Poveži se

Magazin

Ne će biti zajedničkog tržišta, zajedničkog jezika, zajedničke „narodnosti“…

Objavljeno

- datum

Berlinski zid nije okrečen, nije redizajniran i nije preinačen; on je srušen. Suprotiva postmodernističkim glupostima – odstustvo nije prisutstvo – a isto je s Jugoslavijom: nje nema i ne će je više nikad biti.

Na središnjem bi Dnevniku nakon 27 godina to trebalo nedvosmisleno reći, ili pak dvosmisleno. Krist je govorio u prispodobama. Obraćao se ribarima, poljodjelcima, težacima, carinicima, kljastima, uzetima; obraćao se nepismenima. Ezop je mogao pisati samo one posljednje rečenice – pouke basne – ali ipak, trudio se osmisliti prethodeći im narativ sa životinjskim likovima (prispodobu); pisao je za puk (nepismene).

Tijekom II. svjetskog rata drumsko-šumski su razbojnici pobili sve što se pobiti dalo. Na Bleiburgu je pobijeno pola milijuna, najviše Hrvata, Slovenaca, Nijemaca, Talijana, Srba i t.d. “U Titovoj državi između dva popisa (1941. i 1953.) nestalo je 500.000 Nijemaca. Preostalo ih je samo nekoliko tisuća.“ (D. Kuljiš, Jutarnji list, mrežno izdanje, 08. svibnja 2015.)

Isto su doživjeli Talijani Istre, Kvarnera i Dalmacije, između 200 i 300 tisuća ubijenih i protjeranih. Tito šalje 180 000 srpskih (!) mladića pred kraj rata na srijemski front, uzalud; većina gine, a Srbija ostaje bez rojalista i svega što je u njoj bilo građansko. Masovna ubojstva Albanaca, Makedonaca i Crnogoraca na jugu, tijekom i poslije rata. Ispražnjene građanske stanove Zagreba, Beograda, Ljubljane i Sarajeva zauzimaju „antifašisti“ – partijski egzekutori i „secikese“. Kako se onda djeca te unuci takvih poslije ’90-te godine proglašavaju progresivcima, naprednjacima, intelektualcima i inim epitetima.

‘Prof.’ Ante Barišić s FFZg-a je 70-ih i 80-ih toliko isljeđivao da se njegove žrtve i danas od straha boje izaći u javnost. Isto je činio „prosvijećeni“ Đilas, Dedijer, Planinc i sva sila „komunističkih intelektualaca“.

Djeca komunizma odlaze na prestižna sveučilišta: Oxford, Cambridge, Yale, Zürich i dalje redom, no, sve te silne diplome ih ne čine ni humanistima ni „građanskim“ slojem. Do 1980. beziznimno je svaki Fulbrightov stipendist iz Jugoslavije suradnik KOS-a koji je te stipendije dogovarao s CIA-om. Dakle, ti šumski razbojnici koji otimaju ognjišta pobijenog i protjeranog građanskog sloja priskrbljuju svojoj djeci obrazovanje ne znajući da je razbojnički, zločinački mentalitet nasljedan. Predak nepismen, potomak nepismen, ma s koliko se stranih diploma to pokušalo promijeniti. Isto je s ljevicom u državama koje nisu prošle socijalističku anarhiju. Uzmimo, od Sartrea preko Blocha, Lévi-Straussa, Marcusea, Habermasa do Chomskog – sve nepismen do nepismenoga. Staljin ih je zvao „korisnim budalama“. Ipak, mediji i novac čine čuda. Soroseve, Clintonove, Rotschieldove zaklade financiraju i eto sve sile „prosvijećenih“ u borbi za prava homoseksualaca, žena, pedofila, životinja i migranata…

No, vratimo se domaćim komunističkim „obraćenicima“; njima je potrebno u prispodobama rastumačiti da Jugoslavije nema, Berlinskog zida nema, lažnog bravara nema, parole „Smrt rješava sve probleme“ također nema… Međutim, samoupravna uobrazilja ne jenjava. Uz blagoslov nekih većih sila, treća Jugoslavija je u pripremi. Kažu u narodu: treći put Bog pomaže. Mladoga Židova, koji se osamostaljuje, njegova zajednica pomaže do tri puta. Srednjovjekovni, legendarni engleski strijelci su natezali tetivu luka s 3 prsta (palcem, kažiprstom i srednjim prstom). Ipak, u Stogodišnjem ratu, Francuzi su Englezima pokazivali srednji prst što je značilo da će im ova dva odrezati. Za dvije će godine biti stotinu godina od prve Jugoslavije (Kraljevstvo SHS). Dvije su Jugoslavije „odrezane“.

1944. godine Britanci (Churchill) osmišljavaju državu koju bi činile: Bavarska, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija – po ključu katoličanstva. Nažalost, ideja nije zaživjela. Kao što ne će zaživjeti Jugoslavija po treći put uz treću sreću. U odsutstvu prispodobe moramo to tako sročiti. Ne će biti zajedničkog tržišta, ne će biti zajedničkog jezika, zajedničke „narodnosti“. Za pedeset godina ne će biti emisije „TV kalendar“ u kojoj će se kazati: „Rođen Ivo Josipović, jugoslavenski političar“ ili „Rođen Tvrtko Jakovina, jugoslavenski povjesničar“ ili pak: „Rođen Boris Jokić, jugoslavenski reformator školstva“.
Ovo je, valjda, svima uprispodobivo…

Josip Gajski/hrsvijet.net

Komentari

Komentari

Magazin

URNEBESNI VIDEO Jurkotić ekskluzivno razgovarao s Ivicom Todorićem!

Objavljeno

- datum

Televizijski zabavljač Davor Jurkotić, tvrdi njegov producentski tim, navodno je uspio ono što još uvijek nije uspjelo niti Državnom odvjetništvu. Jurkotić je, naime, tako tvrde njegovi producenti, razgovarao s Ivicom Todorićem, čelnikom Agrokora kojeg u Hrvatskoj čeka pritvor.

Navodnog Todorića je Jurkotić “digao na foru” u okviru svoje poznate emisije “U zdrav mozak”, u kojoj telefonom naziva znane i neznane te s njima zbija šale. Međutim, nije sigurno da je zaista riječ o Ivici Todoriću. Štoviše, vrlo je izgledno da se radi o dobrom imitatoru. Ipak, vrijedi čuti Jurkotićev i “Todorićev” razgovor.

– Dobar dan, ovdje mario Tokić iz Državnog odvjetništva, predstavio se Jurkotić Todoriću, na što je ovaj iznenađeno odgovorio: “Malo ste me zatekli. Ja sam mislio da se nećemo čuti, već da ćemo to odrađivati na drugi način. Međutim, recite?”

Jurkotić je nastavio u svom stilu pa najavio dolazak na susret u Londonu, skupa s Glavnim ržavnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom.

– Ima načina da to odradimo. Ne bih zaista se sada nalazio. Ja imam plan za danas. Međutim, ne bih volio na ovakav način. Postoji li drugi način da se čujemo, pitao je Jurkotićev sugovornik.

Jurkotić je rekao da ga zanima povratak u Hrvatsku i Todorićev spor oko privođenja, a navodni Todorić je rekao da “taman piše jedan blog u kojem će reći sve što misli o tome”.

– Činjenica je da se mene tu progoni, da me se prikazuje kao nekakvog sotonu, a svi su znali što se događa, a danas govore da ja nisam… Razumijete…, rekao je navodni Todorić.

Na koncu je rekao da su svi koji su uhapšeni banda koja govori protiv njega, a do jučer je šutjela i gledala što se radi protiv njega.

– Pitajte Pirušku koliku je dobivala plaću, rekao je u jednom trenutku sugovornik Jurkotiću. Na koncu je pristao na sastanak, na Liverpool stationu i predložio da – prošetaju.

Na ovom mjestu moramo naglasiti da nije potvrđeno da je Jurkotić razgovarao s pravim Ivicom Todorićem; da je moguće da je Jurkotić angažirao dobrog imitatora.

Pogledajte razgovor Jurkotića s navodnim Todorićem, piše Novi list.

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Magazin

DJEČAK UMRO I OŽIVIO: Nitko nije mogao vjerovati da je bio u raju dok nije rekao ovu strašnu istinu

Objavljeno

- datum

Vjernici nas stalno uče o tome šta se događa kada umremo: suočavamo se lice u lice sa našim Tvorcem. Znanstvenici, međutim, imaju drugačije objašnjenje i medicinska zajednica je složna u ovome: u trenutku kada vaše srce prestane kucati, nastupa prva faza smrti, odnosno klinička smrt.

Ali, znanstvenici se slažu i u tome da ako u mozgu još uvijek ima dovoljno kisika, ne dolazi do oštećenja mozga i svi organi su i dalje živi iako ste vi klinički mrtvi. Druga faza smrti nastupa kada stanice u tijelu počnu propadati i organi se počinju polako gasiti. Kako je medicina napredovala, često liječnicii uspiju oživiti pacijente. Takvi pacijenti se s vremena na vreme prisjete svog vantjelesnog iskustva, a nekada nihova sijećanja budu toliko jasna da mogu ispričati šta su čuli i vidjeli dok su bili klinički mrtvi. Zbog toga znnost i dalje pokušava shvatiti šta se zaista događa kada umremo.

Colton Burpo je imao samo tri godine kada mu je puklo slijepo crijevo. Njegovi roditelji, Tod i Sonja Burpo, prvobitno su mislili da dječak ima gripu, pa su čekali nekoliko dana prije nego što su odjurili u bolnicu. Doktori su roditeljima rekli ono što nikako nisu očekivali – Coltonu je potrebna operacija. „Bilo je teško gledati nekada dijete puno energije, a sada u tako beživotnom stanju“, prisjeća se Sonja.

Coltona su hitno odveli na operaciju dok je on vrištao i dozivao tatu. Tod, koji je bio svećenik, ostao je sam u sobi kada su mu odveli dijete. Priznaje da je bio užasno ljut na boga. „Rekao sam – Gospode, posle svega što sam uradio za tebe, ti ćeš mi oduzeti dijete?“, sjeća se Tom. Nakon sat i pol vremena, doveli su Coltona koji je i dalje tražio tatu. Prvo što mu je rekao bilo je: „Tata, znaš li da sam zamalo umro?“. Tod kaže da su prošli mjeseci dok nije saslušao sve što mu njegov sin želi ispričati. Colton je tvrdio da je prva osoba koju je video u raju bila sam Isus, u bijeloj haljini sa ljubičastim pojasom. Takođe je rekao da je Isus imao tragove na sebi, a kada ga je otac upitao kakve tragove, on je odgovorio: “Crvene tragove.

Nekoliko meseci kasnije, Colton je rekao ocu da je pradjeda Pop bio baš fin i ispričao mu o svim stvarima koje su njegov tata i njegov pradjeda zajedno radili. Tod je upitao dečaka kako on to zna, budući da je Pop umro mnogo pre njegovog rođenja, a dečak je odgovorio: „Pa pradjeda Pop mi je ispričao“. Tod i dalje nije verovao u ono što čuje, pa je pokazao dečaku fotografiju tražeći da nađe na njoj pradedu Popa. Dečak ga je odmah prepoznao.

Sonja je imala slično iskustvo sa svojim sinom – pitao je o svojoj sestri. Sonja je imala pobačaj, o kojem se nikada nije pričalo. Colton je opisao kako djevojčica izgleda i čak preneo poruku koju je imala za svoju majku, a koja je glasila „Čekam te da dođeš u raj“. Colton kaže da mu je onda Isus rekao da se mora vratiti nazad. Dječak je priznao da nije želio da se vrati, ali Isus mu je rekao da on odgovara na molitvu njegovog oca. Tod priznaje: „Sjećam se te molitve. Nepristojne molitve, bez poštovanja, molitve u kojoj vrištim na Boga. I on je na tu molitvu odgovorio?!“ Colton tvrdi da je raj stvaran i da će im se dopasti tamo. Kaže da svi u raju imaju krila, da je pričao sa anđelima i da je video konje duginih boja.

2010. godine, Tod je objavio knjigu „Raj ipak postoji“. Knjiga je 59 tjedana bila na New York Times listi bestselera. U travnju 2014. godine, izašao je film u kome su glumili Greg Kinir i Margot Martindale. Ipak, mnogo ljudi, među kojima je i dosta kršćana, dovode u pitanje Coltonovu priču, jer kao prvo, dječak nije bio klinički mrtav. Njegov otac je svećenik, pa je moguće da je njegov opis raja povezan sa onim što je slušao dok je odrastao. Osim toga, Tod u knjizi koristi primjer svog sina da bi pokazao da je ljubav prema Isusu, jedini put spasenja. Kršćani čine oko 31% svetske populacije. U knjizi Tod priznaje da njegov sin nije zapravo umro, ali je uveren da je to iskustvo njegovog sina identično onima prikazanim u Bibliji. Tod i Colton u knjizi opisuju Isusa kao bijelca sa plavim očima, ali povijesno, Isus je bio mediteranski Židov, a ne Europljanin.

Doktor David Kyle Johnson, profesor filozofije na sveučilištu u Pensilvaniji, kaže da je mozak savitljiv i prilagodljiv i da na njega može uticati prava doza mašte. „Kao što se priča mijenja što se više priča, što se više prisjećamo nečega, to sjećanje je više sklono promjenama“, kaže doktor Johnson. Ipak, iskustvo bliske smrti je oblast koju znanost želi da i dalje proučavati. Pacijenti sa iskustvom bliske smrti sjećaju se da su vidjeli svoja tijela. Oni govore doktorima šta su vidjeli i čuli dok su lebdjeli iznad vlastitih tijela. Doktor Johnson još kaže da Coltonovu priču treba uzeti sa oprezom. Imao je samo tri godine kada je operiran, bio je pod anesteticima i svoje iskustvo je ispričao tek mjesecima kasnije. Doktor Johnson vjeruje da postoji prihvatljivije objašnjenje Coltonovog sjećanja. Colton je sanjao dok je bio pod anestezijom i zaboravio to (što nam se često događa sa snovima), ali se na kraju sjetio sna – sna koji je potpuno obrađen i izmenjen pod uticajem sugestivnih pitanja roditelja, reportera i novinara (europecookiessite).
 

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Magazin

POP ZVIJEZDA RAZOTKRIVA HOLLYWOODSKO SEKSUALNO ROPSTVO: “Nisam bila u ženskoj grupi, bila sam u lancu prostitucije“

Objavljeno

- datum

Hollywood gori. Nedavno istjerivanje filmskog mogula Harveya Weinsteina kao seksualnog predatora je pokrenulo lančanu reakciju koja je skinula poklopac sa mračnog svijeta kao što je Hollywood.

Najnovija zviždačica koja je razotkrila izopačeno podzemlje holivudskog lanca seksualnog zlostavljanja je umjetnica i bivša članica grupe Pussycat Dolls, Caya Jones.

 

Počevši od Angeline Joli i Gwyneth Paltrow ranije ovog tjedna, prava bujica zvijezda je istupila razotkrivši kako su bili silovane, zlostavljane, kako im se prijetilo ili su ih na neki drugi način zlostavljali glavni u Hollywoodu.

RoseMacGowen je na twitteru u četvrtak prozvala direktora Amazona Jeff Bezosa zbog ignoriranja njene prijave silovanja dok je radila za njegovu kompaniju.

“Preklinjala sam glavnog da učini pravu stvar. Bila sam ignorirana. Dogovor je pao. Amazon je osvojio prljavog Oscara.“

Čak je i James van der Bik, još jedna dečja zvezda koja je odrasla u industriji, istupio u četvrtak tvrdeći da je bio zlostavljan kada je bio “mnogo mlađi.“

A sada je Caya Jones ponovo izašla u javnost sa tvrdnjama o njenom napastovanju. Za one koji misle da ove zvijezde samo prate pad Weinsteina i da tek sada izlaze sa ovim tvrdnjama, razmislite ponovo.

Mnoge od ovih zvijezda su vikale o svom zlostavljanju ali su bili ignorirani, osramoćeni, izbačeni iz industrije, ili otjerani u smrt. Bilo je potrebno sruštiti mega zvezdu kao što je Weinstein da bi ljudi konačno čuli.

Kao što je Jones istakla, ona je govorila mnogo puta, ali nitko ju nije želio čuti.

“2004. godine sam rekla holywoodskim rukovoditeljima, 2005-2006. godine sam rekla novinarima. 2011. godine sam progovorila ponovo. Nadam se da će me čuti sada u medijima u 2017. godini!,“ napisala je Jones na twitteru.

“Rekla sam novinarima u Hollywoodu o mom zlostavljanu i oni nisu učinili ništa. Još uvijek se bavim Vegasom,“ istakla je Jones, izrazivši svoju tugu i šok nakon što je osobno doživjela tragičnu pucnjavu u Las Vegasu.

Iako su je ranije ignorirali, sada će je biti teško potisnuti, jer njene tvrdnje nisu ništa manje od bombe. U jednom twittu, Caya Jones je razotkrila strašnu prirodu popularne kulture.

“Moja istina. Nisam bila u ženskoj grupi. Bila sam u lancu prostitucije.“

Naravno, ljudi su je pitali koliko je ozbiljno njeno zlostavljanje bilo, na šta je Jones odgovorila, ističući da je napustila ugovor od 13 miliona dolara kako bi pobjegla od svojih zlostavljača.

Naizgled pričajući o nekome tko je ili u bandu Pussycat Dolls ili veoma blizak njemu, Jones je prozvala “majku“ koja je navodno još jednu članicu benda navela na samoubojstvo.

Iako nije spomenula nikakva imena, brzo pretraživanje u Google-u će otkriti da je nusproizvod Pussycat Dolls-a, G.R.L. primio novu članicu, Simone Battle. Ona je pronađena mrtva u svom domu u zapadnom Holywoodu 2014. godine – objesila se.

Objašnjavajući kako ostati u “timu“ ili biti dio grupe, Jones je objasnila da ste morali činiti sve što se od vas zahtijevalo, uključujući neželjen seks sa elitom.

Da bi vas zadržali u svojim redovima, oni će držati ova djela protiv vas, navući vas na drogu i mučiti vas iznova i iznova, kaže Jones.

Kada su je pitali zašto više ljudi to ne prijavljuje, Jones je istakla kako ova čudovišta mogu bukvalno da vas ubiju, ili bar da ubiju vašu karijeru.

Dobra vijest je da medijska pokrivenost oko jednog čudovišta dovodi do razotkrivanja drugih.

izvor: Intnl Business Times | webtribune | Croative.net

 

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.