Connect with us

Magazin

Ako povećamo zalihe ove tvari, tijelo se može samo izliječiti od bilo koje bolesti

Objavljeno

- datum

Vitalna supstanca koja omogućuje najbolje moguće zdravstveno stanje čovjeka nalazi se u njemu samom. To je koenzim Q10, tvari koju ljudsko tijelo proizvodi, ali ne u onoj mjeri kojoj jepotrebno da obavi sve svoje funkcije.

Kako je moguće pribavitia zalihe koenzima Q10 kroz prehranu i održati njegov optimalnu razinu zarad dobrog zdravlja

Suvremena medicina sve više traga za zdravstvenim metodama koje promoviraju određene “magične stvari”, a koje su ostale dovoljno prirodne kao načini izlječenja ili stjecanja optimalnog zdravlja.

Otkrića kažu da ta “magična stvar” pomaže u izbjegavanju bolesti, čuva zdravlje svih organa, podržava “zdravo starenje”, osigurati obranu od otrova iz okoliša, neutralizira slobodne radikale, štiti DNK i pomlađuje ljudski organizam od glave do pete.

Osobine prirodne tvari

Ispostavilo se da se takva tvar nalazi već u nama, a ona se zove koenzim Q10 (CoQ10). Ovaj koenzim je apsolutno prirodna tvar, slična vitaminima koje naša tijela proizvode, ali se u većini slučajeva ona ne može proizvesti u dovoljnoj mjeri da bi valjano zaštitila naše zdravlje.

Razlog smanjene produkcije koenzima Q10 u ljudskom tijelu mogu uključivati ​​oksidativni stres, povećanu metaboličku potražnju, manjak faktora potrebnih za biosintezu i pretvorbu ovog koenzima, potencijalne efekte neke bolesti, promjene uzrokovane starenjem u genima ili kombinaciju svih ovih faktora.

Održavanje stanja koenzima Q10 u organizmu na višoj razini je krucijalno za zdravlje, toliko da svjetski liječnici preporučuju suplemente, posebno osobama starijim od 40 godina, onima koji se bore s kardiovaskularnim problemima ili s kroničnim umorom.

Koenzim Q10 je prirodna supstanca potrebna tijelu koja ima niz prednosti, a nema negativnih nuspojava.

Koenzim Q10 je od vitalnog značaja za održavanje dobrog zdravlja, jer on stvara energiju potrebnu svakom organu, tkivu i stanici u tijelu, što im omogućuje da obavljaju svoje funkcije na optimalnoj razini.

Koenzim Q10 je antioksidans, koji se nažalost s godinama u organizmu proizvodi sve manje. Kada u tijelu nema dovoljno ovog koenzima, stanice postaju manje otporne i podložnije oštećenjima. Organi postaju ranjiviji, stanice počinju se razaraju, au ekstremnim slučajevima može nastupiti i smrtni ishod.

Povećanje razine opadajućeg koenzima Q10 može se osigurati konzumiranjem namirnica bogatih supstancom, kao i redovitom suplementacijom.

Sigurnosni sustav

Ako se srčana oboljenja, dijabetes i rak smatraju ozbiljno narušenim zdravljem, koenzim Q10 predstavlja “sigurnosni sustav” ljudskog organizma. Ova tvari u tijelu obavlja svojevrsni monitoring sustava tijekom 24 sata dnevno, jer ona pruža odličnu obranu, pomažući da se od organa odbijaju sve moguće zdravstvene prijetnje, a praktično je “oružje” koje se bori protiv javljanja upale kao inicijalne kapisle mnogih bolesti

Kliničke studije dokazale su da koenzim Q10 unijet kroz prehranu ili suplementaciju značajno može pomoći pacijentima koji boluju od fibromialgije (bol u mišićima i kostima), migrene, umora, visokog krvnog tlaka, povišenog kolesterola, depresije … Istraživanja su pokazala da koenzim Q10 smanjuje kidanje DNK dvostrukih lanaca i oksidaciju, kao i da kombinacija prehrane bogate poline zasićenim masnim kiselinama i koenzima Q10 dovodi do dužeg života ljudi.

Dokazano je da se na ovaj način smanjuje rizik od srčanih napada i udara za 50 posto. Osim toga, studije su pokazale da povećanje razine koenzima Q10 može pomoći usporavanju napretka Hantingtonove i Parkinsonove bolesti, kao i oporavku pacijenata s moždanim udarom.

Sa druge strane, niska razina koenzima Q10 primijećen je kod pacijenata koji boluju od raka, a tretman ovim koenzimom pokazao se učinkovitim protiv raka.

Nedostatak koenzima Q10 može izazvati rabdomiolize, što predstavlja oslobađanje sadržaja mišićnih vlakana (mioglobina) u krvotok. Smanjena razina koenzima Q10 u organizmu sreće se i kod kronične srčane insuficijencije, krajnjim stadija AIDSa i drugim teškim oboljenjima.

Deficit ovog vitalnog koenzima može se nadoknaditi na jednostavan način – namirnicama koje su njime bogate. U takve namirnice spadaju goveđe i svinjske iznutrice, skuša, haringa, kikiriki, sezam, orašasti plodovi, azuki grah, špinat, brokula, slatki krumpir (batat), paprika, češnjak, peršin, avokado, karfiol …

Izvor: Balkans Press

Komentari

Komentari

Magazin

‘ZNANSTVENICI’ OBJAVILI RAT VJERNICIMA: KRŠĆANI KOJI VJERUJU U BIBLIJU IMAJU ‘OŠTEĆENJE MOZGA’

Objavljeno

- datum

Foto: Stream.org 

‘Znanstvenici’ sa Sveučilišta Northwestern nastavili su rat protiv kršćanstva objavivši studiju u časopisu Neuropsychologia navodeći da kršćani koji vjeruju u Bibliju imaju oblik “oštećenja mozga”

Prema riječima ovih znanstvenika, pobožni kršćani imaju manju kognitivnu fleksibilnost, a osobe s oštećenjem određenih područja prefrontalnog korteksa imaju veću vjerojatnost da će se protvoriti u kršćane kada budu odrasle osobe, piše Christinajournal.

Drugim riječima, ‘znanost’ sada pokušava reći da svi oni koji vjeruju u Bibliju imaju oštećenje mozga.

Istraživanje je vodio Jordan Grafman sa Sveučilišta Northwestern i koristio podatke veterana iz Vijetnamskog rata.

Veterani su izabrani jer je velik broj njih imao oštećena područja mozga za koje se sumnja da igraju kritičnu ulogu u funkcijama povezanim sa vjerskim fundamentalizmom.

CT snimke su uzete iz obje skupine zdravih veterana i gore navedene skupine, i pored toga, većina ispitanika se identificirala kao kršćani.

Christian Journal je objavio da znanstvenici koji su proveli istraživanje vjeruju da je vjerski fundamentalizam rezultat nekog oblika oštećenja mozga, bilo da se radi o traumi mozga, psihološkom poremećaju, ovisnosti o drogama ili alkoholu ili jednostavno određenom genetskom profilu.

Također, znanstvenici vjeruju da u bliskoj budućnosti, kroz različite vrste mentalnih i kognitivnih vježbi, vjerski fundamentalizam može biti iskorijenjen.

Znanost još treba opovrgnuti postojanje Boga i kao rezultat toga, nazivati one koji su u tom sustavu vjerovanja “osobama oštećenog mozga”.

U svijetu je oko 2,3 milijarde kršćana, prema Pew istraživačkom centru, od kojih se većina pridržava osnovnog vjerovanja u Boga i moralnog apsolutizma kako je opisano u Bibliji, što se smatra religijskim fundamentalizmom.

Prema gore spomenutoj studiji i generičkom opisu vjerskog fundamentalizma, čini se da se svi smatraju da imaju neki oblik oštećenja mozga.

Istraživanja takve vrste su izrazito pristrana jer su ispitanici bili svi veterani. Kako se može napraviti generalizacija o Kršćanskom fundamentalizmu, bez uključivanja širokog raspona ljudi u studiju?

Proučavajući samo veterane iz Vijetnama, većina njih se suočila sa ozljedama u određenom dijelu mozga i kroz to psiholozi pokušavaju povezati oštećenja s njihovim uvjerenjima te se rezultati lako mogu tumačiti da kršćanski fundamentalisti imaju oštećenje mozga.

No što je s ostatkom zajednice koja je ostala izvan studije? Zašto nisu fundamentalni kršćani koji nisu bili suočeni sa ozljedom ili traumom rata uključeni u studiju?

Zapanjujuće, ali umjesto da vjeruje u stvaratelja, znanost bi radije da vjerujemo da je čovječanstvo poteklo iz prašine kometa, Marsijanaca, ili se razvilo iz apsolutno ničega.

Znanost ima jedan zvučni problem sa odlučnošću da Bog ne postoji, nemaju dokaza o potonjem, a evolucionisti koriste indoktrinaciju, militantnu ideologiju i metodologije demoralizacije kako bi uništili sve preostale činjenice.

Izvori:
Bobby Azarian. “Znanstvenici su uspostavili vezu između oštećenja mozga i vjerskog fundamentalizma.” Raw Story. , (2018):. ,

Zhong, Cristofori, Bulbulia, Krueger, Grafman. “Biološke i kognitivne podloge vjerskog fundamentalizma ..” Neuropsychologia. , (2018):. ,

Pew. “Promjenjivi globalni vjerski krajolik”. Pew Research Center. , (2017)

NoviSvjetskiPoredak.com

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

(VIDEO) Ti me podižeš

Objavljeno

- datum

Danas, 13. lipnja na sv. Antu, Onome koji je uvijek uz nas, čak i onda kad ni mi sami to nismo…

 

Ti me podižeš

„Kada sam potišten i kada mi je umorna duša,

kada dođu nevolje i srce se optereti

i tad ja sam miran i čekam u tišini,

sve dok Ti ne dođeš i sjedneš malo uz mene.

Ti me podižeš, tako da mogu stajati na planinama,

Ti me podižeš tako da mogu hodati po olujnim morima,

ja sam snažan dok sam u Tvom naručju.

Ti me podižeš i iznad mojih mogućnosti.”

Glazba i video: Josh Groban- You Raise Me Up

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

ŠOKANTNO: ‘Nitko ne zna što se događa’: Preko noći prokrvarila rijeka u Argentini!

Objavljeno

- datum

 KRVAVA RIJEKA U ARGENTINI…    Kršćani upozoravaju da se ostvaruje sljedeće: Otk 15,4; ‘I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene, i postade, krv’…

Nitko još uvijek ne zna što se to dogodilo sa rijekom u blizini Buenos Airesa. Zbunjeni stručnjaci  istražuju, zašto je delta rijeke Parana u Argentini postala crvena kao krv preko noći. Stanovnici su zamoljeni da se drže podalje od rijeke dok ne otkriju što se dogodilo.

Prvo su biolozi sugerirali da je riječ o algama u cvatu, međutim ova je tvrdnja odbijena nakon što takvi organizmi nisu pronađeni u uzorcima vode. Analize se nastavljaju, a za sada još nema odgovora što se događa, – donosi braniteljski.hr.

Neki kršćani smatraju da je krvava rijeka znak Božje opomene baš zbog toga jer posljednjih godina ovo se događa gotovo u svakomn dijelu svijeta, više nego ikad prije. Citat iz Otkrivenja na koji upozoravaju je sljedeći: Otk 16,3; I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i postade krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umrije u moru.

Otk 15,4; I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i postade, krv.

 

L.K. foto: Twitter, Strange Sounds

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno