Connect with us

Magazin

Ne će biti zajedničkog tržišta, zajedničkog jezika, zajedničke „narodnosti“…

Objavljeno

- datum

Berlinski zid nije okrečen, nije redizajniran i nije preinačen; on je srušen. Suprotiva postmodernističkim glupostima – odstustvo nije prisutstvo – a isto je s Jugoslavijom: nje nema i ne će je više nikad biti.

Na središnjem bi Dnevniku nakon 27 godina to trebalo nedvosmisleno reći, ili pak dvosmisleno. Krist je govorio u prispodobama. Obraćao se ribarima, poljodjelcima, težacima, carinicima, kljastima, uzetima; obraćao se nepismenima. Ezop je mogao pisati samo one posljednje rečenice – pouke basne – ali ipak, trudio se osmisliti prethodeći im narativ sa životinjskim likovima (prispodobu); pisao je za puk (nepismene).

Tijekom II. svjetskog rata drumsko-šumski su razbojnici pobili sve što se pobiti dalo. Na Bleiburgu je pobijeno pola milijuna, najviše Hrvata, Slovenaca, Nijemaca, Talijana, Srba i t.d. “U Titovoj državi između dva popisa (1941. i 1953.) nestalo je 500.000 Nijemaca. Preostalo ih je samo nekoliko tisuća.“ (D. Kuljiš, Jutarnji list, mrežno izdanje, 08. svibnja 2015.)

Isto su doživjeli Talijani Istre, Kvarnera i Dalmacije, između 200 i 300 tisuća ubijenih i protjeranih. Tito šalje 180 000 srpskih (!) mladića pred kraj rata na srijemski front, uzalud; većina gine, a Srbija ostaje bez rojalista i svega što je u njoj bilo građansko. Masovna ubojstva Albanaca, Makedonaca i Crnogoraca na jugu, tijekom i poslije rata. Ispražnjene građanske stanove Zagreba, Beograda, Ljubljane i Sarajeva zauzimaju „antifašisti“ – partijski egzekutori i „secikese“. Kako se onda djeca te unuci takvih poslije ’90-te godine proglašavaju progresivcima, naprednjacima, intelektualcima i inim epitetima.

‘Prof.’ Ante Barišić s FFZg-a je 70-ih i 80-ih toliko isljeđivao da se njegove žrtve i danas od straha boje izaći u javnost. Isto je činio „prosvijećeni“ Đilas, Dedijer, Planinc i sva sila „komunističkih intelektualaca“.

Djeca komunizma odlaze na prestižna sveučilišta: Oxford, Cambridge, Yale, Zürich i dalje redom, no, sve te silne diplome ih ne čine ni humanistima ni „građanskim“ slojem. Do 1980. beziznimno je svaki Fulbrightov stipendist iz Jugoslavije suradnik KOS-a koji je te stipendije dogovarao s CIA-om. Dakle, ti šumski razbojnici koji otimaju ognjišta pobijenog i protjeranog građanskog sloja priskrbljuju svojoj djeci obrazovanje ne znajući da je razbojnički, zločinački mentalitet nasljedan. Predak nepismen, potomak nepismen, ma s koliko se stranih diploma to pokušalo promijeniti. Isto je s ljevicom u državama koje nisu prošle socijalističku anarhiju. Uzmimo, od Sartrea preko Blocha, Lévi-Straussa, Marcusea, Habermasa do Chomskog – sve nepismen do nepismenoga. Staljin ih je zvao „korisnim budalama“. Ipak, mediji i novac čine čuda. Soroseve, Clintonove, Rotschieldove zaklade financiraju i eto sve sile „prosvijećenih“ u borbi za prava homoseksualaca, žena, pedofila, životinja i migranata…

No, vratimo se domaćim komunističkim „obraćenicima“; njima je potrebno u prispodobama rastumačiti da Jugoslavije nema, Berlinskog zida nema, lažnog bravara nema, parole „Smrt rješava sve probleme“ također nema… Međutim, samoupravna uobrazilja ne jenjava. Uz blagoslov nekih većih sila, treća Jugoslavija je u pripremi. Kažu u narodu: treći put Bog pomaže. Mladoga Židova, koji se osamostaljuje, njegova zajednica pomaže do tri puta. Srednjovjekovni, legendarni engleski strijelci su natezali tetivu luka s 3 prsta (palcem, kažiprstom i srednjim prstom). Ipak, u Stogodišnjem ratu, Francuzi su Englezima pokazivali srednji prst što je značilo da će im ova dva odrezati. Za dvije će godine biti stotinu godina od prve Jugoslavije (Kraljevstvo SHS). Dvije su Jugoslavije „odrezane“.

1944. godine Britanci (Churchill) osmišljavaju državu koju bi činile: Bavarska, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija – po ključu katoličanstva. Nažalost, ideja nije zaživjela. Kao što ne će zaživjeti Jugoslavija po treći put uz treću sreću. U odsutstvu prispodobe moramo to tako sročiti. Ne će biti zajedničkog tržišta, ne će biti zajedničkog jezika, zajedničke „narodnosti“. Za pedeset godina ne će biti emisije „TV kalendar“ u kojoj će se kazati: „Rođen Ivo Josipović, jugoslavenski političar“ ili „Rođen Tvrtko Jakovina, jugoslavenski povjesničar“ ili pak: „Rođen Boris Jokić, jugoslavenski reformator školstva“.
Ovo je, valjda, svima uprispodobivo…

Josip Gajski/hrsvijet.net

Komentari

Komentari

Magazin

‘ZNANSTVENICI’ OBJAVILI RAT VJERNICIMA: KRŠĆANI KOJI VJERUJU U BIBLIJU IMAJU ‘OŠTEĆENJE MOZGA’

Objavljeno

- datum

Foto: Stream.org 

‘Znanstvenici’ sa Sveučilišta Northwestern nastavili su rat protiv kršćanstva objavivši studiju u časopisu Neuropsychologia navodeći da kršćani koji vjeruju u Bibliju imaju oblik “oštećenja mozga”

Prema riječima ovih znanstvenika, pobožni kršćani imaju manju kognitivnu fleksibilnost, a osobe s oštećenjem određenih područja prefrontalnog korteksa imaju veću vjerojatnost da će se protvoriti u kršćane kada budu odrasle osobe, piše Christinajournal.

Drugim riječima, ‘znanost’ sada pokušava reći da svi oni koji vjeruju u Bibliju imaju oštećenje mozga.

Istraživanje je vodio Jordan Grafman sa Sveučilišta Northwestern i koristio podatke veterana iz Vijetnamskog rata.

Veterani su izabrani jer je velik broj njih imao oštećena područja mozga za koje se sumnja da igraju kritičnu ulogu u funkcijama povezanim sa vjerskim fundamentalizmom.

CT snimke su uzete iz obje skupine zdravih veterana i gore navedene skupine, i pored toga, većina ispitanika se identificirala kao kršćani.

Christian Journal je objavio da znanstvenici koji su proveli istraživanje vjeruju da je vjerski fundamentalizam rezultat nekog oblika oštećenja mozga, bilo da se radi o traumi mozga, psihološkom poremećaju, ovisnosti o drogama ili alkoholu ili jednostavno određenom genetskom profilu.

Također, znanstvenici vjeruju da u bliskoj budućnosti, kroz različite vrste mentalnih i kognitivnih vježbi, vjerski fundamentalizam može biti iskorijenjen.

Znanost još treba opovrgnuti postojanje Boga i kao rezultat toga, nazivati one koji su u tom sustavu vjerovanja “osobama oštećenog mozga”.

U svijetu je oko 2,3 milijarde kršćana, prema Pew istraživačkom centru, od kojih se većina pridržava osnovnog vjerovanja u Boga i moralnog apsolutizma kako je opisano u Bibliji, što se smatra religijskim fundamentalizmom.

Prema gore spomenutoj studiji i generičkom opisu vjerskog fundamentalizma, čini se da se svi smatraju da imaju neki oblik oštećenja mozga.

Istraživanja takve vrste su izrazito pristrana jer su ispitanici bili svi veterani. Kako se može napraviti generalizacija o Kršćanskom fundamentalizmu, bez uključivanja širokog raspona ljudi u studiju?

Proučavajući samo veterane iz Vijetnama, većina njih se suočila sa ozljedama u određenom dijelu mozga i kroz to psiholozi pokušavaju povezati oštećenja s njihovim uvjerenjima te se rezultati lako mogu tumačiti da kršćanski fundamentalisti imaju oštećenje mozga.

No što je s ostatkom zajednice koja je ostala izvan studije? Zašto nisu fundamentalni kršćani koji nisu bili suočeni sa ozljedom ili traumom rata uključeni u studiju?

Zapanjujuće, ali umjesto da vjeruje u stvaratelja, znanost bi radije da vjerujemo da je čovječanstvo poteklo iz prašine kometa, Marsijanaca, ili se razvilo iz apsolutno ničega.

Znanost ima jedan zvučni problem sa odlučnošću da Bog ne postoji, nemaju dokaza o potonjem, a evolucionisti koriste indoktrinaciju, militantnu ideologiju i metodologije demoralizacije kako bi uništili sve preostale činjenice.

Izvori:
Bobby Azarian. “Znanstvenici su uspostavili vezu između oštećenja mozga i vjerskog fundamentalizma.” Raw Story. , (2018):. ,

Zhong, Cristofori, Bulbulia, Krueger, Grafman. “Biološke i kognitivne podloge vjerskog fundamentalizma ..” Neuropsychologia. , (2018):. ,

Pew. “Promjenjivi globalni vjerski krajolik”. Pew Research Center. , (2017)

NoviSvjetskiPoredak.com

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

(VIDEO) Ti me podižeš

Objavljeno

- datum

Danas, 13. lipnja na sv. Antu, Onome koji je uvijek uz nas, čak i onda kad ni mi sami to nismo…

 

Ti me podižeš

„Kada sam potišten i kada mi je umorna duša,

kada dođu nevolje i srce se optereti

i tad ja sam miran i čekam u tišini,

sve dok Ti ne dođeš i sjedneš malo uz mene.

Ti me podižeš, tako da mogu stajati na planinama,

Ti me podižeš tako da mogu hodati po olujnim morima,

ja sam snažan dok sam u Tvom naručju.

Ti me podižeš i iznad mojih mogućnosti.”

Glazba i video: Josh Groban- You Raise Me Up

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

ŠOKANTNO: ‘Nitko ne zna što se događa’: Preko noći prokrvarila rijeka u Argentini!

Objavljeno

- datum

 KRVAVA RIJEKA U ARGENTINI…    Kršćani upozoravaju da se ostvaruje sljedeće: Otk 15,4; ‘I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene, i postade, krv’…

Nitko još uvijek ne zna što se to dogodilo sa rijekom u blizini Buenos Airesa. Zbunjeni stručnjaci  istražuju, zašto je delta rijeke Parana u Argentini postala crvena kao krv preko noći. Stanovnici su zamoljeni da se drže podalje od rijeke dok ne otkriju što se dogodilo.

Prvo su biolozi sugerirali da je riječ o algama u cvatu, međutim ova je tvrdnja odbijena nakon što takvi organizmi nisu pronađeni u uzorcima vode. Analize se nastavljaju, a za sada još nema odgovora što se događa, – donosi braniteljski.hr.

Neki kršćani smatraju da je krvava rijeka znak Božje opomene baš zbog toga jer posljednjih godina ovo se događa gotovo u svakomn dijelu svijeta, više nego ikad prije. Citat iz Otkrivenja na koji upozoravaju je sljedeći: Otk 16,3; I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i postade krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umrije u moru.

Otk 15,4; I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i postade, krv.

 

L.K. foto: Twitter, Strange Sounds

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno