareni! Nas su sve prevarili!” Ta će daleka, zakašnjela, pozna Mudrost s “Istoka” stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti, za čitav jedan životni vijek zabluda i propusta, za vremena kad ste se svi pitali: “Mi bismo, kao, nešto trebali?”… Čas istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno! (Vlč. Zlatko Sudac hu-benedikt.hr, 3. siječnja 2017.)

Da, bit će golo i jasno, jednoga dana, kako smo bili(većina) prevareni da netko ima zakonsko pravo ubiti svoje nerođeno dijete, a u đavolsko-drakonskoj zabludi da se nekoga, ginekologa , može zakonski natjerati da ubije beskrajno nemoćno nevinašce u majčinoj utrobi. Zamislite da netko ili neka manjina krene izvikivati svoje pravo na eutanaziju ili pak na likvidaciju u najbližoj policijskoj postaji, jer zapravo ima “pravo na samoubojstvo” a koje nije vješt obaviti vješanjem ili iskakanjem kroz prozor sa 20. kata svoga stana! Ludo ili priglupo, za početak!. Da li se netko sijeća kako je krenulo s “pravom na pobačaj odnosno pravo na ubojstvo nerođenog dijeteta” i to na nekoj klinici da ga (po zakonu) ubije onaj koji je prisegao liječiti a ne ubijati? A krenulo je s nekakvom filozofijom “prava na izbor žena” hoće li začeto, u svojoj utrobi, roditi ili pobaciti(ubiti). Već sam pisao kako svaki čovjek ima pravo na izbor dobra ili zla, a to je ostavština Adama i Eve, ali ne zaboraviti kako to ima i svoje posljedice. Ubiti nekoga je zlo i za posljedicu slijedi kazna. Adam i Eva su kažnjeni nakon izbora, tj. iskorištenog prava na izbor, jer su jeli sa stabla spoznaje(jabuku) iako im je zapovjeđeno da ne jedu upravo zbog kazne smrću ako to urade. Ali, za teologe i druge iz područja filozofije, uvijek ostaje visiti nepoznanica koliko su oni imali pravo na to? Ali ne bi imali nikada potpun odgovor što je sa slobodom čovjeka ako nema pravo na izbor. No, utvrđeno je, baš u samom početku u Edenu(rajskom vrtu) kako je to pravo vezano za posljedice na koje su isti upozoreni i iste su se neminovno i dogodile; a one su: istjerivanje iz raja(Edena) i zemaljska smrt Adama i Eve. I kad feministkinje izvikuju svoja “prava na izbor” onda su u pravu, ali neka ne zaborave da su ona vezana i na prava s posljedicama, tj. ako ubiju da budu kažnjene, jer je ubistvo zlo koje se kažnjava, a upravo je to bilo izabrano od one koja je abortirala i onoga tko je učestvoao u abortusu-ubojstvu.

“Na Macelju je ubijeno između 12 i 13 tisuća Hrvata. Godine 1991. kardinal Franjo Kuharić tamo je održao prvu misu zadušnicu. Misa je služena na poziciji Lepe Bukve, mjestu gdje se nalazi jama 4D. U njoj je nađen 21 svećenik i još 60 časnika hrvatske vojske. Godine 1992. donijeta je odluka o osnivanju Komisije za istraživanje komunističkih zločina. U Macelju je započelo iskapanje. Obrađene su 23 jame iz kojih je izvađeno 1163 zemna ostatka. Na Maceljskoj gori ima još više od 100 jama koje su neistražene. ’92. godine iskapanja su zaustavljena…”(Bujica na Z1, maxportal.hr, 2.sije-čnja 2017.)

Kakav je ovo sada skok s jedne teme na drugu, tj. od ubojstva pobačajem pa do masovno ubije-nih na Macelju? Pa zbog spominjanja, blagopokojnog, kardinala Kuharića koji je 1991. godine održao misu zadušnicu za ubijene na Macelju, kao paralela sada živućem kardinalu u SAD-ma  Timothy Dolanu koji je predmolio masovno okupljenim na “Hodu za život” u Washingtonu na koj-jem je prisustvovao potpredsjednik SAD-a Mike Pence i Kellyanne Conway, viša savjetnica Donalda Trumpa. A sam Trump iskazuje apsolutnu podršku “Hodu za život”. Isto je učinio i papa Franjo. Kod nas, u Zagrebu, prošle godine bio je “Hod za život” ali mu nije predmolio kardinal ili koji nad/biskup, a od vrhovnih vlasti ne vidjesmo visoko izaslanstvo osim ako se prisjetimo na-ših vrhovnika dok su iznijeli svoje stavove o pobačaju, kao prmijer Plenković, pred Božić, kako kod nas postoji pozitivni zakonski okvir(onaj iz 1978., ex Jugosl.) i da se zabranom ne postiže ne-što bolje, a slično je predsjednica gospođa Kolinda Grabar Kitarović izgovarala u vrijeme svoje predizborne kampanje, kao i na jednom mediu predsjednik Sabora Petrov. A jučer, na festi sv. Vlaha u Dubrovniku, rečena predsjednica i predsjednik, inače ekskomunicirani iz Katoličke crkve, jer su podržavatelji pobačaja, i to na najvišem(zakonskom) nivou su primili Pričest na misnoj Eu-haristiji. Mnoge će ovo”zaprepastiti” što napisah. Ali, dragi i poštovani, i ja sam bio ekskomuni-ciran do ispred zadnjih izbora, jer sam sve do tada glasovao za “svoj” HDZ, ali kad sam ispred Božića čuo što Plenković govori o pobačaju kod nas u Hrvatskoj, doista, otvorile su mi se oči du-še i uma i glasovao sam za Obiteljsku stranku. Da, da i biskupi i svećenici koji su glasovali za Plenkovićev HDZ su ekkomunicirani kao i neki članovi moje obitelji odnosno svi deklarirani kato-lici. Ovdje mogu dodati onu latinsku: Fiat iustitia pereat mundus! (neka se vrši pravda ma i svijet da propane). Kažu da tako piše pri kripti(grobu) jednom od austrijskih careva(Ferdinand ili..?   – Laudato.hr

Opet, i ponovo, se moram osvrnuti na onaj pojam ili paradigmu: zabraniti pobačaj. Kakva podva-la ona riječ zabraniti! Ta može li se zabraniti pljačka banke nekoj(nepoznatoj) bandi, ili prostitu-cija, razbojstva i silovanja svake vrste? Po čemu “zabranitelj”, država, kroz svoj parlament može znati da će netko u ponoć i 7 minuta upasti u kuću i silovati majku i kćer? Ali, postoji kazneni za-kon koji kažnjava počinitelje kaznenih djela. Dakle, sve nabrajano se ne može zabraniti ali može kazniti. Dakle namjerni pobačaj(ubojstvo nerođenog djeteta) ne može se zabraniti ali može kaz-niti. I, molim lijepo, sadašnji zastupnici, a deklarirani katolici su ekskomunicirani iz katoličke Crkve jer još uvijek zastupaju onaj jugoslavenski zakon iz 1978. po kome se ubijaju nerođena djeca po našim bolničkim klinikama. I, prema tome, neka odatle krene lustracija pa prema Macelju i drugim stratištima iz prošlosti. Tu je riječ o jamama i raznim iskopima, rudnicima, rovovima a sada je riječ o majčinskim utrobama po kojima zakonito i plaćenički ubijaju bijeli dželati po re-čenim klinikama ili u privatnim ordinacijama. Nazire se ovdje i ona Iustitia Dei, tj. kako Bog ili kako od Boga možemo očekivati da nam krene lustracija za zločince iz prošlosti i to nekim zako-nom ili uredbom iz Sabora odnosno Vlade, ako u vrhu istih leži odnosno zadržava se status- za- kon po kojem više se ubija nerođenih, nekoliko desetaka puta više, od ubijenih od zločinaca u prošlim ratovima? Poštovani, zastupnici, zamislite da ste smrtnici i da koliko tolike možete pro-viditi svoje šupljine iz prošlosti i neka vas ne ponese uhljebljenje da doista ne bude kasno a postane golo i jasno! Sva je mudrost oko namjernog pobačaja: derogirati postojeći zakon a re-čeni pobačaj tretirati postojećim Kaznenim zakonom. To je sadašnja i najjednostavnija mudrost. A naši, kardinal i nad/biskupi, neka krenu jednim “Hodočašćem za život” od Zagreba do Marije Bistrice na čelu svoga puka, u što većem broju i neka makar proglase godinu kampanje za nero-đenu djecu kojoj prijeti ubojstvo pobačajem! Ako i to nije moguće, zar je za očekivati da bi mog-lo biti drukčije od onog KASNO! Kasno za one koji ne provide ili mahnu rukom na sve ovo! Nad-am se da će se naći ne/ki/tko tko će stati na čelo svoga puka i krenuti u “Hod za život” kako bi smo izišli iz bujice zabluda i stranputica na koje nas navode razni pokreti i udruge sa “svojim gr-ađanskim pravima i slobodama” plaćeni iz fondova masona i drugih financijskih izvora. Bujica kao tv emisija koju uređuje Velimir Bujanec, doista buji i bukti serijalima istinitih događaja, svjedočenja, analiza, dokumenta, argumenta, dokaza iz bliže i dalje prošlosti pa je za očekivati da će isti posvetiti koju emisiju i na temu pobačaja. Ako ne, eto i tu podbačaja od Velimira…..!? Ne vjerujem tako što! Ekskomuniciranima iz katoličke Crkve preporučam lijepu ispovijed!

Nikola Bašić

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

Kardinal Bozanić izdao je jasne upute za borbu protiv Đavla: Ovo svi moraju znati!

Objavljeno

- datum

 10 PRAVILA ZA BITKU    Nemoj zaboraviti da Đavao postoji..

Svaki katolik koji svoju vjeru živi s neprestanom čežnjom za posvećivanjem svjestan je stvarnosti duhovnog svijeta i bitke u kojoj sudjelujemo od trenutka kad smo krenuli za Kristom.

Mons. Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, na jedan blagdan Cvjetnice, istaknuo je da valja svjesno, slobodno i odgovorno nastaviti životnu borbu, pa je iznio deset pravila za borbu protiv napasnika, Đavla:

1. Nemoj zaboraviti da Đavao postoji On ‘je lažac i otac laži’ (Iv 8,44). Prva laž kojom nas želi obmanuti jest da nas uvjeri da ne postoji.

2. Nemoj zaboraviti da je Đavao napasnik. On je napastovao Adama, Izraela i samog Isusa. On napastuje, stavlja na kušnju i potiče na zlo svakog čovjeka. Nemoj si umišljati da ćeš biti pošteđen ili da si neranjiv.

3. Nemoj zaboraviti da je Đavao veoma lukav i domišljat. On stalno vreba i postavlja zamamljive zamke, kao što je to učinio i prvom čovjeku, Adamu, kojemu je pokazao zavodljive strane zabranjenog voća koje je ‘dobro za jelo, za oči zamamljivo, a za mudrost poželjno’ (Post 3,6).

4. Bdij: u očima i u srcu. I budi čvrst: u duhu i životu. Prvi papa, sveti Petar, potiče nas: ‘Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, Đavao, kao ričuči lav obilazi tražeći koga da proždre’ (1 Pt 5,8). A apostol Pavao kaže: ‘Jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima Đavolovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništva, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate’ (Ef 6,10- 13).

5. Čvrsto vjeruj u Kristovu pobjedu nad napasnikom. Ta te vjera čini sigurnim i nepokoljebljivim nasuprot svim napastima. Krist je najjači. On je rekao: ‘Ako Ja po Duhu Božjem izgonim đavle, zbilja je došlo k vama Kraljevstvo Božje’ (Mt 12,28)

6. Imaj uvijek na pameti da te Krist čini dionikom svoje pobjede. Kao što je učio sv. Ćiril Jeruzalemski: ‘Krv žrtvovanog jaganjca, Krist Isus je snaga koja tjera demone’ .
To je milost sakramenta, posebno Euharistije. To je milost koju nam pruža Crkva i u blagoslovinama, kao stoje to blagoslovljena ili sveta voda.

7. Slušaj Riječ Božju. Sveti Petar nasuprot Đavlu kao ‘ričučem lavu’ potiče nas: ‘Oprite mu se stameni u vjeri’ (1 Pt 5,9). Vjera se rađa i hrani u slušanju Riječi Božje, koja je ‘nozi mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi’ (Ps 119,105).

8. Budi ponizan i svjestan svoje krhkosti S pouzdanjem se trebamo predavati Gospodinu koji je za nas molio ovako: ‘Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga’ (Iv 17,15)

9. Uvijek moli, bez prestanka moli. Borba i pobjeda u napasti moguća je samo pomoću molitve. Isus u molitvi pobjeđuje napasnika. On nam govori: ‘Bdijete i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo’ (Mt 26,41).

10. Klanjaj se Gospodinu, Bogu svome, njega jedinoga časti i njemu jedinome služi tamo gdje raste dobro, slabi zlo; to je načelo i naravnog zakona. Sredina u kojoj je dobro u cijeni, u kojoj se o dobrim stvarima govori, u kojoj se dobra djela opaža i dobre vijesti prenose, slabi privlačnost zla. na taj stil života potiče nas Isus kada kaže: ‘Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce’ (Mt 6,21).”

“Svi zajedno više gajimo pobožnost Duhu Svetomu. Razvrat je kao prije općeg potopa. Neprijatelji pripravljaju novi Veliki petak. Bog mora biti ubijen. Ne napadaju samo neke članke vjere ili pojedine moralne zasade, već se sve napada. Izvanredna vremena traže izvanredna sredstva, a to je Duh Sveti sa sedam svojih darova.” (Blaženi kardinal Alojzije Stepinac, 16. prosinca 1958.g.)

Objavljeno u enciklopedijskom priručniku pobožnosti Katoličke Crkve  foto: Pinterest

izvor: Vjera

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO) O OVOME BRUJI CIJELI SVIJET: Iz Isusovog groba…

Objavljeno

- datum

 Ljudi bruje, nitko ne zna što se zapravo događa…   Na snimci koja ovih dana obilazi svijet, i koju su prenijeli vodeći svjetski mediji prikazan je kamen pomazanja u Jeruzalemu s crvenim mrljama na sebi. Riječ je o kamenu za koji se vjeruje da je na njemu Isus pomazan i pripremljen za ukop.

Video se proširio nevjerojatnom brzinom, a objavio ga je Galilejac Nicola Kanaan koji je rekao da je on bio prisutan kad je krv, odnosno crvena tekućina bila procurila s ploče. Dodao je i da je izraelska policija nakon događaja osigurala to područje. Događaj se navodno, kako on tvrdi, dogodio prije pravoslavnog Uskrsa, dakle prošli tjedan u crkvi svetog Groba, najsvetijem mjestu kršćanstva.

Na tisuće i tisuće ljudi pregledalo je ovu snimku i mišljenja su razna.

Problem je u tome što je slična snimka objavljena još 2015. godine na izraelskom.

Međutim, ni tada nije otkriveno jesu li crvene mrlje na ploči krv ili nešto drugo. Iako o snimci priča cijeli svijet, već tjedan dana, tek u ovaj petak snimke su objavili i Daily Mail i The Sun  što bi značilo da rasprava, kao i pitanja diljem svijeta ne prestaju, unatoč tome što takav video već postoji.

Jedni tvrde da je sve istina, a drugi da je laž, postoje i oni koji tvrde da se sve namjerno skriva i da ploča uistinu krvari.

Pogledajte snimku koja je izazvala pravu pomutnju ovih dana u kršćanskom svijetu:

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Nadnaravni susret muslimana s Isusom Kristom u bolnici: Evo što se dogodilo!

Objavljeno

- datum

Dr. Nasir Saddiki je bio musliman do mističnog susreta s Gospodinom Isusom Kristom. Nakon što je hitno prevezen u bolnicu jer mu se iznenada pojavila neka smrtonosna bolest nalik gubi, dobio je visoku temperaturu a neki od organa počeli su otkazivati. Liječnici su predvidjeli da će biti mrtav do jutra. No, te noći u njegovu sobu došao je Isus i rekao: “Ja sam Bog kršćana. Ja sam Bog Abrahamov, Bog Jakovljev, Bog Izakov.”
Bolest se počela povlačiti već istoga trena, a on je postao kršćanin.

Izvor: novizivot.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno