Connect with us

Magazin

Buddha je imao viziju apokalipse! Ovako će ona izgledati…

Objavljeno

- datum

 

Kraj svijeta (posljednje vrijeme, kraj svijeta, posljednji dani) je budući vremenski period različito opisan u eshatologiji nekoliko svjetskih religija koje vjeruju da će svjetski događaji doseći vrhunac.
Abrahamova vjera održava linearnu kozmologiju, sa scenarijima o kraju svijeta koji sadrže teme transformacije i iskupljenja.
U judaizmu, izraz “kraj svijeta” spominje Mesijansko doba, i uključuje okupljanje prognane židovske dijaspore, dolazak Mesije, uskrsnuće pravednika i svijet koji će doći.
Neke kršćanske sekte prikazuju svijet koji će doći do kraja kroz seriju kataklizmičkih događaja, nakon kojih će uslijediti uskrsnuće umrlih duša i sudnji dan.

Prema vedskoj tradiciji, Aditi je majka osmorice Aditija ili solarnih božanstava (sunaca). Na kraju stvaranja, ovih osam sunaca će sijati zajedno na nebu.
U narednoj propovijedi, Buddha govori o tome kako će se sedam sunaca pojaviti na nebu i kako će planeta Zemlja na kraju biti uništena, poslije više stotina tisuća godina, kroz seriju kataklizmičnih događaja koji su opisani u nastavku.
Zemlja će patiti od teške suše zbog nedostatka kiše. Sva vegetacija i oblici života će nestati s planeta.
Drugo sunce će se pojaviti na horizontu, što će dovesti do isparavanja mnogih potoka i malih jezera.
Treće sunce će se pojaviti, što će dovesti do isparavanja mnogih velikih rijeka poput Ganga.
Nakon dugo vremena, četvrto sunce će se pojaviti na nebu, što će dovesti do isparavanja velikih jezera.
Nakon još jednog dugog protoka vremena, peto sunce će se pojaviti i oceani će polako presušiti dok ne dođu do dubine jednog prsta.
Nakon još jednog dugog protoka vremena, šesto sunce će se pojaviti. Zemljina kora i jezgra će se zagrijati do intenzivnih temperatura što će dovesti do mnogih vulkanskih eksplozija, spaljene zemlje i neba ispunjenog dimom.
Nakon još jednog dugog protoka vremena, sedmo sunce će se pojaviti. Zemlja će postati vatrena lopta plamena i proširit se. Njezini plamenovi će se proširiti daleko. Na kraju će eksplodirati i nestati.

Način na koji je Buddha predvidio kraj Zemlje zvuči kao moderna znanstvena teorija o uništenju planeta i čitavog solarnog sustava.
Buddha je također jasno naveo da će svi oblici života nestati prije pojave drugog sunca. Nakon toga će država biti mrtva planeta spremna za eventualno uništenje.
Sedam sunaca koji su navedeni u diskursu su vjerojatno različite planete solarnog sustava koje će postati vruće i sijaće kao zvijezde zbog neke promjene u aktivnosti Sunca ili njegove gravitacijske sile.
Način na koji se opisuje sušenje planeta Zemlje podsjeća na jedan od efekata staklenika i događaje koji bi se mogli dogoditi na planetima kao što je Mars, koji je nekada imao oceane i rijeke i vjerojatno i oblike života.
Buddha je dostavio ovu propovijed podsjetiti svoje učenike na netrajnosti prirode svijeta i našeg postojanja.

 

 

 

Izvor: Webtribune.rs

Komentari

Komentari

Magazin

‘ZNANSTVENICI’ OBJAVILI RAT VJERNICIMA: KRŠĆANI KOJI VJERUJU U BIBLIJU IMAJU ‘OŠTEĆENJE MOZGA’

Objavljeno

- datum

Foto: Stream.org 

‘Znanstvenici’ sa Sveučilišta Northwestern nastavili su rat protiv kršćanstva objavivši studiju u časopisu Neuropsychologia navodeći da kršćani koji vjeruju u Bibliju imaju oblik “oštećenja mozga”

Prema riječima ovih znanstvenika, pobožni kršćani imaju manju kognitivnu fleksibilnost, a osobe s oštećenjem određenih područja prefrontalnog korteksa imaju veću vjerojatnost da će se protvoriti u kršćane kada budu odrasle osobe, piše Christinajournal.

Drugim riječima, ‘znanost’ sada pokušava reći da svi oni koji vjeruju u Bibliju imaju oštećenje mozga.

Istraživanje je vodio Jordan Grafman sa Sveučilišta Northwestern i koristio podatke veterana iz Vijetnamskog rata.

Veterani su izabrani jer je velik broj njih imao oštećena područja mozga za koje se sumnja da igraju kritičnu ulogu u funkcijama povezanim sa vjerskim fundamentalizmom.

CT snimke su uzete iz obje skupine zdravih veterana i gore navedene skupine, i pored toga, većina ispitanika se identificirala kao kršćani.

Christian Journal je objavio da znanstvenici koji su proveli istraživanje vjeruju da je vjerski fundamentalizam rezultat nekog oblika oštećenja mozga, bilo da se radi o traumi mozga, psihološkom poremećaju, ovisnosti o drogama ili alkoholu ili jednostavno određenom genetskom profilu.

Također, znanstvenici vjeruju da u bliskoj budućnosti, kroz različite vrste mentalnih i kognitivnih vježbi, vjerski fundamentalizam može biti iskorijenjen.

Znanost još treba opovrgnuti postojanje Boga i kao rezultat toga, nazivati one koji su u tom sustavu vjerovanja “osobama oštećenog mozga”.

U svijetu je oko 2,3 milijarde kršćana, prema Pew istraživačkom centru, od kojih se većina pridržava osnovnog vjerovanja u Boga i moralnog apsolutizma kako je opisano u Bibliji, što se smatra religijskim fundamentalizmom.

Prema gore spomenutoj studiji i generičkom opisu vjerskog fundamentalizma, čini se da se svi smatraju da imaju neki oblik oštećenja mozga.

Istraživanja takve vrste su izrazito pristrana jer su ispitanici bili svi veterani. Kako se može napraviti generalizacija o Kršćanskom fundamentalizmu, bez uključivanja širokog raspona ljudi u studiju?

Proučavajući samo veterane iz Vijetnama, većina njih se suočila sa ozljedama u određenom dijelu mozga i kroz to psiholozi pokušavaju povezati oštećenja s njihovim uvjerenjima te se rezultati lako mogu tumačiti da kršćanski fundamentalisti imaju oštećenje mozga.

No što je s ostatkom zajednice koja je ostala izvan studije? Zašto nisu fundamentalni kršćani koji nisu bili suočeni sa ozljedom ili traumom rata uključeni u studiju?

Zapanjujuće, ali umjesto da vjeruje u stvaratelja, znanost bi radije da vjerujemo da je čovječanstvo poteklo iz prašine kometa, Marsijanaca, ili se razvilo iz apsolutno ničega.

Znanost ima jedan zvučni problem sa odlučnošću da Bog ne postoji, nemaju dokaza o potonjem, a evolucionisti koriste indoktrinaciju, militantnu ideologiju i metodologije demoralizacije kako bi uništili sve preostale činjenice.

Izvori:
Bobby Azarian. “Znanstvenici su uspostavili vezu između oštećenja mozga i vjerskog fundamentalizma.” Raw Story. , (2018):. ,

Zhong, Cristofori, Bulbulia, Krueger, Grafman. “Biološke i kognitivne podloge vjerskog fundamentalizma ..” Neuropsychologia. , (2018):. ,

Pew. “Promjenjivi globalni vjerski krajolik”. Pew Research Center. , (2017)

NoviSvjetskiPoredak.com

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

(VIDEO) Ti me podižeš

Objavljeno

- datum

Danas, 13. lipnja na sv. Antu, Onome koji je uvijek uz nas, čak i onda kad ni mi sami to nismo…

 

Ti me podižeš

„Kada sam potišten i kada mi je umorna duša,

kada dođu nevolje i srce se optereti

i tad ja sam miran i čekam u tišini,

sve dok Ti ne dođeš i sjedneš malo uz mene.

Ti me podižeš, tako da mogu stajati na planinama,

Ti me podižeš tako da mogu hodati po olujnim morima,

ja sam snažan dok sam u Tvom naručju.

Ti me podižeš i iznad mojih mogućnosti.”

Glazba i video: Josh Groban- You Raise Me Up

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

ŠOKANTNO: ‘Nitko ne zna što se događa’: Preko noći prokrvarila rijeka u Argentini!

Objavljeno

- datum

 KRVAVA RIJEKA U ARGENTINI…    Kršćani upozoravaju da se ostvaruje sljedeće: Otk 15,4; ‘I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene, i postade, krv’…

Nitko još uvijek ne zna što se to dogodilo sa rijekom u blizini Buenos Airesa. Zbunjeni stručnjaci  istražuju, zašto je delta rijeke Parana u Argentini postala crvena kao krv preko noći. Stanovnici su zamoljeni da se drže podalje od rijeke dok ne otkriju što se dogodilo.

Prvo su biolozi sugerirali da je riječ o algama u cvatu, međutim ova je tvrdnja odbijena nakon što takvi organizmi nisu pronađeni u uzorcima vode. Analize se nastavljaju, a za sada još nema odgovora što se događa, – donosi braniteljski.hr.

Neki kršćani smatraju da je krvava rijeka znak Božje opomene baš zbog toga jer posljednjih godina ovo se događa gotovo u svakomn dijelu svijeta, više nego ikad prije. Citat iz Otkrivenja na koji upozoravaju je sljedeći: Otk 16,3; I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i postade krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umrije u moru.

Otk 15,4; I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i postade, krv.

 

L.K. foto: Twitter, Strange Sounds

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno