Connect with us

Josip dr. Stjepandić

‘Ako bi hrvatska vlast pokušala kriminalizirati pozdrav Za dom spremni, prekršila bi Pristupni ugovor Hrvatske EU-i

Objavljeno

- datum

ZA DOM SPREMNI – DIO EUROPSKE KULTURNE STEČEVINE …  Dijelovi izlaganja dr. Josipa Stjepandića prigodom predstavljanja knjige „Ništa se još promijenilo nije“ 4. veljače 2017.    Najvažnija poruka koju večeras hoću prenijeti jest da ste Vi u Hrvatskoj izloženi jednoj trajnoj podmukloj manipulativnoj kampanji, uglavnom preko kontroliranih medija, s ciljem da bi Vam se trajno ogadila Europska Unija, tako da jednog dana lakše pristanete na „asocijacije na ovim prostorima“.

Dat ću Vam vrlo jednostavan primjer:

Na Spomendan na žrtvu Vukovara i Škabrnje objavljena je u 28. minuti središnjeg Dnevnika na HTV1 vijest da Volkswagen otpušta 30.000 djelatnika. Ispravna vijest glasi, što se može provjeriti na mrežnim stranicama: Volkswagen smanjuje (njemački: baut ab, engleski: cuts jobs) 30.000 radnih mjesta. Naime, budući da postoji kolektivni ugovor, otpuštanja su isključena, tako da se smanjenje broja radnih mjesta ostvaruje prirodnom fluktuacijom, prijevremenim umirovljenjem te dobrovoljnim prestankom radnog odnosa uz otpremninu što je ogromna razlika. Ovo naravno nije neka slučajna pogrješka, nego očigledna manipulacija, da bi se valjda prikazalo kako je tamo situacija tako loša.

Ovakvi primjeri doveli su do toga da mnogi od Vas tvrde kako je Europska Unija promašeni projekt. Tomu nije tako. Europska Unija pokrenuta je da se prekine trajno suparništvo izmedu Njemačke i Francuske, iako je sama ideja došla iz Italije. Uz zemlje Benelux-a, te Austriju, to je jezgra Europske Unije, koja će se teško ikad razići, kako god se stvari razvijale, jer su naprosto sudbinski povezani. Europska Unija počiva između ostalog na dva principa: dijalog i suradnja (kooperacija). Dijalog se vodi u različitim europskim institucijama, a suradnja je prakticira najviše u gospodarstvu. Opće je poznato, da nove članice EU u prvim godinama gospodarski procvjetaju jer dolaze u pogodnosti velikih investicija. Devedesetih godina Austrija je nakon ulaska dozivjela veliki uzlet. Živio sam u Grazu i mogao sam uočiti ogromne promjene na južnom industrijskom dijelu. Deset godina kasnije to se dogodilo bivšim socijalističkim zemljama. U Hrvatskoj se to nije dogodilo, zato što gotovo nikako ili premalo gospodarski surađuje s drugim zemljama, poglavito Njemačkom. To nije krivnja „zlog Brisla“ nego hrvatske politike!

Vi se sigurno sjećate situacije na početku migrantske krize 2015. godine. Tri zemlje (Mađarska, Slovačka i Poljska) oduprijele su se planovima iz Brisla da preuzmu dio izbjeglica. Za mene je problematično to potpuno odbijanje. Nasuprot njima, Hrvatska je bila vrlo susretljiva prema migrantima. Godinu dana kasnije donesene su odluke o podizanju tri nove automobilske tvornice u istočnoj Europi. Pogodite koje su ih tri zemlje dobile!? Da, Mađarska, Slovačka i Poljska dobile su kapitalne investicije, dok Hrvatska uopće nije bila u kombinaciji, jer hrvatska politika nije radila ono što joj je bila dužnost.

Da se razumijemo: jedna takva tvornica zapošljava skupa s dobavljačima 5-6 tisuća ljudi i ostvaruje promet u visini 2,5-4% hrvatskog BDP. Kad bi se po jednu takvu tvornicu podiglo svaku godinu, onda ne bi bilo problema s gospodarskim rastom, te drugim povezanim temama u Hrvatskoj.

Budući da radim u automobilskoj industriji, redovito dobijam povlaštene informacije. Tako sam 2014. godine preko prijatelja dostavio informaciju o planiranoj velikoj investiciji tadašnjoj kukulele vlasti. Oni su takav prijedlog, pa i mene naprosto ismijali. Novu informaciju sam dobio 1. ožujka 2016. godine, koju sam iste večeri proslijedio tajnicima „Timskog Tima“, te županima u Splitu i Sisku, te gradonačelnicima u Karlovcu i Zadru. Svi su žurno reagirali osim „Tima“, koga su mediji predstavljali velikom gospodarskom zvijezdom, te njegova ministra Panenića. Župan Ževrnja je čak jednog savjetnika postavio na taj planirani projekt, s kojim sam redovito kontaktirao. Međutim, predsjednik Vlade, koji je dva puta bio u posjetu Njemačkoj, izgleda uopće nije bio zainteresiran za takve poslove. Više puta mi se činilo da je političar Orešković dvojnik, koji je ukrao identitet onome pravom Oreškoviću.

Trenutno se opet govori o investicijama u dvije nove automobilske tvornice, koje bi mogle otići u Sloveniju i Portugal. Moram priznati da ove informacije nisam ni pokušao proslijediti u Zagreb, kad sam vidio kako je jedna potpuno nekompetentna osoba, povrh toga u školskome primjeru sukoba interesa, dovedena iz Beograda za ministricu gospodarstva i potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske!

….

Kad govorim o tome da se ništa još promijenilo nije, onda to ima više razina. Budući da sam vrlo mlad otišao u inozemstvo, tamo me zatekao i Domovinski rat, pa sam se priključio jednoj skupini Hrvata u Mannheimu, te smo eto “ratovali” (kako je to govorila moja supruga) na jedan vrlo specifičan način. Ja sam kao najmlađi dobio zadaću da pišem, sto sam s velikom elanom činio, pa je nastao material od više registratora. Hrvatske diplomacije nije bilo, pa nismo mogli očekivati da netko preuzme taj posao.

Kad bismo malo zavirili u moju zbirku, to su sve pisma na isti kalup: netko je u nekom mediju napao predsjednika Tuđmana, a zapravo je gađao Hrvatsku. Ja sam braneći prvoga hrvatskog predsjednika zapravo raširio moj mali, primitivni štit ispred Hrvatske.

Nakon više od dvadeset godina našao sam se u sličnoj situaciji. Napadaju Hrvatsku napadajući neku zamjensku metu (hrvatske branitelje, istaknute domoljube poput Marka Perkovića Thompsona ili moga imenjaka, Katoličku Crkvu i njezine čelnike poput biskupa Košića itd), a hrvatska diplomacija kao da ne postoji. Zapravo bi bilo najbolje sve diplomate vratiti u Hrvatsku, a ostaviti samo konzularna predstavništva. Ništa se promijenilo ne bi.

Druga stvar koja je utjecala na moje angažiranje je promjena njemačke politike prema Hrvatskoj. Koliko dugo sam ja u Njemačkoj, ta je politika bila prijateljska i saveznička. Očigledno je da se tu nešto promijenilo, iako je ugled Hrvatske u njemačkome narodu nepromijenjen. Oko 20 milijuna Nijemaca svake godine idu na dopust svuda po svijetu, 2 milijuna od njih dolaze u Hrvatskoj, najveći broj od njih ponovno. U mojoj firmi polovica zaposlenih dolazi redovito u Hrvatsku, a naš predsjednik uprave je sigurno posve slučajno prebacio svoju brodicu iz Grčke u Skradin, gdje ja ljetujem. Puno bih Vam dobroga mogao pričati o položaju Hrvata u Njemačkoj. U takvome okruženju njemačka politika, koju predstavlja Angela Merkel, uspješna političarka na zalazu svoje karijere, sigurno ne moze ići protiv svog naroda, koji cijeni nas Hrvate. Po ugledu nismo ravni Švicarcima, Šveđanima ili Japancima, ali smo sigurno ispred Francuza i Talijana. Šteta da to hrvatska politika uopće ne koristi!

U takvom vrlo povoljnom okruženju objavljeno je lani više vrlo ružnih priloga o političkoj situaciji u Hrvatskoj, koji su očigledno bili napravljeni u Hrvatskoj i podmetnuti njemačkim novinarima, da bi se onda u Hrvatskoj prikazala tobožnja velika zabrinutost njemačke javnosti zbog tobožnje fašizacije u Hrvatskoj. Neke moje reakcije možete naći u knjizi.

Nakon što je na Drugoj njemačkoj televiziji (ZDF) objavljen jedan manipulativni prilog protiv tadašnjeg ministra Hasanbegovića, koji se temeljio na očigledno krivotvorenoj izjavi prof. dr. Renata Matića, hrvatskog branitelja, napisao sam oštro pismo glavnome uredniku ZDF-a. On mi je žurno odgovorio, ustrajavajući u iznesenim neistinama. Potom sam mu ja priprijetio kaznenom prijavom zbog očigledne krivotvorine, pa se razvila žustra rasprava, u koju se umiješala i gospođa Eva Schiller, za sporni prilog odgovorna urednica studija u Beču. U nekome trenutku sam ustvrdio da oni zbilja nemaju pojma o situaciji u Hrvatskoj, te pozvao gospođu Schiller da bude moja gošća u Kninu na Dan pobjede, hrvatskih branitelja i domovinske zahvalnosti. Uslijedio je šok, pa se gospođa nakon nekog vremena zahvalila zbog drugih obveza, te poslala televizijski tim da u Kninu preuzme izjave od autentičnih Hrvata poput akademika Reinera i Pečarića.

Gospodu Schiller držim za riječ pa se nadam da će moj poziv prihvatiti ove godine. Ne treba se čuditi činjenici da nakon tih mojih prosvjeda nije objavljen nijedan ružan prilog o Hrvatskoj na toj televiziji.

Ovaj mali primjer pokazuje zapravo u čemu je problem. Nitko se u Hrvatskoj javno ne pita (a) zašto je Njemačka promijenila svoj odnos prema Hrvatskoj i (b) kako taj odnos vratiti na onu razinu kakva je nekad bila. Ja naravno ne znam da li i što čini današnja hrvatska politika, ali bih mogao Vama nazočnima dati jedan vrlo konstruktivan prijedlog. Budući da među Vama vidim gospođu Rozaliju Bartolić, predsjednicu Udruge udovica Domovinskog rata, predlažem joj da sa skupinom udovica uputi poziv za razgovorom njemačkome veleposlaniku u Zagrebu, te da ga informira o široko rasprostranjenome mišljenju da njemačko popuštanje Srbiji vodi u novi rat. Isto tako predlažem da se okupi skupina hrvatskih dragovoljaca te da oni neovisno zatraže razgovor s veleposlanikom. Tko će njemačkoj politici bolje objasniti moguće probleme s razbojničkom državom Srbijom ako ne branitelji i stradalnici Domovinskog rata?

Takvi posjeti sigurno ne bi ostali bez odjeka. Ja sam za vrijeme Domovinskog rata s prijateljima često posjećivao njemačke političare, noseći im informacije za koje smo vjerovali da su im nove. Tako smo bez prepreke stigli sve do tadašnjeg predsjednika Vanjskopolitičkog odbora Bundestag-a Karsten Voigt-a.

….

I ja se moram osvrnuti na mučnu situaciju oko pozdrava “Za Dom spremni”, te napada na simbole domovinskog rata poput ploča u spomen poginulih pripadnika HOS-a. Bio sam zgrožen kad je hrvatski vitez Josip Šimunić bio onako bezdušno kažnjen, jer ga poznajem iz Njemačke, gdje je kao uzoriti športaš dao ogroman doprinos ugledu Hrvatske. Kod svojih prijatelja i znanaca širom svijeta raspitao sam se kakva je situacija kod njih. Da skratim: nisam našao nikoga tko ne bi bio za dom spreman, osim one radikalne manjine hrvatskih izroda i otpadnika. Ako bi hrvatska vlast pokušala kriminalizirati taj pozdrav, onda bi ona prekršila Pristupni ugovor Hrvatske Europskoj Uniji, jer je pojam “za dom spreman” dio europske kulturne stečevine. Onima među Vama, koji bi zbog tog pozdrava mogli imati problem s pravosudnim organima, nudim svoju pomoć kao svjedoka pred sudom.

Ako bi se hrvatska vlast zbilja usudila taj pozdrav staviti izvan zakona, onda već sada mogu najaviti da ću sa skupinom hrvatskih iseljenika tužiti Republiku Hrvatsku zbog grubog kršenja ljudskih prava građana Europske unije, koji su naviknuti da je biti “za dom spreman” nesto plemenito i lijepo. To bi bila zbilja groteskna situacija, ali morat ćemo to učiniti, ako nas na to prisile.

….

Svoje ću izlaganje završiti primjerom što bi se moralo dogoditi da bih ja povjerovao da je Hrvatska doista krenula naprijed. Svi znadete da je moj imenjak izvrstan matematičar na jednom izrazito teorijskom području, za kojeg ja dosad nisam našao prakticnu primjenu. Da je u Njemačkoj, tamošnji ministar znanosti sigurno bi mu ponudio da se uključi u kakav primijenjeni projekt npr. simulacija nastanka vodene stihije i obrane od poplave, kakva se svake godina dvaput događa npr. u Sisku. Dobio bi dodatak na plaću i priliku da sa skupinom znanstvenika drugih profila (hidrolog, građevinac, konstruktor) napravi nešto s praktičnim značenjem za opće dobro. To je na žalost jedan mali primjer o kojem hrvatska politika uopće ne razmišlja, pa je situacija takva kakva jest.

 

Komentari

Oglasi
Komentari

Josip dr. Stjepandić

KOMEMORACIJA U BLEIBURGU: Pismo koruškom županu i gradonačelniku Bleiburg-a u povodu njihova protivljenja održavanja komemoracije u Bleiburg-u

Objavljeno

- datum

Pismo dr. Sjepandića koruškom županu i gradonačelniku Bleiburg-a u povodu njihova protivljenja održavanja komemoracije u Bleiburg-u, prenosimo.

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Štovani gospodine župane Kaiser,

štovani gospodine gradonačelniče Visotschnig,

slijedom izvješća u hrvatskim medijima Vi ste komemoraciju za Hrvate ubijene u svibnju/lipnju 1945, koja se svake godine održava na Loibacher Feld, ocijenili kao desnoekstremistički skup.

Ako ova informacija nije točna, onda molim promatrajte ovo pismo bespredmetnim.

Budući da sam sam povremeni sudionik ove komemoracije te redoviti posjetitelj spomen mjesta na Loibach polju, želio bih najprije izraziti svoje nerazumijevanje Vašim postupkom te pozvati Vas da se o ovoj temi temeljito informirate. Svaku komemoraciju, na kojoj sam sudjelovao, temeljito sam dokumentirao snimkama. Isto tako sam se svaki put informirao kod policajaca te nikad nisam čuo ništa loše. To je uvijek bilo mirno hodočašće.

Stoga ne vidim razloga zašto bi ove godine bilo drukčije.

Neizdrživom smatram Vašu objedu da sudionici ove komemoracije, koja se održava desetljećima, spadaju među „desne ekstremiste“. Ako bi to bilo točno, zašto austrijska država već 60 godina ništa protiv toga nije poduzela pa je čak dopustila da se uredi spomen mjesto?

Bitno je spomenuti da moji roditelji potječu iz jednog sela u Bosni i Hercegovini, gdje su tijekom moga djetinjstva oko dvije trećina žena bile ratne udovice (“žene u crnom”). Njihove su muževe, sve redom nepismene seljake, u svibnju-lipnju 1945. zvjerski  pobili Titovi partizani samo zato što su ovi služili u Hrvatskoj domovinskoj vojsci.

To je žalosni događaj, kojeg komemoriramo na Loibach polju. Stoga nema nikakvog razloga zašto bi se komemoracija dovela u pitanje, ako se ne želi zataškati neopisivi, jos uvijek službeno nerasčišćeni zločini jugokomunista.

Oko 140 tisuća hrvatskih žrtava je likvidirano bez suđenja. Prije toga su se predali britanskim trupama i zapravo su trebali uživati zaštitu kao ratni zarobljenici i civili. Dogodilo se upravo suprotno, sva pravila i običaji grubo su bili pogaženi.

Protiveći se komemoraciji, Vi zapravo držite stranu zločincima umjesto žrtvama, kako bi priličilo demokratskom dužnosniku.

Završno Vam mogu ponuditi da pošaljete Vašeg zastupnika na komemoraciju kao mog osobnog gosta. Ja bih se pobrinuo da Vaš izaslanik bude temeljito informiran da ne nastaju daljnje krive interpretacije.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić

i na njemačkom:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

Sehr geehrter Herr Landeshauptmann Kaiser,

sehr geehrter Herr Bürgermeister Visotschnig,

den Berichten in den kroatischen Medien zufolge sollen Sie die jährlich am Loibacher Feld stattfindende Gedenkfeier für die im Mai/Juni 1945. getöteten Kroaten als rechtsextreme Veranstaltung abqualifiziert haben.

Falls diese Überlieferung nicht korrekt ist, so betrachten Sie bitte dieses Schreiben als gegenstandslos.

Da ich selbst ein gelegentlicher Teilnehmer dieser Gedenkfeier und regelmäßiger Besucher der Gedenkstätte am Loibacher Feld bin, möchte ich zunächst mein Unverständnis aussprechen und Sie auffordern, sich über das Thema gründlich zu informieren. Jede der Gedenkfeier, an der ich teilgenommen hatte, habe ich mit zahlreichen Photos dokumentiert. Ebenfalls habe ich mich jedes Mal mit den diensthaltenden Polizisten unterhalten und nichts Negatives von ihnen erfahren. Dies war immer eine sehr ruhige Pilgerveranstaltung.

Daher sehe ich keinen Grund, warum es in diesem Jahr anders sein sollte.

Unerträglich finde ich Ihre Unterstellung, dass die Teilnehmer dieser seit Jahrzehnten stattfindenden Gedenkfeier zum „Rechtsextremismus“ gehören.  Wenn es dem so wäre, warum hat der österreichische Staat seit 60 Jahren nichts dagegen unternommen und sogar die Errichtung einer Gedenkstätte erlaubt?

Wesentlich im gegenständlichen Zusammenhang ist, dass meine Eltern aus einem Dorf in Bosnien-Herzegowina stammen, wo in meinen Jugendjahren etwa zwei Drittel der Frauen Kriegswitwen („Frauen im Schwarz“) waren. Ihre Männer, allesamt Bauer und Analphabeten, wurden in Mai – Juni 1945 von Titos Partisanen bestialisch ermordet nur weil sie in der kroatischen Heimatarmee dienten.

Dies ist das traurige Ereignis, das wir am Loibacher Feld gedenken. Daher gibt es überhaupt keinen Grund, die Gedenkfeier in Frage zu stellen, außer man möchte die unbeschreiblichen, noch nicht amtlich aufgearbeiteten Verbrechen der Jugokommunisten vertuschen.

Die geschätzten 140 Tausend kroatischen Opfer wurden exekutiert, ohne zuvor angeklagt und verurteilt worden zu sein. Zuvor haben sie sich den britischen Truppen ergeben und hätten eigentlich den Schutz als Kriegsgefangene und Zivilisten genießen müssen. Es geschah genau das Gegenteil, sämtliche Regeln und Sitten wurden mit Füssen getreten.

Indem Sie sich gegen die Gedenkfeier einsetzen, beziehen Sie Partei für die Verbrecher und nicht für die Opfer, wie es sich für einen demokratischen Funktionsträger gehören würde.

Abschließend kann ich Ihnen anbieten, Ihren Vertreter/in zur Gedenkfeier als meinen persönlichen Gast zu entsenden. Ich würde dafür sorgen, dass er/sie umfassend informiert wird, damit keine weiteren Fehlinterpretationen entstehen.

Mit freundlichen Grüßen

Dr. Josip Stjepandić

 

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Josip dr. Stjepandić

GOSPODO NJEMAČKI LIBERALI Zašto dopuštate da Jakovčić kao branitelj neokomunizma i privilegija ‘crvenog plemstva’ može braniti liberalne vrijednosti!?

Objavljeno

- datum

 KOGA CRVENI JAKOVČIĆ ŽELI IZMANIPULIRATI…  Pismo zastupnicima njemačke liberalne stranke FDP: Gesine Meißner, Alexander Graf Lambsdorff te Michael Theurer, koje je uputio Hrvat iz Njemačke, dr. Josip Stjepandić, prenosimo…

Štovana gospođo Meißner,

Štovana gospodo Lambsdorff i Theurer,

Obraćam Vam se u Vašem svojstvu članova Kluba saveza liberala i demokrata za Europu u Europskome Parlamentu.

U srijedu 13. prosinca predstoji rasprava o temi „Council and Commission statements – EU wide ban on Nazi and fascist symbols and slogans” na dnevnome redu Europskoga Parlamenta.

Hrvatski mediji izvješćuju da je ova točka navodno stavljena na dnevni red na zahtjev Ivana Jakovčića iz Vašeg Kluba.

Budući da je u međuvremenu kristalno jasno da bi to trebao biti veliki igrokaz gospodina Jakovčića, htio bih Vas kao njemački građanin hrvatskog podrijetla upoznati o pozadini takvog postupanja.

Najprije bih želio izraziti veliko nerazumijevanje da je gospodin Jakovčić (kao i gospodin Radoš) uopće bio primljen u Vaš Klub zastupnika. On je dugogodišnji čelnik regionalne neokomunističke, zapravo titoističke stranke u Hrvatskoj, koja se ponajprije zalaže za očuvanje baštine jugokomunizma te privilegija „crvenoga plemstva“.

To su upravo one vrijednosti, koje se dijametralno opiru načelima Vaše stranke FDP.

Slobodan sam Vas podsjetiti da je Vijeće Europe donijelo godine 2006. Rezoluciju 1481 o osudi totalitarističkih režima, koja nije provedena u samo dvije članice Europske unije: Sloveniji i Hrvatskoj. Gospodin Jakovčić i njegova stranka IDS bili su uvijek protiv. Razlozi su vrlo prozaični. “Crveno plemstvo” koje se sastoji od djece i unuka negdašnje komunističke nomenklature, drži Hrvatsku čvrsto u svojim rukama: državnu upravu, gospodarstvo, medije. Među njih spadaju Jakovčić i Radoš, koji jednostavno imaju STRAH PRED ISTINOM. Oni se sada nazivaju “antifašistima”, te moraju kontinuirano proizvoditi “fašiste” da imaju koga progoniti i tako se držati na vlasti.

Svoje pravo lice pokazali su ovi tzv. liberalni demokrati i antifašisti dne 28. lipnja 2013, dva dana prije ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, kad je tadašnja neokomunistička saborska većina donijela zakon (tzv. Lex Perković), koji je privremeno spriječio izručenje dvojice bivših čelnika udbe Njemačkoj. Nakon prijetnje sankcijama od strane Europske Unije zakon je ipak izmijenjen, dvojica osumnjičenika bili su izručeni te potom na Visokom zemaljskom sudu u Münchenu 3. kolovoza 2016 zbog ubojstva osuđeni na doživotne zatvorske kazne. Obojica osuđenika vođenje postupka označili su korektnim.

Donošenju tzv. „Lex Perković“ slijedila je besprimjerna kampanja blaćenja u očigledno kontroliranim hrvatskim medijima, punim poruge i potcjenjivanja Njemačke.

Bilo je tako ružno, da se svaki pristojan Hrvat morao crvenjeti od srama! Nije poznato da bi se naši  „liberalni demokrati“ Jakovčić und Radoš ikada rekli jednu jedinu kritičnu riječ o ovome nečuvenom postupanju.

Zastupnici s takvom moralnom hipotekom zapravo nikad nisu niti smjeli biti primljeni u Klub saveza liberala i demokrata za Europu u Europskome Parlamentu!

Moja politički potpuno beznačajna malenkost morala je prije nekoliko dana podnijeti grubu objedu za nacionalizam, samo jer sam gospodina Jakovčića i njegove kolege kritizirao zbog toga što su glatko ignorirali protuhrvatske ispade u Srbiji, zemlji kandidatkninji za EU, na sam dan hrvatske opće žalosti, 18. studenog.

Vašoj znatiželji prepuštam provjeru, koliko je ta objeda apsurdna.

Očekuje se da će ne samo gospodin Jakovčić napasti stari hrvatski pozdrav „Za Dom spremni“ (Heimatverbunden) kao izraz tobožnjeg rasplamsanoga fašizma u Hrvatskoj.

Motiviran besprimjernom klevetničkom kampanjom od strane neokomunista, koja je bivšeg nogometnog profesionalca u Hertha-i i profinjenog športaša Josipa Šimunića koštala potpuno nepravedne kazne (postupak se sada vodi pred Europskim sudom za ljudska prava), proveo sam malu privatnu provjeru te utvrdio da su svi meni dostupni ljudi (osim hrvatskih neokomunista poput gospodina Jakovčića) iz 23 zemlje širom svijeta za Dom spremni.

U njemačkom kraju Sauerland s time se čak radi marketinška promidžba (v. sliku dolje).

Nadam se da ne pretjerujem ako Vas zamolim da Vašeg kolegu iz Kluba informirate o značenju pojma „Za Dom spremni (heimatverbunden)“ u Njemačkoj, tako da on više ne sramoti sebe, svoju stranku te naposljetku svoju domovinu Hrvatsku. Slobodu govora, koju si gospodin Jakovčić uzima za svoje neokomunističke besmislice (npr. veličanje Josipa Broza Tita), on bi kod drugih makar morao moći otrpjeti.

Velika Vam hvala za Vašu potporu!

Dr. Josip Stjepandić

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Josip dr. Stjepandić

(VIDEO) Kako (H)ohštaplerska (N)iškorisnih (S)tranka pokušava obmanuti hrvatsku javnost

Objavljeno

- datum

 THOMPSON: BIJELI KRIŽ (dar dolje…)    Danas, utorak 29. kolovoza 2017, portali su prenijeli otvoreno pismo (H)ohštaplerske (N)iškorisnih (S)tranke – Jugokomunistički Šarafencigeristi gospodinu Đuri Glogoškome, Predsjedniku Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine, u kojem između ostalog iznose:

„…Svakom obrazovanom čovjeku danas je jasno da je pozdrav „za dom spremni“ nastao u vrijeme diktature Ante Pavelića te je jednak nacističkom pozdravu ‘Sieg Heil’ pod kojim su ubijeni milijuni nedužnih ljudi. Cijeli svijet je osudio taj zločinački režim i fašističke pozdrave, pa tako i mi, tu nema dileme za nikoga…“

„…HNS smatra da je za Hrvatsku danas glavna tema hitna provedba kvalitetne obrazovne reforme s kojom uskoro krećemo i projekata koji osiguravaju gospodarski napredak…“

Iznesene tvrdnje nikako ne stoje. Pitanje je samo jesu li posljedica neznanja ili manipulativne nakane. S obzirom da su svi čelnici predmetne stranke politička djeca jedne becne sveučilišne profesorice, koja uz svoj fruškogorski doktorat nije u stanju niti pokazati svoju maturalnu svjedodžbu, moramo najprije pretpostaviti neznanje kao uzrok neistinitih tvrdnji.

Obrazovani ljudi se naime najprije informiraju, pa onda iznose tvrdnje. Da su se iz (H)ohštaplerske  (N)iškorisnih (S)tranke, koja navodno na svakog člana ima desetak uhljeba na državnim jaslama, makar malo raspitali ili poguglali, za nekoliko minuta bi doznali da je „Za Dom spremni“ NAJBOLJA SVJETSKA PRAKSA, koju su njegovali – uz ine – proslavljeni Tigrovi (1. Gardijska brigada HV: https://www.youtube.com/watch? v=vgRI56iMdkE), ali i 113. šibenska brigada (Obadva, obadva, obadva su pala!!!  https://www.youtube.com/watch? v=IFu0od6ZPL0).

Takva kovanica ili poklič ima u skoro svakome jeziku. Hrvatski branitelj Petar Vulić, sluteći da bi ova protuhrvatska vlast nakon progona hrvatskih branitelja u Kninu i Slunju mogla pokušati zabraniti pozdrav „Za Dom spremni“, napravio je kinesku inačicu grba HOS-a. Bilo bi zanimljivo doznati što ideološki potomci Dobrice Ćosića („Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž“), okupljeni u stranci HNS, misle o ovome grbu.

U današnje vrijeme fanatici svakih nekoliko dana počine atentat zu uzvik „Bog je velik“ na arapskome, ali nijedan obrazovan čovjek ne bi došao na ideju zabraniti niti Boga, a niti njegovu veličinu, a pogotovo ne takav poklič. Jest, Bog je zbilja velik i velika je slava njegova, te blago onima, koji vjeruju!

ZDS na raznim jezicima…

„Sieg Heil“ je nedvojbeno pozdrav iz Hitlerova vremena, ali obrazovani čovjek bi ga preveo s „S Titom do pobjede“ ili „Druže Sotono Jednonogi, mi ti se kunemo“. Ne smije se zaboraviti da su Hitler i Tito/Staljin od 23.8.1939 do 22.6.1941 bili saveznici. Takorekuć strateški koalicijski partneri u programu stabilnosti za katoličke zemlje Srednje Europe. Skroz inkluzivno. Mainstream u europskoj dimenziji!

Nasuprot tomu, “Za Dom spremni” se na njemačkome jeziku kaže “heimatverbunden”. Kao za svakog čestitog i pomalo obrazovanog Hrvata, biti “heimatverbunden” tj. “za Dom spreman” za svakog je Nijemca izraz posebne časti. To ide tako daleko, da komunalna poduzeća reklamiraju svoje usluge time da su “za Dom spremni” (WIR sind heimatverbunden), da kupci ne bi kupovali usluge kod stranaca. Tako postupa npr. komunalno poduzeće u gradu Iserlohn-u:

Ova dva primjera, koja bi riješio svaki bolji gimnazijalac, pokazuju da (H)ohštaplerska (N)iškorisnih (S)tranka među svojim članovima nema baš previše obrazovanih ljudi, nego puno poklonika Dobrice Ćosića („Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž“), koji nose fruškogorske doktorske i ine titule.

Mladi znanstvenici dokazali da je tzv. popis žrtava u JUSP Jasenovac jedna VELIKA LAŽ, a “VIJEĆE za…” i institucije i dalje šute

Da su malo drukčiji, onda bi čitali npr. Hrvatski tjednik, u kojemu dva mlada znanstvenika iz broja u broj pokazuju da je tzv. popis žrtava u JUSP Jasenovac jedna VELIKA LAŽ. Slijedom toga, na temelju VELIKE LAŽI ne donose se nikakve zabrane, sve dok se ne otkrije ISTINA. Potraga za istinom takve važnosti u nadležnosti je središnje vlasti, ali očigledno ne ove, jer je ona protuhrvatska!

Naposljetku se nameće pitanje što onda (H)ohštaplerska (N)iškorisnih (S)tranka ima tražiti u “kvalitetnoj obrazovnoj reformi“. Jednoznačan se odgovor isto tako nameće sam po sebi: Budući da ne mogu doći do posmrtnih ostataka nesretnoga Slavka Jegera, pripadnika HOS-a, kojemu su četnici iskopali oči u Jasenovcu, Jugokomunistički Šarafencigeristi idu uništiti ono čega se dosad još nisu dočepali. Slikovito rečeno: ako hrvatskoj djeci ne mogu iskopati oči, onda im idu iščupati dušu!

Takve trikove može progutati i usvojiti samo anemični čelnik protuhrvatske vlasti, odnarođeni briselski zgubidan, bijedni plaćenik velikosrpskim suhim zlatom, sin majora udbe, s ambicijom da …

P.S. Kasni su sati, a moram na put…

Dakle, kome smeta ZDS, nek pozdravlja na nekom drugom jeziku. U filmu su 3 alternative, kineska bi bila zgodna za druga Pupavca i njegovu drugaricu, poklonicu ZDS.

Kome to nije dosta, nek se obrati Kameruncima: jedna zemlja, 280 jezika, ali svi ZDS.

Dr. Josip Stjepandić

Oleanderweg 25

64625 Bensheim

Dodajmo komentar

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno